Ga naar de teampagina van HOC 3

HOC 3 - SVV 04 3 

Op een warme donderdagavond stond er voor HOC een belangrijke wedstrijd op het programma. Na de winterstop is namelijk gewonnen van de clubs waar in 2018 van verloren is. Vandaag was SVV aan de beurt voor revanche. Om 19:30 uur stonden de volgende namen klaar om het op te nemen tegen de mannen uit het Dubai van het Noorden. 

                          Kolk 

Talens   Heinen  Meijering  Eding 

Kooistra   Van der Laan  Dekker  Schutrups 

                Lanting   De Poel 

De wissels waren deze avond de buurmannen Eleveld en Oosterdijk, onder toezicht van vlagger Helmus. 

Gerjan Eding heeft de gehele warming-up geprobeerd om toch een plekje op het middenveld te krijgen van de leiders Meursing en Oost maar het mocht niet baten. "We hebben vandaag gekozen voor voetballend vermogen op het middenveld" aldus de leiders. 

Al gauw werd duidelijk dat HOC vandaag geen punten hoefde te laten liggen tegen de Schoonebekers. Keeper Kolk, die er overigens goed uitgeslapen uitzag donderdagavond, had weinig te doen. De eerste helft waren er veel kansen voor HOC, maar er werd unaniem besloten om het publiek te voorzien van een spannend begin van de tweede helft. De ruststand was dan ook slechts 1-0. 

In de rust kwam Eleveld voor Eding, Oosterdijk voor Lanting en Helmus gaf de vlag aan Kooistra. Goed om even te benoemen is dat vooral dit laatste een wissel was die moest bijdragen aan de overwinning. Volgens speler van het vlaggenschip A. Tewis is Kooistra namelijk de beste vlagger die hij ooit gezien heeft in zijn toch al lange loopbaan. Toen deze de vlag na 10 seconden al doorgaf aan clubman Bakkie kreeg het publiek het dan ook even benauwd. Maar ook Bakkie is een prima vlagger, zo is gebleken. Bakkie bedankt! 

De tweede helft was het publiek getuige van de grote De Poel show. Na 80 minuten voetballen stond de score van 4-0 op het scorebord, waarvan zowel de eerste, tweede, derde als de vierde goal gemaakt werd door De Poel. 

De jaknikkers uit Schoonebeek groeiden in de tweede helft uit tot nee-knikkers. Na een hoop gezeur en opmerkingen als "schop ze gewoon doormidden" besloot scheidsrechter Oosterdijk dat het wel mooi geweest was. Eindstand 4-0. 

Aanstaande zondag is de laatste wedstrijd van dit seizoen voor de mannen van HOC 3. Een uitwedstrijd in Odoorn tegen SVBC om 10 uur. 

Helaas is de linkerhelft van het in Noord-Nederland zo gevreesde centrale verdedigingsduo van HOC 3 zondag niet aanwezig. Uiteraard is hij volgend seizoen weer te aanschouwen in het geel-zwart van HOC 3, het shirt zal misschien een maatje groter worden. 

Publiek bedankt en graag tot zondag! 

Captain