SVV 04 JO11-1 - HOC JO11-1

ST HOC/Valther Boys JO11-1

Teampagina

TOPPERS VAN HOC JO11-1 PAKKEN DE TITEL NA ENERVEREND SLOTAKKOORD!

Zaterdag 18 mei om 9.00 uur moest het dan gebeuren voor de geelhemden van HOC JO11-1. De kampioenspot tegen SVV’04 in Schoonebeek. Dankzij een geweldige eindsprint in de competitie had HOC alles nog in eigen hand: winst betekende sowieso de titel en zelfs een gelijkspel zou misschien nog genoeg zijn voor het kampioenschap in de 2e klasse. Het werd uiteindelijk een echte ‘nagelbijter’, met name voor de technische staf en de vele meegereisde supporters van HOC. Maar onze kids gaven alles deze ochtend en dankzij een geweldige teamprestatie en inzet werd de verdiende 2-1 winst over de streep getrokken!

Ondanks het vroege tijdstip was het al flink warm op het fraaie sportpark de Kampen. HOC mocht aftrappen en speelde in het begin nog een tikkeltje onwennig en tastte de boel duidelijk nog even af. Maar gaandeweg het eerste kwart kwamen de eerste kansjes voor HOC. Pascal en Daan testten als eerste de goalie van SVV’04 en ook Luna was een keer gevaarlijk. Toch werd er niet gescoord voor de eerste time-out. HOC bleef een veldoverwicht houden, maar SVV’04 kwam er ook een paar keer snel en gevaarlijk uit. Bram en Jeen lieten echter niets aanbranden en ook Nikia was op haar post. Toch kwamen we op achterstand: de spits van de thuisploeg onderschepte een bal van HOC en scoorde beheerst. Een kleine streep door de rekening, maar onze toppers gingen niet bij de pakken neerzitten en kozen meteen weer vol de aanval. En dat betaalde zich uit: de keeper van SVV’04 moest een schot van Jesper lossen en Sem was er als de kippen bij om de 1-1 binnen te schieten. Daarna kregen we door goed voetbal kansen op meer, maar schoten van Danny en Daan misten net het doel. Zo bleef het spannend…

Na de korte pauze met ranja op het veld zette HOC meteen weer aan. Jesper had de 2-1 op zijn pantoffel, maar zijn schot ging rakelings naast. Een poeier van Pascal zeilde rakelings over en ook Danny zag zijn schot op een haar na het doel missen. Velen hadden ‘m al geteld… Doelpunten bleken echter schaars deze ochtend en aan de andere kant hield onze doelvrouw Nikia HOC in de kampioensrace met een geweldige redding. Pascal, Jeen en Bram knapten tussendoor ook heel wat vuil werk op in de verdediging en ook het middenveld met Daan, Jesper en Luna was onvermoeibaar ondanks de warmte en steeds roder wordende koppies. Weer was er een time-out en nog steeds stond het 1-1, nog een kwartier te gaan om in elk geval een doelpunt te maken. Dat zal Pascal ook gedacht hebben toen hij aan een imposante rush langs de lijn begon. Hij passeerde schijnbaar moeiteloos vier man van SVV’04 en leverde een loepzuivere voorzet af, die er op miraculeuze wijze niet in ging via onder andere Sem en Danny. Even later leek Jesper alsnog voor de verlossing te zorgen, maar zijn puntertje miste de juiste richting. HOC bleef maar gaan en vlak voor tijd kwam dan eindelijk de beloning. Een corner van Jesper bleef hangen in de doelmond en met buitenkantje rechts lepelde Sem de 2-1 voor HOC binnen! Daarna golfde het spel nog op en neer, waren we dicht bij de 3-1 en beleefden we zelfs nog een hachelijk moment toen een zondagsschot van de thuisploeg op de paal naast Nikia uiteen spatte. Maar de minst gepasseerde defensie van deze 2e klasse hield knap stand en zelfs de extra minuut blessuretijd kon onze toppers niet van de felbegeerde titel afhouden. Om 10.16 uur klonk dan eindelijk het laatste fluitsignaal en was het kampioenschap een feit. SUPER GESPEELD TOPPERS!