Ga naar de teampagina van HOC 3

DVC 2 - HOC 3

Donderdagavond 2 mei kon de geel-zwarte brigade van leiders Oost en Meurising zich opmaken voor een zware ontmoeting met DVC. De ploeg uit Nieuw-Dordrecht staat namelijk 3e en maakt nog altijd kans om het kampioenschap te pakken.

De karavaan, aangevuld door enkele spelers van het 2e, gaat onderweg naar sportpark Bloemendaal en bij aankomst denken we het hoofdveld te mogen betreden. Echter speelde het 1e van DVC ook een thuiswedstrijd.

De leiders maken in de kleedkamer de opstelling bekend:

Jostein

Gerrit - Brian - Martijn - Jacco

Mike - Stefan - Basjan - Guus

Martijn - Hans

Bank: Wouter, Jaap (vlaggenist)

Onder het genot van enkele piratenhitjes op het hoofdveld floot de scheidsrechter op het 2e veld voor het begin van de wedstrijd. HOC moest even zoeken naar een doorgang en gebruikte hiervoor vaak de snelheid van Hans voorin. DVC werd vaak gevaarlijk door 'die oranje nummer 8', echter werd hij goed afgestopt door Gerrit.

HOC probeerde vooral via de flanken dichtbij het doel van DVC te komen. Dit lukte dan ook enkele keren maar het scoren liet men achterwege, ondanks enkele schoten van Hans, Brian en Stefan. Aan de andere kant stond Jostein een prima wedstrijd te keepen. Ook hij hield zijn doel schoon in de eerste helft.

In de rust zat de leiding van HOC diep na te denken hoe we deze wedstrijd konden winnen. Daarop volgde het besluit om de vlag over te dragen aan Leo, de beste wissel van het seizoen tot nog toe! Ook werden Martijn Lanting en Guus Heinen gewisseld. Hierdoor kon Wouter Heinen zijn rentree weer maken na een aantal weken blessureleed.

In de 2e helft begonnen de geel-zwarte brigade voortvarend en kwam het al gauw tot wat kansen. DVC leek wat veel te hebben gegeven in de 1e helft en daar verscheen toch wat vermoeidheid. Halverwege de 2e helft moest Hans naar de kant, Guus kwam hem vervangen en dat pakte goed uit. Jacco speelde Guus op links de hoek in. Guus verloor het duel met de rechtsback van DVC maar die weet niet goed uit te verdedigen. De bal beland bij Jacco terug, die neemt aan, dribbelt nog 2 meter vooruit en hij bedenkt zich niet en Jacco plaats de bal rechtsboven in het doel. De keeper staat machteloos toe te kijken hoe de bal via de onderkant van de lat erin gaat. Zo tekent Jacco hier voor zijn 3e van het seizoen (persoonlijk record) en de hele belangrijke 0-1 voor HOC!

HOC heeft nu de smaak te pakken en creëert steeds meer kansen. Hans scoort dan ook de 0-2, maar de grensrechter van DVC keurde hem af. Onterecht volgens velen van HOC. Toch liet de uitploeg zich niet uit de tent lokken en ging men door met waar het gebleven was. Namelijk kansen creëren.

DVC leek zijn krachten totaal te hebben verspeeld. Uit een hoekschop van HOC scoorde Jaap 'Joop' Schutrups de beslissende 0-2. Hans de Poel kreeg na zijn harde werken van vandaag ook eindelijk zijn beloning, hij mocht tekenen voor de 0-3.

Eindstand: DVC 2 0-3 HOC 2,5

De 3 punten gaan dus mee naar Odoorn en Exloo, een welverdiende overwinning van HOC 2,5.

HOC is zondag 5 mei vrij. De eerstvolgende wedstrijd zal gespeeld worden op zondag 12 mei tegen SVV'04 3.