VOORJAARSTITEL LONKT VOOR HOC/VB JO15-1 NA VIERDE ZEGE OP RIJ

ST HOC/Valther Boys JO15

Teampagina

Een week na de verrassend ruime en vrij eenvoudige 9-2 thuisoverwining op naaste belager Klazienaveen JO15-3 stond zaterdag 14 mei om 10.30 uur de thuispot tegen JO15-2 van Ter Apel’96 op de rol. Een goed team dat de laatste weken echter behoorlijk wat punten had laten liggen en inmiddels in de zeer brede middenmoot staat. Het was deze ochtend al drukkend warm in Odoorn, maar dat weerhield onze geelhemden er niet van om het positieve doelsaldo nog wat op te krikken. Na iets meer dan 70 minuten voetballen stond er namelijk 8-1 voor de thuisclub op het scorebord.

De thuisploeg nam meteen het inititatief tegen de rood-zwarten uit het Groningse carnavalsdorp. Na een mooie aanval over meerdere schijven kreeg spits Sem de bal voor zijn voeten en met een laag schot in de verre hoek verschalkte hij de sterke goalie van de gasten. Ter Apel ging snel op zoek naar de gelijkmaker, maar ons centrale duo achterin, Bram en Jente, en de solide backs Gijs en Jasper hadden de zaakjes goed op orde. Doelman Maikel had bovendien een paar puike reddingen in petto en hield de bezoekers zo knap van scoren af. Aan de andere kant was het wel weer raak. Marick rondde een fraaie rush beheerst af en tilde de score naar 2-0. Het spel bleef op en neer gaan, maar weer was het HOC/VB dat het net vond. Floris-Jan haalde vanaf de rechterkant verrassend uit met een hoog schot dat te machtig bleek voor de vrij kleine goalie van ‘Troapel’. Even later herhaalde Jesper dat kunstje en stond het al 4-0. Dat was ook meteen de ruststand en dus konden we met een goed gevoel aan de verkoelende ranja.

Na rust kwam Ter Apel ’96 goed uit de startblokken. De bezoekers kregen een paar goede mogelijkheden, maar stuitten op de hechte defensie van HOC/VB, met Marin en John nu als backs, of hadden het vizier niet altijd op scherp. Gaandeweg de tweede helft hervonden de geel-zwarten hun ritme van de eerste helft. Het middenveld met Daan, Jesper, Danny en Floris-Jan nam de regie weer steviger in handen en ‘loopwonder’ Marick tilde de score in een kort tijdsbestek naar 5-0 en 6-0. Het verzet bij Ter Apel was nu wel gebroken, maar de ploeg bleef op zoek gaan naar een welverdiende eretreffer. Nadat de keeper van Ter Apel nog een knap antwoord had op een geplaatst schot van Nina en een snoeihard schot van Marick en, moest hij toch nog twee doelpunten van de ontembare aanvaller incasseren. Maikel leek lange tijd de ‘nul’ te gaan houden, maar vlak voor tijd wist de loerende spits van Ter Apel toch nog het net te vinden. Even later klonk het eindsignaal en was de 8-1 zege een feit. 

Omdat de nummer twee op de ranglijst verrassend verloor, komt de titel nu echt in zicht voor de geelhemden. Woensdag 25 mei om 18.45 uur spelen onze toppers de laatste en allesbeslissende pot in en tegen Stadskanaal. Dan kan het kampioenschap definitief veilig worden gesteld met een gelijkspel of winst. Wij gaan ervoor en hopen op veel steun van de ‘harde en hondstrouwe JO15-1 supporterskern’!