Ga naar de teampagina van HOC 3

Wacker 2 - HOC 3

Precies 110 jaar geleden op 31 Maart 1909 wordt de kiel van de Titanic gelegd. De RMS Titanic was het tweede van een drietal luxeschepen uit de Olympic-klasse, die een groot deel van het trans-Atlantisch verkeer moesten verwerken. Het schip was eigendom van de rederij White Star Line, en werd gebouwd in Belfast.

Net als het schip de Titanic in 1912 was HOC 3 niet vooruit te branden anno 2019. Het Megapiratenfestijn had zijn tol geëist bij sommige spelers en dit was dan ook terug te zien in de eerste helft. Wacker zat er feller op en won de duels, hierdoor scoren ze de eerste helft twee keer en gaan we dus rusten met 2-0.

In de rust schoten de vergelijkingen met de tragische gebeurtenis op 14 april 1912 door het hoofd.

Het was eerste matroos Frederick Fleet (Gerrit Dekker), de matroos in het kraaiennest, die de noodklok luidde en de onvermijdelijke aanvaring zag aankomen. Het was echter eerste stuurman Reginald Lee (Don Leo) die de ijsberg als eerste had gezien en al aan een uitwijkmanoeuvre was begonnen. Er werd dan ook hard ingegrepen: De opstelling werd op twee plaatsen gewijzigd en er werd een ander systeem gespeeld.

Maar de tweede helft verliep in feite hetzelfde als de uitwijkmanoeuvre die in werd gezet, er werd beter gespeeld door HOC maar als je de kansen niet afmaakt dan vaar je als team keihard tegen de ijsberg op genaamd Wacker. De reddingsloepen waren de gehaktballen want die waren fantastisch maar ook hier bleek de vergelijking passend met 107 jaar geleden want de reddingsloepen (gehaktballen) waren eerder op dan dat er mensen waren die er behoefte aan hadden.

Enigste lichtpuntje van het weekend is dat Jack en Rose elkaar eindelijk gevonden hebben in de Titanic (Megapiratentent) na weken elkaar te zoeken tijdens het stappen. En laten we dan ook maar direct eerlijk zijn wat stelt het dan ook voor om op zondagochtend te voetballen als je net de liefde van je leven hebt gevonden.

De kielhalende reporter.