OZW 2 – HOC 2

HOC 2

Teampagina

HOC 2 op jacht naar assists in wedstrijd tegen OZW 2

HOC 2 heeft afgelopen weekend haar derde en laatste bekerwedstrijd gespeeld. In Groningen waren de spelers van HOC druk met het geven van assists. Ondanks de vele assists aan de kant van HOC ging het team wel ten onder tegen OZW 2, het werd 5-2.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd al lange tijd gesproken over OZW. Normaal zijn kreten als: We moeten enkel naar onszelf kijken’ of  ‘we moeten ons eigen spel spelen’ erg populair in de voetbalwereld. De spelers en staf van HOC 2 konden wegens bezuinigingen binnen de club geen mediatraining volgen, waardoor er openlijk over de tegenstander gesproken werd.  De echte voetbalkenners van het team zagen dat er ‘grote namen’ bij de tegenstander in het team zaten. Namen als Marnix Kolder en Arjan Blaauw waren dan ook regelmatig te horen op het Harm Kuiper Sportpark. De voetbalkenners hadden alleen niet door dat HOC 2 in het bezit is van veel ‘grotere namen’ met onder andere Stefan van der Laan. William Hoogerkamp mocht zich de spelers met de grootste naam van de dag noemen aan de HOC kant. 

Doordat HOC al verschillende zware tegenstanders heeft gehad waarbij de spelers op hun tenen liepen om het maximale resultaat te behalen, zijn er helaas enkele blessures ontstaan. Mart Eleveld, René Groenteboer en Sven de Zeeuw waren hierdoor niet in staat om als voetballer mee te gaan. Alhoewel niet alle blessures een aderlating zijn voor het team, hopen we dat zij allen snel zullen herstellen. Om het team vandaag compleet te maken mogen Jesper de Graaf, William Hoogerkamp, Joep Meertens en Alwin Monteban hun kwaliteiten etaleren tegen ‘het team met de grote namen’. 

Omdat HOC in haar prille geschiedenis nog nooit tegen OZW heeft gevoetbald, werd er door de leiding uitgebreid deskresearch gedaan. Waar ligt OZW en hoe komen we daar precies? Uit dit onderzoek bleek dat op het sportcomplex maar liefst vijf voetbalverenigingen gelegen zijn. Met lichte spanning begeleide de leiding het team naar het complex in de hoop bij de juiste van die vijf voetbalverenigingen uit te komen. Door middel van uitstekende navigatie van Martijn Kaspers en Jasper Pomp, begeleide Grietus Aalderink het team naar het juiste voetbalcomplex. 

Bij aankomst bij de kantine van OZW viel het team gelijk iets op. Er werd inmiddels niet meer gesproken over de ‘grote namen’, maar het oog van de spelers viel op de mooi uitziende kantine. Nadat de spelers een kopje koffie gedronken hebben en Guus Heinen het gedeelte bij de toiletten ontruimd heeft gaan de spelers omkleden. Door coronaomstandigheden bezitten we de luxe dat we in twee kleedkamers mogen omkleden. Vedettes Martijn Gordt en Wouter Lanting eisen een eigen kleedkamer voor hun twee op, om zo een goede wedstrijd voorbereiding te hebben. Alle andere spelers, staf en supporters hebben nu zeer hoge verwachtingen van deze twee vedettes. Wouter Lanting voelt de druk al snel en komt in de warming-up al met een excuus voor als het mis zou gaan. Snotterend zei Wouter Lanting zielig tegen trainer Martijn Kaspers: ‘Ik heb wat last van mijn hak’… Na een verder goed verlopen warming-up werd er begonnen aan de wedstrijd met Alwin Monteban op de bank en Joep Meertens aan de zijlijn met de vlag. Ook Trainer Martijn Kaspers was wissel na een late afmelding. 

