HOC/VB JO15-1 TOONT VEERKRACHT OP WINDERIGE VOETBALSTEPPE

ST HOC/Valther Boys JO15

Teampagina

Na een weekje welverdiend paasreces stond zaterdag 23 april de lastige uitwedstrijd tegen Borger JO15-2 op de rol. De geel-zwarten moesten niet alleen zien af te rekenen met deze pittige tegenstander, maar ook met de soms erg vlagerige wind en het harde  veld. Beide teams hadden daar aanvankelijk zichtbaar moeite mee, maar toch kon het publiek weer genieten van veel inzet en een spannend potje voetbal waarin de gasten terecht met 5-3 aan het langste eind trokken.

Het begin was voor de thuisploeg, die de wind eerst schuin in de rug had. Voor onze solide defensie met captain Jente, Bram, Marin en Gijs maakte dat het verdedigen er niet bepaald gemakkelijker op. Nadat Maikel al een paar goede reddingen had laten zien, wisten de groen-witten toch het net te vinden en de 1-0 te scoren. Onze boys & girls gingen echter niet bij de pakken neerzitten en gingen snel op zoek naar de gelijkmaker. ‘TGV’ Marick zette op links zijn vermaarde versnelling in, liet iedereen achter zich en legde de bal panklaar voor de voeten van Daan: 1-1!  Even later was het bijna weer raak voor de gasten, maar de goalie van Borger had een mooie redding in huis. Het spel golfde nu op en neer en Borger bleef scherp voor de goal, want een van hun lepe spitsen knalde hard de 2-1 binnen in de verre hoek. Maar ook nu stroopte HOC/VB de mouwen weer op. De gelijkmaker leek een kwestie van tijd en die kwam er ook. Dit keer stond Floris-Jan aan het eind van een vloeiende aanval en hij schoot zeer beheerst de 2-2 binnen. Niet veel later bekroonde Marick een puike eerste helft met een goal door de bal hard en laag onder de keeper van Borger te schieten en de gasten zo voor het eerst op voorsprong te zetten. Danny had kort daarna ook nog een fraai schot in petto, maar zijn knal verdween net over het doel. Gescoord werd er niet meer in de eerste helft en dus gingen we met een 3-2 voorsprong aan de lauwe thee.

In de tweede helft hoopten we wat meer profijt te hebben van de wind, maar die leek welhaast een beetje te zijn gedraaid. Borger nam toch weer het initiatief en kwam na zo’n tien minuten spelen weer op gelijke hoogte. HOC/VB moest zich even herpakken, maar rechtte op tijd de rug en zette Borger toch weer knap onder druk. Jasper was al een keer dicht bij de 4-3, maar uiteindelijk was het Jesper die de bal na een mooie aanval in het strafschopsgebied voor zijn voeten kreeg en niet aarzelde. De stofzuiger op het middenveld haalde de trekker resoluut over en schoot de bezoekers weer op voorsprong. Met nog tien minuten op de klok was de wedstrijd echter nog allesbehalve beslist. Bram, Jente, Gijs en John bleven achterin scherp en hielden de thuisploeg zo van verder scoren af. Het fraaie slotakkoord was echter voor de geel-zwarten. Na weer een mooie aanval over de linker flank was het opnieuw gelegenheidsspits Floris-Jan die scoorde en de bal strak in de winkelhaak joeg. Hiermee was het pleit wel beslecht. Borger kreeg nog één kleine kans, maar na ruim 70 minuten voetbal floot de scheids voor de laatste keer en was de verdiende winst binnen voor de koploper in de 4e klasse.

Met nog drie wedstrijden te gaan is de race om de titel nog net zo spannend als hiervoor. Zaterdag 7 mei hervatten we thuis in Odoorn de competitie met de kraker tegen de gedeelde nummer twee op de ranglijst, Klazienaveen JO15-3. Bij winst mogen de geel-zwarten stiekem al aan een ritje op de platte kar gaan denken…