Ga naar de teampagina van HOC 3

Valthermond 3- HOC 3

Het Veenkoloniaals-Drents is ontstaan toen er in de monden turf werd afgegraven. Dit werd gedaan door Drenten, Groningers en Duitsers. Het is dus ook een mengelmoes van deze 3 talen. Dit was op de zondag morgen ook goed te horen toen HOC 3 aan mocht treden tegen Valthermond 3. Er was dit seizoen al 2 keer verloren van Valthermond dus de Hunso-Oring-Combinatje was er gebrand op om te winnen.

HOC en Valthermond begonnen allebei wat afwachtend aan het duel. Het duel werd gespeeld op het middenveld en er waren weinig benoemenswaardigheden.

Behalve dat Henk en Jacco het keurig deden op de backpositie. Het warme weer had zijn invloed op het spel, dus voordat alle spelers oververhit raakte laste de scheidsrechter een drinkpauze in. HOC ging na de drinkpauze opzoek naar de goal en vond deze ook, Ollie verschalkte de keeper in de korte hoek. Valthermond zette voor de rust nog even aan om de score weer gelijk te trekken maar dat was te vergeefs. Rust. Doordat Jacco de eerste helft zijn hoogtepunt had bereikt leek het de leiding beter om hem te wisselen. Ook Martijn werd bedankt voor zijn diensten in de eerste helft en mocht plaatsnemen op de bank.

Op rechtsback nam Elmer de honneurs nu waar. Thomas mocht het in de spits proberen. 10 minuten na rust leek het Valthermond handig om een terugspeelbal op de keeper te geven, deze werd vervolgens opgepakt door de keeper en dus volgende er een indirecte vrije trap. Op aangeven van Eding was het Mike die raak schoot nadat Ollie met een goede loopactie een gat trok. 0-2.

Valthermond was nu nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer en vond deze 10 minuten voor tijd. 1-2. Na een hectische slotfase, waarbij Elmer helaas geblesseerd raakte en Valthermond met 10 man kwam te staan lukte het HOC de voorsprong met veel ren en vliegwerk te verdedigen.

Wij wensen Elmer veel beterschap.

Einde verslag, over en sluiten

Het verslag van hoc 3 voor op de site 

Groetjes

Thomas Lourens