Ga naar de teampagina van HOC 5

HOC 5 – FC Ter Apel 96 4

Vroeger in het tijdperk van het papieren clubblad kon men er van uitgaan dat de vermelde wedstrijd van jouw team in dat uitstekend belezen stukje literatuur doorging , tenzij je persoonlijk op de hoogte werd gebracht door de telefoon piramide. Ieder nam z’n taak serieus en belde volgens afspraak diegene die onder hem/haar stond.

 

In de tegenwoordige digitale tijd ziet men een vermelding “afgelast” staan  en voordat het hoofd van de piramide kan aangeven dat het wel doorgaat is er altijd al iemand die angstig vraagt; “voetbal zondag afgelast ?”  en eigenlijk bedoelt diegene dan; moet ik zondag ochtend echt thuis zijn ??? Slechter nieuws bestaat er bijna niet voor de gladiatoren met een hoger gemiddelde leeftijd en gewicht maar absoluut een mentaliteit van schouders eronder en vechten voor wat je (nog) waard bent op de zondagmorgen. Dat euforische gevoel na een goede paas, of een kans die je er ( eindelijk ) inschiet om de aansluiting of voorsprong te maken. Of alleen al dat ene doelpuntje voor de eer en glorie, je ziet zelfs al enige scheidsrechters scoren omdat ze dat onverzadigde gevoel zelf weleens willen ervaren ,dat heerlijke gevoel van victorie, geluk en aanbidding.

Het grote voordeel van de huidige digitale tijdperk is dat je ook direct duidelijkheid kan verkrijgen door een nuchter en resoluut antwoord van Jans;…..Foutje weet niet wel dit doan hef moar het gait gewoon deur!

Ook stond er op ons digitaal club platform dat de wedstrijd uit gespeeld zou worden in Ter apel, maar dit was om technische reden omgedraaid en mondeling was afgesproken dat we de strijd zouden voeren bij ons.  Onze arena’s in Odoorn waren al gevuld met jongere en lichtere gladiatoren en bood helaas geen plaats meer voor de ervaren sterren in de hoogste gewichtsklasse.

Daarom mochten we onze kunsten vertonen in de arena te Exloo, en ondanks de vele miscommunicaties waren er toch nog enkele supporters die een kaartje hadden bemachtigd en het spel konden aanschouwen vanaf de eerste en tweede rij.  

Het veld was wat droog net als de kelen van een ieder maar voor de middag zou dit zeker niet meer het geval zijn …….voor de kelen uiteraard. Ter Apel was met een smalle selectie gekomen en speelde dan ook voorzichtig de eerste helft om zich te sparen voor de 2de.

Vanaf de aftrap werd er gelijk dominant gevoetbald door HOC, de gasten werden compleet zoek gespeeld en we kregen kans op kans om het heerlijke gevoel van victorie te ervaren maar dit werd helaas niet uitgedrukt in doelpunten. Onze trouwe vlaggende 2 voeter  “Reino” die overigens weer uitstekend werk verichtte hield naast het vlagwerk ook de statistieken bij van kans en afronding van enkele spelers. Dit kon hij gedurende 40 minuten vol houden maar helaas had hij maar 10 vinger en 10 tenen en kon hij de statistieken niet verder meer bijhouden.  Met andere woorden we hadden meer dan 20 kansen en slechts 2 doelpunten.

De 2de helft stond bijna iedereen weer op het veld om te beginnen maar Ter Apel had 1 strijder achtergelaten in de kleedkamer , door een defecte rechter moest hij noodgewongen de strijd staken en had onze tegenstander nog slechts 10 man in het veld.

Ondanks het ondertal maakten de gasten toch de 2-1 en kregen ze weer hoop op meer. Daar ze nog vroegen aan Jans om de 2de helft 30 minuten te spelen kwam al gauw het verzoek om toch maar 45 minuten te doen. Jans was niet om te praten en antwoordde;  “ dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen “ Met gebogen hoofd verliet de verdachte de middencirkel en ging weer verder met de wedstrijd.

Niet veel later kregen we weer wat lucht dankzij een mooi schot in de korte hoek van onze aanvoerder Marcel van Klinken. De keeper deed nog een duik voor de show wetende dat ie al geklopt was. Applaus en gejuich had je verwacht maar wij nemen tegenwoordig genoegen met” hehe eindelijk , mooie bal ! ”

Kort voor tijd hadden we nog een spitsen wissel en bestond de aanval de laatste 10 minuten uit Koen en Danny.

Jan van Breden passeerde een man op het midden veld en verschalkte daarna de keeper om vervolgens  op de doellijn te wachten met de bal om het doelpunt te geven aan Danny. Helaas werd Danny net geklopt in een sprintduel  met een Terapeler ( was ook niet eerlijk want deze man moest dagelijks lopen naar het werk omdat hij niet met de AZC bus mee mag ).

Daarom was Jan gedwongen om de goal zelf te maken en toen was de wedstrijd gespeeld , de gasten scoorden nog 1 x en de eindstand was 4-2.

Niemand anders dan Reino Hoving verdiende de welbegeerde MOTM bokaal voor zijn grote inzet en met zijn statistieken heeft Jans weer huiswerk voor de komende laatste wedstrijd.

Volgende week woensdag 5 juni spelen we 19:30 uur de laatste wedstrijd tegen DVC thuis in Odoorn.

Dus houdt het digitale clubblad in de gaten en hopelijk  tot volgende week !!

Met vriendelijke groet,

Jarno O nee nee