Back on track

ST HOC/Valther Boys 7

Teampagina

Na een half jaar stilstand mochten we afgelopen zondag weer de kicks uit het vet halen voor een officiële competitiewedstrijd. Daar waar we in maart abrupt onze kunsten moesten stoppen had iedereen weer enorm veel zin in een ouderwets potje voetballen op de zondagochtend.

Echter door corona is opeens wel alles anders geworden. We spelen niet meer als HOC 5 maar gaan nu als ST HOC/ValtherBoys 7 de wei in. Wij dachten altijd niet in een lager elftal te kunnen voetballen dan HOC 5. maar zie daar, gewoon het 7e!! Ook ons tijdstip opeens verschoven van 10:00 naar 10:30. Kleedkamer humor verschoven naar twee kleedkamers in plaats van één. Al met al best weer even wennen allemaal.

Maar aangezien er bij ons jongens voetballen die al ver voor de oprichting van HOC tegen zware leren veterballen aantrapten maken ze ons niet snel van de wijs. Dus na een keurige warming up was daar opeens ook weer onze vertrouwde scheidsrechter Jans Eising.

Onze fanatieke leider Reino Hoving had een evenwicht elftal opgesteld. De wedstrijd liep zoals het zo vaak kan gaan in het voetbal, anders dan je denkt dat het moet lopen. HOC was in overwicht en kreeg kans op kans. Maar ook hier zag je dat er 6 maanden niet met scherp is geschoten. Dit deden onze tegenstanders (Titan 3) van vandaag aanzienlijk beter. 2 kansen en 2 doelpunten. Met rust gingen we dan ook gedesillusioneerd naar de kleedkamer(s).

De tweede helft ging gelijk op. Echter nu wisten we het net wel te vinden. Allereerst schoot Jacco Talens beheerst de bal achter de keeper. Later wist Jarno Lage de stand gelijk te trekken. En nog weer later was het Marcel van Klinken die ons op voorsprong bracht.
Helaas konden we deze voorsprong niet lang vasthouden. En zo hadden we een kwartier voor het einde van de wedstrijd de terechte eind uitslag al op het scorebord gezet: 3-3.

Opgemerkt moet worden dat onze enige aankoop voor dit seizoen, keeper Thijs van Gaalen, zijn waarde al heeft laten zien. Met een paar katachtige reddingen wist hij er namelijk voor te zorgen dat Titan er in het laatste kwartier geen bal meer in het doel wist te schieten!

MOTM was Hendrik Jan Wilts die met zijn goede verdedigende acties en vele rushes langs de zijlijn deze eer toe kwam. Hij zal hopelijk niet een half jaar van de bokaal mogen genieten !

Jan van Breden