Al gelijk na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat OZW een stuk makkelijker voetbalde dan HOC. HOC begon juist erg slordig met veel moeilijke passes en onnodig balverlies. Ondanks dat vanaf de zijlijn werd geschreeuwd dat balbezit heilig was, was er weinig balbezit voor HOC. Het was voornamelijk OZW dat bepaalde wat er op het veld gebeurde. Bij balbezit van OZW wisten ze elkaar goed te vinden en maakten ze het HOC moeilijk door middel van slimme looplijnen. Het duurde ook niet lang voordat OZW de eerste kansen wist te creëren en na een kwartier voetballen was het ook al raak: 1-0. Ondanks het tegendoelpunt kon Jordy Hoving wel een assist op zijn naam zetten. Dit bleek later in de ochtend nog een prestigestrijd te gaan worden. Zo kon vedette Wouter Lanting een assist op de assist achter zijn naam zetten door een risicovolle dieptebal. Een onderschepping en snelle counter van OZW resulteerde in de 2-0. Vlak na de 2-0 was het eerste schot van HOC kant van Wouter Lanting. Vanaf de middellijn probeer hij te scoren, waarna de trainer vanaf de zijlijn schreeuwde: Doe dat nou niet, wat is dat voor kansloze bal! Naarmate de eerste helft vorderde kwam HOC iets beter in de wedstrijd. Er werd iets meer op balbezit gevoetbald en achterin werd er 1 op 1 gespeeld. Althans, dat was het streven. Door het verbeterde spel kwam HOC er gevaarlijk uit via de rechterkant. Na een goede actie stond Guus Heinen 1 op 1 met de Keeper en scoorde de aansluitingstreffer. Na de 2-1 kreeg OZW nog een kans om de score te vergroten. Spits Marnix Kolder ziet dat keeper Martijn Gordt iets voor zijn doel staat en probeert het a la Dennis Bergkamp met een stift. Marnix Kolder mag dan gescoord hebben tegen keepers als Dennis Telgenkamp of Nick Marsman in de Eredivisie, maar Martijn Gordt is toch echt van een ander kaliber. Met een vloek sprint Martijn Gordt naar achter en weet hij op miraculeuze wijze de bal over het doel te tikken. Applaus voor de poging, maar ook applaus voor de redding. Keeper Martijn Gordt is doorgaans een erg betrouwbare keeper die nooit op een foutje te betrappen is. Er was nu hoop om met 2-1 de rust te gaan halen. Toch kon HOC de 2-1 niet vasthouden en wist OZW nog voor de rust uit te lopen op een 3-1 voorsprong. Dit was echter niet de ruststand. Want door goed doorjagen wist HOC de bal te veroveren en wist Basjan Kooistra een steekbal te geven op Koen Kinds die de 3-2 op het (niet aanwezige) scorebord wist te zetten. 

In de rust kwam Martijn Kaspers met een goed betoog over wat er beter moest. Conclusie: Proberen alleen assists te geven als het voor HOC is. Ook werden er twee wissels doorgevoerd. Eruit: William Hoogerkamp en Jesper de Graaf. Erin: Joep Meertens en Alwin Monteban. 

Aan het begin van de tweede helft was de boodschap goed binnengekomen bij de spelers. Er werd beter en rustiger gevoetbald en niet alle spelers waren bezig met het geven van een assist. HOC kwam vaker in de buurt van de goal van OZW, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Een grote kans volgt wel voor OZW. Na gekluts in de verdediging maakt keeper Martijn Gordt een overtreding; Penalty! Het is dus toch mogelijk dat Martijn Gordt een fout maakt, maar telt het veroorzaken van een penalty ook als assist? Hier is twijfel over bij de spelers, waardoor het nog niet duidelijk is wie nu de koploper is in het assistenklassement van de zondagmorgen. De penalty kan niet worden tegengehouden waardoor de 4-2 een feit is. Vlak na de 4-2 is trainer Martijn Kaspers het veld in gekomen omdat Jordi Hoving geblesseerd is. In een van de eerste acties probeert Martijn Kaspers vanaf de middellijn te scoren. Trainer, wat is dat voor kansloze bal??  Het is voetballend een stuk gelijkwaardiger in de tweede helft. Toch blijft er onzekerheid binnen de spelersgroep. Telt de assist van Martijn Gordt en hoe kunnen we de koppositie overnemen. Om aan alle onzekerheden een eind te maken besluit Martijn Gordt met de bal aan de voet een aanvaller uit te spelen. Helaas staan er twee aanvallers en zo leidt Martijn Gordt balverlies: 5-2. Iedereen is het ermee eens dat Martijn Gordt nu met anderhalf assist koploper is in het klassement en iedereen legt zich hierbij neer. Er worden geen nieuwe assist meer gegeven in de wedstrijd. 

Na de wedstrijd wordt in de kantine meegedeeld dat Stefan van der Laan de Man of the match bokaal heeft uitgereikt aan Koen Kinds. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds een raadsel waarom Koen Kinds deze bokaal gekregen heeft, maar het is je gegund Koen! Eenmaal terug in de kantine in Odoorn staan tompouces klaar als brunchdienst, goed geregeld Stefan van der Laan. Met enige spanning verheugen we ons nu alweer op de brunchdienst van Koen Kinds voor volgende week zondag. Op de 20e zullen wij onze eerste competitiewedstrijd spelen tegen Ruinerwold 2 thuis in Odoorn. We hopen u dan allen te mogen ontvangen op het Harm Kuiper Sportpark.

Tot volgende week!

Jasper Pomp