SJO NWVV-Titan JO11-1 – HOC JO11-1

ST HOC/Valther Boys JO11-1

Teampagina

HOC JO11-1 TOONT VEERKRACHT EN BOEKT DERDE VOORJAARSZEGE OP RIJ

Zaterdagochtend 13 april mochten we op bezoek bij NWVV/Titan in Nieuw-Weerdinge. Daan was helaas niet fit en dus vertrokken we met acht spelers. De aftrap was reeds om 09.00 uur en het was nog behoorlijk frisjes ondanks een waterig zonnetje. Na een korte warming up begonnen we voortvarend aan de return tegen de rood-wit-blauwen. Pascal, Danny en Jesper bestookten het doel in het eerste kwart met een paar afstandsschoten, maar troffen nog geen doel. Uit een snelle counter prikte de watervlugge spits van de thuisploeg wel de 1-0 achter doelvrouw Nikia. Na de eerste time-out kreeg HOC een vrije bal. Jesper legde aan vanaf ruim 20 meter en Pascal was er als de kippen bij om zijn pegel kunstig te verlengen en fraai tot doelpunt te promoveren: 1-1! Onze geelhemden wilden nu meer en kregen ook kansjes op de 2-1. Jesper raakte het aluminium na een snelle indribbel en ook spits Luna was een keer dicht bij een treffer. Toch werd het vlak voor rust weer 2-1 voor de thuisploeg. Een verre uittrap van de keeper van NWVV/Titan stuiterde over onze laatste man Bram heen en hun snelle spits wist wel raad met dit buitenkansje.

Na de ranja gingen we meteen weer op zoek naar de gelijkmaker. HOC liets bij vlagen goed veldspel zien, maar in de afronding ontbrak het vaak aan scherpte. Sem schoot net voorlangs na een mooie aanval en Danny had ook weinig geluk met zijn pegels. Jarige job Jeen speelde ondertussen een dijk van een wedstrijd aan de rechterkant en haalde door goed ingrijpen vaak de angel uit de gevaarlijke counters van de thuisclub. Bij de laatste time-out stonden we echter nog steeds met 2-1 achter en dus moesten we in het laatste kwartier nog even vol aan de bak om de winst veilig te stellen. Uit een vrij lastige hoek knalde Danny snoeihard de 2-2 tegen de touwen en HOC voelde dat er nog meer in het vat zat. Valk voor tijd was het weer Danny die na een scrimmage voor het doel de 3-2 voor HOC achter de doelman van NWVV/Titan punterde. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal in Nieuwe-Weerdinge en was de zwaarbevochten zege een feit!

Na een paar weekjes extra rust mogen we zaterdag 4 mei weer thuis de wei in en wel tegen koploper Dalen/DSC JO11-1. Bij winst hebben we zelfs nog een kleine kans om kampioen te worden…