HOC 2 – Raptim 4

HOC 2

Teampagina

Nu het eind van het seizoen nadert, zakt het energielevel van de spelers steeds wat verder naar beneden. Vooral de mannen op leeftijd snakken steeds meer naar de zomerstop. Niet omdat ze niet meer willen, maar omdat het lichaam ze een beetje in de steek laat.

Bij aankomst op het voetbalveld op zondagmorgen voorafgaand aan de wedstrijd, was de vermoeidheid op enkele gezichten al zichtbaar. Een zorgwekkende situatie, maar met maar 1 wissel gaf dit ook weinig ruimte voor veranderingen in de basisopstelling. Met aanvulling van drie B-spelers, had HOC net genoeg spelers voor de wedstrijd. Tijdens de warming-up steeg de temperatuur al in hoog tempo omhoog en begonnen de zweetdruppeltjes ook al snel te vloeien bij de spelers. Tegenstander Raptim staat op plek 6 en is een prima middenmoter. Het zou dus best eens een zware ochtend kunnen worden voor een gehavend en moegestreden HOC.

Na wekenlang scoutingswerk van Martijn Kaspers heeft hij ervoor gekozen om B-spelers: Alwin Monteban, Allessandro Bijkerk en Gert Middeljans mee te nemen.  Zowel in de training als in de wedstrijden hebben ze een goede indruk achtergelaten bij Martijn Kaspers, die de ontwikkelingen van de jongens op de voet heeft gevolgd. Bij aankomst op het voetbalveld moet Martijn Kaspers alleen nog even te horen krijgen van de jongens op welke positie ze normaal spelen in hun eigen team, om ze te kunnen invoegen in het basiselftal. Allessandro Bijkerk en Alwin Monteban hebben van trainer en scout Martijn Kaspers een basisplek gekregen, Gert Middeljans mag zich nog even warmlopen met de vlag in zijn handen.

Scheidsrechter Rudy Eding is weer goed ingelicht over de wedstrijd en hij is dus ook aanwezig. Om 10:02 fluit hij voor het begin van de wedstrijd. Al snel is duidelijk dat Martijn Kaspers goede scoutingscapaciteiten bezit. Alwin Monteban en Allessandro Bijkerk zijn aanwinsten voor het team en passen zich moeiteloos aan. HOC begint ook niet slecht. De gehele aanval van HOC krijgt verschillende kansen, maar zowel Koen Kinds, Allessandro Bijkerk als Guus Heinen weten niet te scoren. De grootste kans was voor Allessandro Bijkerk. Na een goede actie zet hij zichzelf alleen voor de keeper, maar hij weet de bal niet voorbij de keeper te krijgen. Naarmate de wedstrijd vordert gaat het voetballend steeds wat verder achteruit. Er wordt veel onnodig balverlies geleden en ook komen de lange ballen lang niet altijd bij de geelhemden aan. Ondanks de slordigheden komt HOC nog niet veel in de problemen achterin. Na ongeveer een half uur voetballen geeft rechtsback Jaap Jelsma een keurige pass in de diepte op Arjan Tewis, die de bal fraai afrond en HOC op voorsprong zet, 1-0. Arjan Tewis heeft deze week alweer geluk. Na vorige week op uitgedroogd geel gras te mogen spelen, zoals hij thuis gewend is, was het gras vandaag nog iets donkerder. Het was nog niet geel, maar een beetje lichtbruin/rossig. De kleur van het gras leek verdacht veel op de haarkleur van Arjan Tewis. Echter hielp dit niet het hele team. Normaal valt Arjan Tewis altijd goed op bij het groene gras en krijgt hij veel de bal. Nu viel Arjan Tewis minder op en werd de bal ook vaak niet goed in zijn voeten gespeeld. Het was een van de oorzaken van het vele balverlies van de kant van HOC. Vlak voor rust weet Raptim nog in een counter eruit te komen. In een 1-op-1 situatie weet keeper Martijn Gordt te redden met de borst buiten het strafschopgebied, maar de scheidsrechter ziet er hands in en geeft een vrij bal. Martijn Gordt die wil bewijzen dat het geen hands was, laat zijn witte buik zien met een rode balafdruk op zijn borst. De scheidsrechter kan zijn beslissing niet meer terugdraaien en uitgerekend de vrije bal zorgt voor de gelijkmaker, 1-1. Tot genoegen van enkele oudere en vermoeide spelers is het niet veel later rust.

