Leo Loon 3 - HOC / Valtherboys 4

ST HOC/Valther Boys 4

Teampagina

5 December 2021, een dag waarop maar 2 van de 7 elftallen van HOC de wei in mochten. 

Voor veel kinderen is 5 december een van de leukste dagen van het jaar. Niet alleen omdat Mark Drent jarig is maar omdat die andere goedheiligman, Sinterklaas met cadeaus langs de huizen gaat.

Leo 3 heeft al genoeg cadeaus gehad dit seizoen, kijkend naar hun overwinningen als 13-3, 14-2 en 17-0. HOC was dan ook zeker gebrand op een goed resultaat deze koude zondagochtend.
Door blessures van Heinen, Venema en Schorer en een afmelding van Hofman, had Tempel deze zondag de beschikking over Stefan van der Laan. Jazeker, de broer van onze vlagger Robin. Die vandaag helaas afwezig was, omdat het vlaggenschip werd verwacht voor een trainingssessie in Odoorn.
Olly heeft zijn taak gelukkig fantastisch overgenomen deze ochtend.

Op het allesbehalve sfeervolle sportpark in Loon, er werd door een deel van de thuisploeg buiten in een partytent omgekleed, de kantine was gesloten, gehaktballen werden niet verkocht en het kunstgrasveld was een aanfluiting, werd er om 10.05 uur afgetrapt. 

De jongens uit Loon, voetballend onder de naam van onze ex-leider, die we overigens het hele seizoen nog niet langs het veld hebben gezien, ( Leo hoe is het met je?) begonnen erg fanatiek aan de wedstrijd. Vanaf minuut 1 probeerden ze door de HOC defensie heen te voetballen. De eerste 10 minuten zonder succes.
De verdediging van HOC stond als een huis en mocht er toch gevaar op de loer liggen, stond Badr Jacco z’n mannetje en gooide de ene na de andere in het blauw geklede speler over de boarding. Toch lukte het de thuisploeg om voor rust 2x een bal achter onze man of the match Jostein te schieten.

Na een peptalk en wat wijzigingen in de rust, Mike voor Basjan en Teun voor Tom begonnen we vol goede moed aan de 2e helft. Dit resulteerde ook in kansen voor HOC, LEO had moeite met de snelheid van Rob en Mike en HOC wist dan ook 2x te scoren. Echter wist LEO ook nog 2x te scoren en was de stand na ruim 95 tot 100 minuten voetbal 4-2. 
Helaas verloren maar een goede pot op de mat gelegd tegen een sterke tegenstander.
Deze wedstrijd had zeker een kratje bier verdiend maar zoals gezegd de kantine was gesloten wegens de Corona maatregelen.

Komende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op de planning. Thuis tegen Hoogersmilde 2.
Hopelijk de rare afsluiting van de eerste seizoenshelft, zonder trainen en publiek nog even positief afsluiten met een overwinning.

Rest mij alleen nog een paar personen te bedanken voor deze zondag.
- Stefan voor het meedoen en de koffie
- Olly voor het vlaggen
- Henk voor het rijden
- Winny voor de knusse ochtend in het coachvak
- Badr Jacco voor het worstelen met de tegenstander
- Bj voor de poging tot een omhaal
- Vlekkie voor de gezelligheid op de achterbank
- John voor de vrije bal op het treinspoor
- Elmer voor de BOA escorte per motor
- Joop voor de vele meters
- Jaap voor het opmaken van de vaseline
- Aron voor de linksbenige inbreng beide helften
- Tom voor de linksbenige inbreng in de eerste helft
- Teun voor de linksbenige inbreng in de tweede helft
- Max om ondanks na al snel gewisseld te worden toch nog weer uitstekend in te vallen 
- Rob voor zijn doelpunt
- Mike voor zijn doelpunt
- Jostein voor de vele reddingen