Ga naar de teampagina van HOC 2

Twedo 3 – HOC 2

De competitie mag dan bijna afgelopen zijn, de meeste jongens van HOC 2 zijn nog steeds erg serieus met het seizoen bezig. Toen de vraag van HOC 3 spelers kwam of HOC 2 spelers mee gingen wokken, was het dan ook even twijfelen. Zou dit de voorbereiding van de spelers in het gevaar brengen voor de wedstrijd van zondagmorgen tegen Twedo? Sociaal als de jongens zijn hebben ze de uitnodiging geaccepteerd en met frisse tegenzin zijn ze meegegaan naar de wok.

Op de heenweg naar de wok, op de bolderwagen, wisten enkele jongens (Mart Eleveld) zich al te misdragen. De jongens van Martijn Kaspers gedroegen zich wel voorbeeldig en in de wok werden de consumpties ook met kleine mate gedronken door de jongens. Dit was echter niet bij iedereen zo (Mart Eleveld). Na het wokken werd verzocht door de initiatiefnemers om de avond gezamenlijk af te sluiten in de Zwetser. De meeste jongens gingen mee.

In de Zwetser kreeg Mart Eleveld nog verschillende versiertips van Brian Venema. Zoals verwacht maakte dit geen verschil. Na zich een paar uur misdragen te hebben ging ook Mart Eleveld alleen in de taxi naar Roelof en Diana. Bij thuiskomst was het soepje nog niet klaar.

De volgende ochtend waren de meeste mannen van HOC 2 weer topfit. Zij hebben zich immers wel gedragen en uitgekeken naar deze wedstrijd. Wanneer HOC zich klaarmaakt om te vertrekken naar Nieuw Amsterdam, blijkt dat Mart Eleveld ook met het 2e mee moet. Er heerst teleurstelling in de groep, helemaal als blijkt dat keeper Jostein Kolk te laat is. Toch vertrekt het team onder leiding van Erik Wessels van het sportpark. Op het moment dat je denkt dat de ochtend niet droeviger kan beginnen, komen we aan op het sportpark van Twedo. Via oude oorlogsgangen bereikt het team de kantine, waar koffie gedronken wordt. Nog niet iedereen durft het al aan om een bak koffie te nemen (Mart Eleveld).

Na het drinken van een bak koffie begeven de spelers zich via de oorlogsgangen naar een achterin gelegen kleedkamer. Jordy Heum had zijn koffie nog niet op. Daar kwam Brian Venema ook achter in de kleedkamer, toen hij de koffie over Jordy Heum zijn schoenen omgooide. De mensen met humor moesten lachen. 1 iemand lachte niet (Mart Eleveld). Na het omkleden maakte de spelers zich op voor een warme warming-up. In het tropische Nieuw Amsterdam was het erg warm. Dit was ook terug te zien aan het veld, dat meer geel dan groen was. Het zou de tuin van familie Tewis kunnen zijn.

De wedstrijd begint. Martijn Gordt begint op de goal, omdat Jostein Kolk te laat was. Gelukkig is Jostein Kolk nog wel gekomen en mag hij beginnen als grensrechter. De meeste spelers van HOC beginnen niet onaardig, maar toch wordt er veel balverlies geleden op het middenveld (Mart Eleveld). Dit leid wel tot dreiging van Twedo, maar echt grote kansen levert het niet op. HOC krijgt wel grote kansen. Mark Weerink die vanaf minuut 1 erg sterk voetbalt, krijgt een grote kans na een goede voorzet van Guus Heinen. De keeper weet weergaloos te redden. Ook krijgt Mark Weerink nog een kopkans uit een corner, maar de bal gaat naast. Toch is het Twedo dat niet veel later op voorsprong komt. Een fout in de opbouw van HOC leid de aanval in. Jasper Pomp die daarna niet resoluut is in het duel geeft de spits de kans om vanuit lastige hoek erg fraai te scoren, 1-0. Twedo laat zich na de voorsprong erg ver terugzakken en HOC komt er, door het lage tempo, moeilijk doorheen. Gelukkig speelt Arjan Tewis een venomenemale pot, hij is het natuurlijk ook gewend om op geel gras te voetballen. Arjan Tewis legt de ballen keurig op maat voor de buitenspelers wat resulteert in een paar kleine kansjes met onder andere een schot van Koen Kinds op de paal. Ook geef Arjan Tewis een erg mooie bal de linkerhoek in. Dit lijkt een grote kans te worden, maar de HOC-speler weet uit te glijden op dit extreem droge gras (Mart Eleveld). Ook krijgt Jasper Pomp nog een grote kans na een goede snelle aanval met Arjan Tewis en Wouter Lanting. Helaas weet de keeper weer te redden. Vlak voor rust komt er nog een corner voor HOC. Jasper Pomp wordt overduidelijk naar de grond getrokken. Zowel HOC als Twedo vinden dat het een penalty is, maar de scheidsrechter besluit de spanning in de wedstrijd te houden en fluit voor een 1-0 ruststand.

