Jaarverslag HOC 3

HOC 3

Teampagina

Ja dan is het seizoen ineens ten einde. Tijd om even achterom te kijken, maar voordat we achterom kijken nog even een kort verslag van onze laatste wedstrijd tegen SVBC.

Het was te merken dat het om de laatste loodjes gaat, hier en daar een pijntjes. Maar, aangevuld met jongens uit de B junioren (bedankt jongens) zijn we erin geslaagd om weer een elftal op de been te krijgen.

Maar nu de wedstrijd, we hadden wat recht te zetten ten opzichte van de uitwedstrijd (3 -3), dus een ieder was goed gemotiveerd. In de eerste helft gebeurde er echter niet zoveel vandaar dat wij maar direct doorgaan naar de 2e helft.
Gelijk in de 2e helft liepen we tegen een 0 - 1 achterstand op door slap verdedigen van onze zijde. Dus de mouwen moesten omhoog om de boel recht te zetten. Dat gebeurde, Wouter Heinen mocht de gelijkmaker op zijn naam zetten en kort daarna was het de beurt aan Jaap Schutrups die de 2 - 1 mocht aantekenen. Als laatste duiveltje uit een doosje was het Mart Eleveld die de eindstand op 3 - 1 bracht en dit is tevens de eindstand. Tot zover de wedstrijd van afgelopen zondag, nu is het even tijd om achterom te kijken.
Dan is het Augustus 2018 wanneer de eerste trainingen beginnen op het trainingsveld in Klijndijk. Voor de leiders even tijd om te kijken hoe iedereen ervoor staat. Maar bij het eerste leidersoverleg komen er een aantal problemen boven water, zoals geen leider bij het “nieuwe 3e”. Hiervoor had het bestuur Arjan en Leo op het oog en zo ook gevraagd. Wij moesten hierover wel even nadenken en hebben aangegeven dat er wel vervangende leiding zou moeten komen voor het 4e, voordat wij akkoord zouden gaan. Zo waren wij geen leiders bij het 4e bij het begin van het seizoen, maar staan we voor het “3e”. Een mooie mix spelers tussen jong en oud. Een leuke klus waar wij met zijn tweeën nu met veel plezier en trots naar terugkijken. In het begin was het voor een ieder even zoeken naar hun plek in het elftal, maar een ieder heeft zijn plek gevonden. Dit ging bij de ene wat sneller en
makkelijker dan bij andere.
Het seizoen begon met vallen en opstaan met verliezen, gelijke spelen en slechts af en toe een gewonnen wedstrijd. Zo bungelen wij halverwege het seizoen onderaan in de middenmoot. Maar na de winterstop kwam de ommekeer, er werden veel wedstrijden gewonnen en ook van tegenstanders waarvan wij dachten dat wij ze niet konden pakken Het kon dus toch. De laatste drie wedstrijden zelfs nog negen punten behaald, waarvan wij als leiders vooraf dachten dat wij met zes punten onze
handen zouden moeten dichtknijpen.
Kortom het was een leuk seizoen met op dit moment een 5e plek. Er had misschien wel meer ingezeten als men op bepaald momenten “de kop” erbij hadden gehad (wedstrijd tegen Vios, Wacker, Valthermond en SVBC).
Dus conclusie, er zit nog rek in dit elftal als het volgend seizoen intact blijft.

Voor ons (Arjan en Leo) was het een leuk seizoen, ook kijkend naar de samenwerking met de leiders van de andere elftallen. Verder zijn we trots op jullie, op de prestatie die geleverd zijn en de offers die gebracht zijn. Op naar een nieuw seizoen.

Jullie trotse leiders Arjan en Leo.