Ga naar de teampagina van HOC 1

HOC – Balkbrug

De laatste wedstrijd van het seizoen staat op het programma. Deze wedstrijd wordt thuis gespeelt tegen Balkbrug, de ploeg die in de eerste seizoenshelft nog van HOC wist te winnen. Balkbrug had doordeweeks al aangegeven weinig zin te hebben in de wedstrijd, wat was terug te zien bij de aankomst van de ploeg. Rond 5 voor 10 was het team compleet, inclusief kledingtas. Er kon nu omgekleed worden.

Ondanks dat Balkbrug er geen zin in had, had HOC er juist enorm veel zin in. Er waren verschillende positieve gebeurtenissen, die de stemming op een positieve manier beïnvloedden bij HOC. Zo werd er uitgekeken naar de uitgebreide brunchdienst van de leiding, maar ook revanche nemen op Balkbrug werd gezien als een positieve gebeurtenis. Tot slot werd het seizoen geëindigd met misschien wel het hoogtepunt van het seizoen; de afwezigheid gedurende de hele zondag van Mart ‘super Sunday, maar ik ga uiterlijk om 4 uur naar huis’ Eleveld.

Eenmaal aangekomen bij het voetbalveld bleef de positiviteit maar stijgen. De kantinedienst, Mark Drent, was op tijd en had zelfs de koffie al klaarstaan. Ook keeper Martijn Gordt wilde graag even meedelen dat hij zin om even lekker met zijn team te spelen. Een nieuw lid van dit team was Jarno Lage. Jarno Lage was niet ingelicht over de afgelasting van HOC 4 en dus nam HOC 2 Jarno Lage erbij in de selectie. In de kleedkamer werd de opstelling bekend gemaakt. Hierin waren geen verassingen. Tijdens het omkleden in de kleedkamer kwam het team tot een zorgwekkende verassing. Brian Venema zijn onderbroek was nat aan de achterkant en hij kon hier geen smoes voor bedenken. Het team had hier ook bedenkingen over, maar ging rustig door met omkleden.

In de warming-up werd al snel duidelijk dat de temperatuur ondragelijk was om in te voetballen. Leiders Erik Wessels en Grietus Aalderink hadden dit al door. De leiders hadden 2 kratjes met bidons gevuld voor het team. Tegen de tijd dat de tegenstander het veld op kwam lopen, waren de gele HOC-shirtjes al goed nat van het zweet. Vlak voordat de wedstrijd begon, werd er nog onderhandelt over de wedstrijd. Martijn Kaspers stelde voor om twee keer een half uur te voetballen met drinkpauze. De eigenwijze scheidsrechter van de ochtend, Andre van der Laan, was hier niet gelijk voorstander van, maar mede dankzij de leider van Balkbrug werd hij toch overtuigt.

Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat Stijn Westera nog moest wakker worden. Hij had in een hotel in Odoorn geslapen, maar vermoedelijk lag het bed niet zo lekker als zijn eigen bed thuis. Hij had weinig slaap gehad en ook het energielevel was behoorlijk laag. De eerste minuten van de wedstrijd waren dan ook niet de beste minuten van Stijn Westera. Toch begon HOC niet onaardig te voetballen. Vooral op het middenveld kwam Balkbrug er niet aan te pas. Dit resulteerde voor het eerst in een kans na een schot van Arjan Tewis, maar de keeper pakte de met een stijlvolle duik. Toch was het niet veel later alsnog raak en was het Arjan Tewis die de goal maakte, 1-0. HOC blijft gevaarlijk en vanuit een corner valt bijna de 2-0, maar Mark Weerink kan net niet goed genoeg bij de bal en kopt nipt over. Toch valt de 2-0 nog voor de drinkpauze. Na een uitstekende aanval door het hart van het veld volgt via een dubbele combinatie met Stefan van der Laan en Arjan Tewis een grote kans voor Wouter Lanting. Wouter Lanting staat nog maar 1 doelpunt voor op Koen Kinds op de topscorerlijst en weet dus wat hij moet doen. Wouter Lanting ziet de keeper uitkomen en lobt de bal met links over de keeper, 2-0. Hierna volgt de drinkpauze.

Na de drinkpauze gaat HOC verder met goed voetballen. Balkbrug geeft zelf ook aan dat ze worden overlopen en dat de leiding moet ingrijpen. Dit gebeurd niet en dus speelt het middenveld van HOC dat van Balkbrug kapot. In de 23e minuut schuift Mark Weerink mee naar voren. Hij krijgt de bal ingespeeld en wil de keeper even warmschieten. De keeper van Balkbrug wil niet warm geschoten worden door een speler van HOC, dus sprint hij aan de kant. Dit levert wel een doelpunt op voor HOC, 0-3. HOC denkt dan de eerste helft rustig te kunnen uitspelen, maar Balkbrug verdient nog een corner. Nadat de bal niet goed wordt weggewerkt, wordt de bal hoog de lucht in geschoten. Hierna wil Jasper Pomp de bal wegkoppen, maar hij komt amper de lucht in. De maandagochtendeditie van het Dagblad van het Noorden had er niet tussen gepast. Ook mist Jasper Pomp de bal en de bal stuiterd hierna ongelukkig tegen de hand aan. De scheidsrechter wijst gedecideerd naar de stip en geeft een penalty. De speler van Balkbrug schiet de bal recht door het midden, maar Martijn Gordt besluit om toch te duiken. De speler van Balkbrug heeft geen last van de hitte en schiet hem koeltjes binnen. Martijn Gordt stijgt de hitte wel naar de kop in het heetst van de strijd en schreeuwt de frustratie van zich af. Met 3-1 gaan we dan ook de rust in.

