Ga naar de teampagina van HOC 5

HOC 5 - Valther Boys 3

Afgelopen zondag stond de jaarlijkse derby tegen Valther-Boys op het programma voor het 5e elftal. Daar waar in het verleden nogal eens de messen werden geslepen voor deze derby is dat in de huidige tijd gelukkig niet meer het geval. Dit heeft plaats gemaakt voor een gezonde rivaliteit. Voorafgaand aan de wedstrijd werden een aantal dames ontvangen die op onze laatste teamuitje een prijs hadden gewonnen in de vorm van een VIP behandeling. Hierdoor kon het gebeuren dat ze in de kantine werden ontvangen voor een ontbijt en gedurende de wedstrijd langs het veld gebruik konden maken van een natje en een droogje. Heren van de organisatie geweldig geregeld !

Tevens konden deze dames natuurlijk vanaf de kant ook aanschouwen wat hun geliefden op zondagmorgen zoal uitspoken. Op onze manier kunnen we nog altijd een redelijk balletje trappen, volgens de dames viel dat inmiddels wel mee ( toch jammer ).

De wedstrijd begon een actie van onze Danny, hij had namelijk op het zelfde teamuitje en prijs gewonnen in de vorm van de aftrap nemen bij het 5e. Daarbij nam hij niet alleen de aftrap maar mocht hij ook gelijk de eerste goal scoren ( niet aangetekend op het wedstrijdformulier ). Daarna konden we eindelijk beginnen aan de echt wedstrijd. De eerste helft werd er door ons prima gespeeld en de kansen waren ook genoeg aanwezig, maar daarmee is ook wel een beetje ons manco aangegeven dit seizoen.  We hebben nogal wat kansen nodig om te scoren. Gelukkig hadden we vandaag ook Gerard Eefting in ons midden. Hij wist uit een prachtige aanval de 1-0 binnen te schieten. Niet veel later kwamen we op 2-0 door een prima actie van Egbert. Dit leek kat in ’t bakkie, maar helaas op slag van rust scoorde Anne Legendal namens Valther-Boys tegen.

Volgens leider Jans was dit onnodig en hij greep gelijk in . twee verse krachten kwamen ons team versterken. Na de rust begon Valther-Boys gelijk ons vast te zetten en was het maat goed dat Jarno tegenwoordig naar keepertraining gaat. Hij ranselde een paar geweldige ballen uit zijn doel en zorgde er voor dat we in de wedstrijd bleven. Na 20 minuten in de 2e helft pakten we het initiatief terug en scoorden via Gerard de 3-1. Even later aan de andere kant weer die dekselse Anne Legendal die toch nog Jarno verschalkte en werd het 3-2. Hierna bleef het spannend in een bijzonder sportieve wedstrijd. Gelukkig scoorde “good old” Tjeerd Hiemstra in de laatste minuut van de wedstrijd de beslissende 4-2 op prima aangeven van Jasper Scholtens.

Een heerlijke wedstrijd op de zondagmorgen die door ons winnend werd afgesloten. De derde helft is uiteindelijk afgesloten met een gelijk spel. De mannen uit Valthe, Odoorn, Klijndijk en Exloo bleven nog lang op het terras zitten om de wedstrijd te analyseren.

De MOTM bokaal was deze keer ( geheel terecht ) voor onze panter in de goal: Jarno!

Groet Jans Spijker,