HOC/Valther Boys JO15-1 kraait thuis opnieuw victorie en is ‘paaskampioen’

ST HOC/Valther Boys JO15

Teampagina

Na een moeizame najaarscampagne in de 3e klasse waarin er vooral veel en vaak ook ruim verloren werd van betere tegenstanders, heeft de JO15-1 van HOC/Valther Boys de smaak in de 4e klasse nu goed te pakken. De wedstrijden zijn allemaal een stuk leuker en ook de hele voorjaarscompetitie is veel spannender. Dat komt het spel- en kijkplezier zeker ten goede.

Zaterdag 9 april speelde de geel-zwarte formatie van trainster Andrea weer eens thuis. DVC’59 JO15-1 uit Nieuw-Dordrecht was de tegenstander en die bleek behoorlijk taai. Na wat aftasten in de beginfase nam de thuispoeg het heft steeds meer in handen. Het middenveld met Danny, Jesper, Daan en Jasper marcheerde prima en achterin hadden Bram, Jente, Gijs en Marin de zaakjes ook prima op orde. HOC/VB kreeg volop kansen, maar de bal wilde er maar niet in. Een rollertje van loopwonder Marick scheerde langs de paal en Jesper wist een prachtige aanval over de linkerkant net niet succesvol af te ronden. Bovendien was de sluitpost van de gasten er eentje van de buitencategorie. Zo keerde hij knap schoten van Danny, Sam en Nina. Aan de andere kant had onze goalie Maikel niet bijster veel te doen, maar waar nodig greep hij kordaat in. Gezien de vele kansen voor ons was het een klein wonder dat we bij een stand van 0-0 aan de ranja en koffie gingen.

In de tweede helft was het spelbeeld vergelijkbaar met dat in de eerste helft. De thuisploeg dicteerde, maar moest ook blijven uitkijken voor de snelle counters van de zwart-witten. De 1-0 leek een kwestie van tijd, maar het doelpunt viel wel aan de voor ons verkeerde kant. De bezoekers kwamen er pijlsnel uit en verrasten zo onze defensie en keeper met een bekeken rollertje in de verre hoek. Maar onze toppers gingen niet bij de pakken neerzitten en bestookten het doel van DVC’59 met de ene na de andere aanval. Nadat Marick nog eens op de keeper was gestuit, was het na een klein uur spelen dan wel raak. Sam stond aan het einde van een mooie aanval en scoorde de meer dan verdiende gelijkmaker. Even later was het ook al 2-1 na goed doorzetten van Marick. HOC/VB kreeg daarna via Floris Jan, Sem en Danny nog een handvol kansen om de score verder op te voeren, maar tot scoren kwam de thuisploeg niet meer. Zo bleef het tot het laatste fluitsignaal toch nog spannend, maar toen dat eenmaal had geklonken konden de vuisten definitief gebald worden. 

Dankzij deze zege is HOC/VB JO15-1 voorlopig koploper in de 4e klasse. Met nog vier wedstrijden te gaan ligt echter alles nog open en kunnen meerdere JO15-teams aan het eind van de rit nog met de eer en voorjaarstitel gaan strijken. Wij gaan er in elk geval voor en spelen onze eerstvolgende wedstrijd op 23 april in en tegen Borger JO15-2.