Ga naar de teampagina van HOC 3

WKE 3 - HOC 3

HOC 3 is goed in vorm in 2019 en heeft al vijf overwinning geboekt in acht wedstrijden. WKE 3 heeft in 2019 nog maar vier wedstrijden gespeeld dit kalenderjaar en heeft twee keer gewonnen en twee keer verloren. De vorige wedstrijd tussen HOC en WKE eindigde in een 3-3 gelijkspel. Op papier lijkt het dus een gelijkwaardige wedstrijd te worden die beide kanten op kan vallen. WKE 3 heeft aan het begin van de week nog gevoetbald in de beker. Hierin werden zij uitgeschakeld door Musselkanaal.

Het sportpark Grote Geert ligt op 7,3 kilometer van de thuishaven van HOC. Het was dus mogelijk om deze uitwedstrijd op de fiets te bezoeken. Omdat de leiders de spullen moesten meenemen, was dit helaas niet mogelijk. Nadat iedereen op het sportpark in Odoorn aangekomen is, leidt Martijn Lanting ons richting WKE. Vlakbij het sportpark hebben enkele auto’s een eigen wil en trekken naar rechts richting een fietser. Gelukkig hebben de chauffeurs allemaal de macht over het stuur en komt iedereen ongedeerd aan op de parkeerplaats. Martijn Lanting parkeert de auto op straat, terwijl de rest de auto op de parkeerplaats neerzet.

In de kantine wordt koffie gehaald. De tegenstander is ook al aanwezig. De tegenstander loopt allemaal in nette oranje blauwe trainingspakken. HOC is niet voorzien van zulke mooie pakken en loopt in normale kleding. Na heb bakje koffie lopen de spelers richting de kleedkamer. Brian Venema laat een harde ruft. De kleedkamer wordt voor enkele momenten geëvacueerd. Na de evacuatie kan er worden omgekleed en wordt de opstelling bekend gemaakt. De belangrijkste wijziging in het team van leiders Leo Meursing en Arjan Oost is dat deze week Jacco Talens mag beginnen als grensrechter. Er wordt gestart met een 4-4-2 formatie.

Aanvoerder Brian Venema wint de tos en hierdoor mag HOC beginnen met de aftrap. Al snel is duidelijk dat er een paar erg vlugge jongens voorin staan bij WKE. Ook speelt WKE met 4 aanvallers. HOC heeft even getwijfeld om een middenvelder terug te halen, maar dan zou er gebrek aan stootkracht zijn op het middenveld en in de aanval. HOC gaat dus 1 op 1 voetballen achterin. Dit zorgt ervoor dat WKE erg dreigend is in de openingsfase en meerdere kansen krijgt. Zowel het voetballend vermogen op het middenveld als de snelheid voorin zijn problemen waar HOC het erg moeilijk mee heeft. Af en toe wordt er nog teveel op de eigen man gelet, waardoor andere spelers makkelijk vrij komen te staan. Na een kwartier voetballen komt WKE er wederom gevaarlijk uit. Jasper Pomp wil een laatste poging doen om de bal weg te schieten, maar schopt de spits van HOC omver. WKE krijgt een vrije bal op een gevaarlijke plek. De nummer 10 neemt de vrije bal en pegelt de bal keihard tegen de onderkant van de lat aan. Toch duurt het niet lang meer tot het eerste doelpunt. Via een snelle combinatie komt WKE erdoor over de rechterkant van het veld. De bal wordt goed voorgegeven en binnengelopen door de andere vleugelaanvaller, 1-0. WKE speelt erg goed en HOC heeft het zwaar. Ondanks dat voetbalt HOC ook goed. Er wordt sterk verdedigd, er wordt geprobeerd op balbezit te voetballen en er wordt voor elkaar gevochten. Het probleem is alleen dat de tegenstander tot nu toe een maatje te groot is. HOC heeft nog wel het geluk dat de aanvallers van WKE niet heel slim zijn. De verdedigers van HOC zijn dat wel, waardoor de aanvallers regelmatig buitenspel staan. Gelukkig is grensrechter Jacco Talens ook scherp aan het vlaggen. Hij is een uitstekende aanvulling van de perfect fluitende scheidsrechter. Toch blijft WKE kansen krijgen. Na een half uur voetballen weet WKE de verdediging van HOC weer onder druk te zetten. Een schot beland op de lat. De rebound wordt helaas alsnog, ondanks dat keeper Jostein Kolk er nog aanzat, het doel ingeschoten, 2-0. HOC komt eigenlijk niet tot kansen en dreiging. Toch krijgt het nog een enorme kans. Na een afstandsschot van Stefan van der Laan ligt de bal voor het intikken voor Joop Schutrups. Helaas zit er een polletje in het kunstgrasveld en beland de bal buiten het vangnet.