In de rust staat warme thee. De spelers zijn meer geïnteresseerd in een bidon met verkoeling. In de rust worden ook 4 wissels doorgevoerd. Brian Venema, Jarno Lage, Basjan Kooistra en grensrechter Gerjan Eding komen het veld in. Wouter Lanting, Mark Weerink, Stijn Westera en Guus Heinen mogen vanaf de zijlijn genieten van het heerlijke weer. In de rust wordt Arjan Tewis nog geadviseerd om zich nog even goed in te smeren, maar hij maakt geen gebruik van deze tip.

Na de rust is de temperatuur nog verder opgelopen. Dit zorgt er ook voor dat het voetbal veel energie kost. In de tweede helft is het voetbal dan ook een stuk minder dan de eerste helft, ook bij Stefan van der Laan die door de tegenstander gepoort wordt. Gerjan Eding valt ook goed in, hij praat niet veel en ook krijgt hij niet zoveel de bal. Aan de kant is Stijn Westera aan het dromen. Zal hij vanavond weer in het hotel slapen, of vanavond toch maar naar huis? Na een kwartier spelen volgt weer een drinkpauze. Alle jeugd loopt naar de zijlijn, maar de Keeper en de scheidsrechter zoeken elkaar even op in het veld. Toch knap dat beiden het op die leeftijd nog kunnen volhouden met dit warme weer.

Na de drinkpauze gaat de wedstrijd weer verder. Stefan van der Laan wil nog revanche nemen voor het poorten en dus probeert hij een mooi trucje links in de hoek. De actie slaagt en ook Stefan van der Laan weet iemand te poorten. Het publiek juicht en Stijn Westera schrikt plots weer wakker. Hij dacht even terug aan maandagnacht of woensdagnacht, toen hij ook in het hotel verbleef. De wedstrijd lijkt rustig uitgespeelt te worden, maar dan besluit de scheidsrechter dat hij nog even zijn stempel op de wedstrijd wil drukken. Keeper Martijn Gordt wordt bestraft voor tijdrekken en krijgt een gele prent. Dit betekend 10 minuten afkoelen aan de kant, iets waar elke speler wel zin in had. Martijn Gordt denkt dat het een publiekswissel is en wil ook nog shirtje ruilen met Jasper Pomp. Uit fatsoen doet Jasper Pomp hieraan mee en ook trekt Jasper Pomp de handschoenen van Martijn Gordt aan. Na een paar minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer.

Na de wedstrijd snellen beide teams richting de kantine. Een koele versnapering is zeer gewenst. Na de wedstrijd hebben de leiders en trainers gezorgd voor de brunchdienst. Een uitgebreide Chinese rijsttafel wordt uit de auto getoverd. Het team waardeert deze brunchdienst zeer en eet er goed van. De supporters zijn dan inmiddels al naar huis. Jan Geert en Janny Tewis waren uiteraard ook weer aanwezig. In een gesprek na afloop van de wedstrijd geven ze aan dat ze blij zijn dat het seizoen van Arjan Tewis erop zit: ‘We hebben nu eindelijk weer tijd op zondagmorgen om ons gazon te sproeien!’.

Nadat de spelers weer wat afgekoeld zijn door enkele drankjes, loopt de kantine steeds weer wat leger. De spelers gaan stuk voor stuk naar huis. Maar Stijn Westera, zal hij inmiddels al weten waar hij heen gaat? Ik ga deze antwoord niet bevragen. Mocht u nieuwsgierig zijn, kunt u voor het antwoord terecht bij Elly.

Met nog enkele trainingen te gaan zit het seizoen er helemaal op. Voor volgend jaar lijken weinig veranderingen aan te komen. Trainer Martijn Kaspers blijft, net als leiders Erik Wessels en Grietus Aalderink. Helaas heeft Jan Harm Schepers wel besloten om te stoppen als trainer. Het gehele team wil Jan Harm Schepers graag bedanken voor zijn inzet het gehele seizoen. Ook hoopt het team dat er niets veranderd aan de situatie met Mart Eleveld. Het team ziet graag dat Mart Eleveld in het derde blijft.

Supporter bedankt voor de steun het hele jaar. We kijken uit naar het volgende seizoen en we hopen dat u er dan ook weer bij bent, ook als u af en toe domme dingen over het veld schreeuwt. Tot dan!

Groet,

Jasper Pomp