HOC/VALTHER BOYS JO15-1 KAMPIOEN NA ZINDEREND COMPETITIESLOT

ST HOC/Valther Boys JO15

Teampagina

Woensdagavond 25 mei moest het in Stadskanaal gebeuren voor de jongens en meiden van HOC/Valther Boys JO15-1. De koploper in de 4e klasse had nog een puntje nodig voor het kampioenschap en hoopte vurig dat binnen te slepen tegen Stadskanaal JO15-4. Ook dat team was nog in de race voor de voorjaarstitel, dus de geelhemden uit Odoorn, Valthe, Exloo en omstreken kregen niets cadeau op deze zinderende voetbalavond. Maar na ruim 70 spannende minuten voetbal stond er 5-4 voor de gasten op het scorebord en was het kampioenschap binnen!

Er waren bijzonder veel supporters afgereisd naar Stadskanaal, dus de stemming zat er goed in. Er was zelfs een kleine afvaardiging van Drenthina naar Stadskanaal afgereisd om onze boys & girls te ondersteunen. Nadat de thuisclub het veld had betreden onder begeleiding van een pittige muziekbeat, kreeg het publiek een zeer spannende wedstrijd te zien met voortdurend wisselende kansen. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong uit een corner, dus HOC/VB moest meteen op zoek naar de gelijkmaker. Floris-Jan en Roan waren er een paar keer dicht bij, maar de bal wilde er eerst maar niet in. Toch was het Roan die uiteindelijk het net vond en de verdiende 1-1 scoorde. De gastheren zaten er echter fel op en vooral de voorwaartsen van Stadskanaal hadden veel snelheid. Een snelle uitbraak over links leverde dan ook de 2-1 voor Stadskanaal op, dus we moesten opnieuw in de achtervolging. Bij een corner van ons kreeg Stadskanaal de bal niet weg uit de eigen doelmond en was het Danny die de bal het beslissende zetje gaf: 2-2! Daarna werd er ondanks wat kleine kansjes niet meer gescoord zodat dit ook de ruststand was. 

Na rust kwamen we erg goed uit de startblokken en scoorden we al snel 3-2, maar die voorsprong en vreugde was helaas van korte duur. Stadskanaal maakte 3-3 en kwam even later zelfs met 4-3 voor. Even leek de titel ver weg, maar juist op dat moment liet HOC/VB JO15-1 zien dat het (zoals al vaker dit seizoen) over veerkracht bezit. Via een ouderwetse scrimmage werd het 4-4, waarna onze geelhemden resoluut doordrukten. Marick was op de linkerflank bijna niet meer af te stoppen, maar zijn vizier stond net niet op scherp. Een vrije bal van Danny vloog net over het doel, maar ruim vijf minuten voor tijd was het wel raak voor de gasten. Met een lage, droge knal in de verre hoek maakte Roan aan alle onzekerheid een einde en stond het 5-4 voor HOC/Valther Boys. De overwinning van de aanstaande kampioen kwam daarna niet meer in gevaar en daarmee was de titel een feit en kon het kampioensfeest losbarsten. Alle spelers kregen een medaille en fraai kampioensshirt. Een terecht kampioenschap ook, want van de elf competitiewedstrijden werden er maar liefst negen in winst omgezet. Mart Smeets zou zeggen: “Chapeau!” 

Dit fraaie kampioenschap is mogelijk gemaakt door de volgende toppers: Maikel, Bram, Jente, Gijs, Jasper, John, Chantal, Marin, Jesper, Danny, Floris-Jan, Marick, Sem, Sam, Nina en Daan.