De scheidsrechter fluit voor de rust. Iedereen van HOC is daar wel blij mee. Ondanks dat HOC weinig fouten maakt, komt het er gewoon niet aan te pas. Alle gezichten zijn dan ook goed bezweet wanneer ze de kleedkamer inlopen. Halverwege de rust wordt de thee bezorgd. Leo Meursing voert enkele wissels door. Zo gaan Jesper Oosterdijk, Martijn Lanting en Mart Eleveld eruit. Henk Eleveld, Mike Helmus en Jacco Talens komen het veld in. HOC is al weer snel terug op het veld te vinden. De rust is nog niet voorbij en het wachten is nog op tegenstander WKE. Brian Venema zat weer te ruften en dus moest de kleedkamer weer geëvacueerd worden. Gelukkig zijn de spelers van HOC nu wel extra wakker.

WKE begint de tweede helft. Het is al snel duidelijk dat WKE een tandje heeft teruggeschakeld en voetballend is het nu een gelijkwaardige wedstrijd. HOC is nu ook gevaarlijker, mede dankzij de snelheid van Mike Helmus. Dit leidt ook al snel tot de aansluitingstreffer van Joop Schutrups. Ook WKE blijft gevaarlijk. Er ligt nu meer ruimte achter de verdediging en de bal wordt regelmatig diep gespeeld. De verdedigers hebben het hierom ook nog steeds lastig tegen de snelle jongens. Ook conditioneel is het zwaar. Toch is het HOC dat de eerste grote kans weer mag noteren. Na een voorzet kopt Gerrit Dekker de bal terug op Basjan Kooistra, maar deze wordt afgevlagd voor buitenspel. Niet veel later krijgt WKE een corner. Na een touche van een WKE speler raakt de bal de hand van een HOC-er en gaat de bal op de stip. Jostein Kolk is kansloos en dus staat er 3-1 op het scorebord. De wedstrijd blijft op en neer gaan en beide teams krijgen nog verschillende kansen. De spitsen van WKE zijn vermoedelijk niet opstap geweest op zaterdagavond, gezien de energie die ze in de wedstrijd gooien. Niet veel later fluit de scheids af. De scheids die overigens nog wel een compliment verdient voor zijn uitmuntende optreden.

Ondanks een goede voetbalochtend is het niet gelukt om de wedstrijd met een positief resultaat af te sluiten. Arjan Tewis is nog niet benoemd in het verslag. Echter viel hij ook niet op bij al die oranje shirtjes. Toch vond menigeen Arjan Tewis wel zeer sterk voetballen en werd hij door het publiek gekozen als man van de wedstrijd.

Aanstaande donderdag wacht alweer de volgende wedstrijd. DVC is dan de tegenstander. Een ploeg in vorm dat deze week met 0-14 heeft gewonnen bij Schoonebeek. Er zal weer goed voorbereid worden om weer een goede partij neer te zetten tegen deze tegenstander. Tot donderdag!

Groet,

Jasper pomp