Het hoogtepunt voor de voetballers van het team is in aantocht. Er wordt gewisseld. Brian Venema komt erin en de ietwat ongelukkig spelende middenvelder (Mart Eleveld) mag gaan vlaggen. Hopelijk kan hij hier wel rechtop blijven staan.

De tweede helft begint en het lijkt gelijk een andere wedstrijd te zijn. Meer voetballend vermogen aan de linkerkant van het veld, ondanks dat Brian Venema bij het begin nog wel bang is om de bal te raken. Een lichte aai van de bal is niet hard genoeg om de bal bij Jasper Pomp te krijgen, maar gelukkig weet Brian Venema dit goed op te lossen. Enkele minuten later krijgt Twedo een vrije bal vanwege buitenspel van HOC. De keeper gooit de bal naar de laatste man van Twedo, die de bal neerlegt en terug wilt spelen. De keeper let helemaal niet op, maar spits Wouter Lanting wel. Hij pakt de bal en scoort. De spelers van Twedo zijn verbaasd, maar het doelpunt telt. Toch kan HOC niet lang genieten van de gelijke stand. Een snelle aanval van Twedo en een licht tikje geeft de twedo-spits de gelegenheid om te gaan liggen. Een penalty volgt en de 2-1 ook. Hierna volgt een tactische wissel van Martijn Gordt. Koen Kinds wordt vervangen voor Joop Schutrups. Na deze wissel volgt een goede actie van Guus Heinen. Hij zet goed door aan de rechterkant en de opgekomen Jordi Heum staat voor de goal om af te ronden, 2-2. Met het invallen van Joop Schutrups gaat HOC beter voetballen. Hij geeft het team nieuwe energie. Joop krijgt dan ook een goede kans om te scoren, maar voor een leeg doel, op 2 meter van de doellijn, weet Joop de bal buiten het vangnet te schieten. Toch valt de 2-3 snel. Na een twijfelachtige situatie mag Wouter Lanting door. Er wordt niet gevlagd voor buitenspel en niet gefloten voor hands. HOC blijft kansen krijgen. Joop wil zijn niet te missen kan goedmaken met een weergaloze bal in de kruising. Echter beland de mooi krulbal tegen de onderkant van de lat en stuitert de bal op de grond. Op de lijn of achter de lijn? Na hevig protest van de HOC-bank, raadpleegt de scheidsrechter de VAR. Echter geven de beelden niet genoeg duidelijkheid over de situatie. Het doelpunt wordt dus niet toegekend. Er wordt nogmaals gewisseld. Keeper Martijn Gordt krijgt een publiekswissel, omdat hij heeft toegezegd nog een jaar bij het tweede te willen voetballen. Jostein Kolk komt hem vervangen onder de lat. Twedo probeert af en toe nog gevaarlijk te worden over de zijkant. Jaap Jelsma verdedigd goed en laat de buitenspeler er niet langs. Jaap Jelsma maakt een overtreding. Een supporter gaat los en schreeuw dom over het veld heen. Hij vraagt om een gele kaart en een wissel voor Jaap Jelsma. Zo blijkt het maar weer dat sommige supporters er echt niets van snappen. Wellicht kan deze man bij de volgende wedstrijden van HOC lekker thuisblijven? Er wordt nog gescoord. De 2-4 wordt gemaakt door Stefan van der Laan, dat denkt hij tenminste. Hiermee komt ook een einde aan de wedstrijd.

De grensrechter van de tweede helft heeft ook een goede prestatie neergezet, hij is niet uitgegleden tijdens de tweede helft.  De scheidsrechter wordt bedankt voor de leiding en de spelers verlaten het veld. De irritante ‘supporter’ loopt ook mee met de spelers, maar gelukkig wordt er geen aandacht aan hem geschonken. Teamfotograaf Hilde van der Laan-Dries heeft weer mooie kiekjes gemaakt van de wedstrijd. De spelers hopen deze snel te kunnen bewonderen op de website.

De (meeste) supporters worden weer bedankt voor hun aanwezigheid en voor de aanmoedigingen. Jostein Kolk en Brian Venema worden bedankt voor het meespelen en Mart Eleveld wordt bedankt vanwege zijn hilarische onkunde. Er wachten nu nog twee thuiswedstrijden voor het team van Martijn Kaspers, Erik Wessels en Grietus Aalderink. Volgende week wacht Raptim thuis. Supporters, tot volgende week!

Groet,

Jasper Pomp