GEEL-ZWARTE JO13-TREIN DENDERT DOOR IN STRIJD OM JEUGDBEKER

ST HOC/Valther Boys JO13

Teampagina

Zaterdag 12 september speelden we om 12.30 uur in en tegen Valthermond de laatste wedstrijd van onze bekerpoule. Na eerdere winspartijen tegen SJS uit Stadskanaal en SV Borger werden ook de blauw-witten uit Valthermond overtuigend aan de zegekar gebonden. Na een 2-0 voorsprong bij rust deed HOC/Valther Boys er in de tweede helft nog een schepje bovenop en won de ploeg van trainster Andrea verdiend met 8-2. 

We moesten de klus deze keer zonder de niet geheel fitte John en Raoul zien te klaren. Gelukkig hadden we nu wel een echte keeper, want Stijn van JO12 wilde wel met ons meedoen zodat we toch twee wissels hadden. We kwamen als een raket uit de startbloken, want na amper één minuut spelen had Chantal al succes met een hard schot uit de tweede lijn. De bezoekers hielden de druk er goed op en Marick kwam een paar keer sterk door aan de linkerkant. Ondanks diverse kansjes voor onder andere Sam, Daan, Marin en Nina bleef het toch vrij lang 0-1 totdat Chantal ook haar tweede van de middag liet aantekenen. Haar droge knal was de keeper van Valthermond opnieuw te machtig. Valthermond moest nu dus aan de bak, maar kwam niet echt tot grote kansen. Onze hechte defensie met laatste man Bram, voorstopper Jente, rechtsback Ruben en linksback Marick had de boel prima onder controle terwijl ‘stofzuiger’ Jesper weer heel wat meters op het middenveld aflegde en zo de angel uit menig aanval van de Valthermonders wist te halen. Keeper Stijn moest wel een paar keer handelend optreden, maar deed dat uitstekend. Er werd niet meer gescoord (Chantal testte nog wel een keer de kwaliteit van het aluminium met een snoeihard schot op de lat) en dus gingen we rusten met een verdiende 2-0 voorsprong. 

In de tweede helft hadden we ook letterlijk de wind mee en onze geelhemden zochten meteen weer de aanval. Dat leidde al vrij snel tot de 3-0 van Sam na een fraaie uitkapactie. Niet veel later profiteerde Sem optimaal van de voordeelregel en maakte er 4-0 van. De thuisploeg liet zich niet kennen en maakte er via een snelle counter 4-1 van. De geel-zwarten waren echter niet van slag. Danny, Daan en Jesper namen het heft op het middenveld weer stevig in handen en zetten hun voorwaartsen voortdurend aan het werk. Sem en Sam hadden opnieuw succes in de afronding en zorgen er samen voor dat het 7-1 werd. Valthermond maakte er nog wel op fraaie wijze 7-2 van, maar het slotakkoord was voor HOC/Valther Boys in de persoon van Marick die dit keer wel net voor het eindsignaal wist te scoren met een lage schuiver in de hoek. Op dus naar de volgende bekerronde!