In de rust verteld Grietus Aalderink dat hij vertrouwen heeft in een goede afloop. Hierna verlaat hij het sportpark op weg naar een brunch bij Thijs en Aafke. Kennelijk was Grietus Aalderink niet op de hoogte van de uitgebreide brunchdienst op het Harm Kuiper Sportpark. Ook Jaap Jelsma verlaat het team. Hij heeft een erg leuke familiedag voor de boeg. Gert Middeljans vervangt Jaap Jelsma. Assistent trainer Jan-Harm Schepers vervangt Gert Middeljans als vlagger. Zo’n topfitte vlagger heeft het tweede nog nooit eerder gehad!

Na de rust gaat het voetballend niet veel beter dan de eerste helft. Daarbij komt nu ook nog de vermoeidheid kijken bij de centrale verdediging die al aardig op leeftijd begint te raken. Dit draagt niet bij aan het spel. Toch blijft HOC veel kansen krijgen. De temperatuur is inmiddels al opgelopen naar bijna 20 graden en alle shirtjes zijn nat van het zweet. De scheidsrechter heeft slim ingespeeld op deze hoge temperaturen en loopt in een geheel zwart pak. Bij gebrek aan wissels speelt Raptim een groot deel van de tweede helft uit met 10 man. Dit was niet terug te zien in het spel, omdat Raptim nog aardig gevaarlijk was in de omschakeling. Toch wordt er wel gescoord. Het is Koen Kinds die het tijd vond worden dat er weer een kans afgemaakt werd. Na een pass van Stefan van der Laan weet Koen Kinds goed af te ronden, 2-1. Gezien het gebrek aan energie en voetballende vermogen dat HOC bezit in deze wedstrijd, is het van belang dat de wedstrijd zonder bijzonderheden moet worden uitgespeelt. Dit lukt uiteraard niet. De vleugelspeler van Raptim wordt diepgestuurd. Grensrechter Jan-Harm loopt mee om de bal te volgen en hij ziet tot zijn grote verbazing dat hij Jasper Pomp eruit loopt. Nadat Jasper Pomp ook nog een panna krijgt, loopt de vleugelspeler alleen op Martijn Gordt af. Martijn Gordt weet nog twee keer te redden, maar het derde schot is wel raak, 2-2. Er waren nog enkele twijfels bij de spelers of het buitenspel was, maar de grensrechter was de enige die de snelheid van de aanval kon bijbenen en hij gaf aan dat het geen buitenspel was. De spelers vertrouwen de grensrechter. HOC wil ondanks het warme weer, de vermoeidheid en het matige voetbal toch voor de overwinning gaan. Een aanval volgt over de linker kant. Koen Kinds dribbelt over de achterlijn, maar de grensrechter van Twedo is niet zo snel als die van HOC. Hij kan de bal niet volgen en ziet niet dat de bal achter de achterlijn is geweest. Koen Kinds dribbelt door en scoort, 2-3! Er zijn nu nog tien minuten te voetballen, maar voor sommigen voelt het alsof er nog een half uur gevoetbald moet worden. In het eind lijkt het alsof HOC nog een penalty krijgt, maar de scheidsrechter legt de bal net buiten het 16-metergebied. Koen Kinds neemt de bal, maar de keeper weet redding te brengen. Wanneer de klok op 90 minuten staat, fluit de scheidsrechter tot groot genoegen van het defensieve centrumduo af.

HOC wint met 3-2, maar ook aan het eind van het seizoen zijn er nog genoeg verbeterpunten. Het is dus wel duidelijk dat de trainer nog niet kan stoppen bij HOC 2. Gelukkig heeft Martijn Kaspers nog een contract voor een seizoen en kan hij de spelers volgend jaar verder meenemen in het proces. Na de wedstrijd hengelt Wouter Lanting de frituurpan aan. De brunchdienst van deze week zijn minisnacks. Ook heeft Mart Eleveld brunchdienst. Hij is zelf te lui om iets te maken, maar Diana Eleveld heeft twee heerlijke soepjes gemaakt. De brunchdienst van volgende week is op zeer sportieve wijze door de leiding op zich genomen. Via deze weg wil ik dan ook iedereen die dit seizoen heeft meegedaan bij het tweede uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn.

Volgende week wacht de laatste wedstrijd van het seizoen. Er wordt dan gevoetbald tegen reuzendoder Balkbrug. HOC heeft nog een appeltje te schillen met Balkbrug, dus zal het team er alles aan doen om met een overwinning en een goed gevoel de zomerstop in te gaan. De door sommige voetballers zeer gewenste zomerstop.

Rest me alleen nog een paar complimenten uit te delen. Om te beginnen Allessandro, Alwin en Gert bedankt dat jullie hebben willen meespelen bij HOC 2. Het publiek wil ik bedanken dat het zich vandaag wel voorbeeldig heeft weten gedragen en geen onzin over het veld geschreeuwd heeft. Tot slot Diana Eleveld en Wouter Lanting bedankt voor de brunchdienst.