Ga naar de teampagina van HOC 2

KSC 2 - HOC 2

Het gebeurt niet vaak, maar soms is een speler zo belangrijk in een wedstrijd dat hij bij elk doelpunt betrokken is. Dit is precies wat er gebeurde tijdens het afgelopen weekend. Een nogal onhandig uitziende speler met lichtelijk gebrek aan techniek, slungelig en spelend op het top van zijn kunnen. We spreken natuurlijk over Wout Weghorst die met 3 doelpunten en 2 assists bij alle doelpunten van VfL Wolfsburg betrokken was. Een weergaloze avond voor Wout, maar inspiratie voor duizenden jonge fans.

De selectie van Martijn Kaspers maakte na de winterstop nog geen fouten en heeft na de winter alle wedstrijden nog gewonnen. Ook nu stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Ditmaal was KSC de tegenstander. Een goede ploeg die hoog op de ranglijst staat en waar de formatie van Martijn Kaspers in de thuiswedstrijd ook veel moeite mee had. KSC staat op een keurige 4e plek en wil HOC blijven meedoen in de titelstrijd zal het moeten winnen.

Veel afgelastingen in het weekend gaven enkele spelers van HOC hoop dat ook KSC – HOC afgelast zou worden. Maar op een regenachtige zondermorgen werd er verzamelt in de kantine van HOC en hadden de zoals altijd prachtige kantinedames de koffie alweer klaar staan. Om 09:15 vertrok de ploeg richting Schoonoord. Leiders Grietus Aalderink en Erik Wessels besloten bij elkaar in de auto te stappen, zodat ze nog even tijd hadden om hun functioneren nog even te bespreken en verder te perfectioneren, hulde mannen!

Eenmaal aangekomen in Schoonoord was er geen tijd meer voor een bak koffie en gingen de spelers gelijk de kleedkamer in. Hier werd de tactiek en opstelling bekend gemaakt. Jasper Pomp had geluk en mocht zonder trainingsarbeid in de afgelopen week toch in de basis starten. Na nat geregend te zijn in de warming-up, begon HOC de wedstrijd.

Het veld was enorm drassig, was zal resulteren in een zware wedstrijd. HOC begint goed aan de wedstrijd en voornamelijk Hans de Poel weet zijn tegenstander helemaal dol te draaien. Hans de Poel komt een paar keer keurig zijn man voorbij, maar zijn actie niet te belonen tot doelpunt of assist. Niet veel later lukt dit de keeper van KSC wel. HOC-spits Sander Zikken heeft nogal een groot hoofd en daar had de KSC-keeper geen rekening mee gehouden. De keeper schiet de bal tegen het hoofd van Sander Zikken die daarmee de 0-1 maakt. HOC blijft goed voetballen en houd de rust aan de bal. Dit resulteerde na een goede voorzet van Arjan Tewis in de 0-2, wederom een doelpunt van Sander Zikken. KSC is eigenlijk nog niet over de middellijn geweest, maar de eerste keer dat ze de middellijn over komen is het wel gelijk raak, 1-2. Door het slechte veld blijft Jaap Jelsma zijn been lelijk staan, waardoor hij geblesseerd het veld moet verlaten. Mark Weerink komt Jaap Jelsma vervangen en maakt zijn eerste minuten in HOC 2. Mark Weerink heeft lang niet gevoetbalt en dat zie je terug in het veld. Hij was even vergeten dat je de bal moet raken en schopt een speler van KSC. Dit levert Mark Weerink binnen 5 minuten een gele kaart op en kan na deze krachtsinspanning eerst weer even bijkomen op de bank. Ondanks dat HOC in ondertal is, weet het te scoren. Na een goede voorzet van Sander Sikken kopt Hans de Poel de 1-3 binnen. Een doelpunt dat Hans de Poel ook verdient na een goede eerste helft. Toch staat de ruststand nog niet vast. De blauwhemden uit Schoonoord veroveren de bal op het middenveld waarna een hoge bal naar de spits volgt. Jasper Pomp gaat te slap het duel in en de KSC-spits gaat alleen richting Martijn Gordt. De paal brengt eerst nog redding, maar nadat de bal via de rug van Martijn Gordt terugkomt, ligt de bal wederom klaar voor de KSC-spits. Net als de keeper van KSC heeft ook Martijn Gordt nu een assist op zijn naam staan, 2-3. Hierna volgt gelijk het rust signaal.

Jordy Heum wist nog niet helemaal of hij last had van zaterdagavond of van een blessure, maar hij vroeg in de rust een wissel aan. Hij werd vervangen door Koen Kinds, die op de plek van Hans de Poel komt te voetballen. Mark Weerink heeft inmiddels zijn 10 minuten lange schorsing ook weer uitgezeten en komt op de plek van Wouter Lanting te voetballen. Bas Niezing heeft de plek van Jaap Jelsma op rechtsback overgenomen. Eenmaal de kleedkamer uitgelopen was de regen gaan liggen en begon zelfs bijna de zon door te breken.

KSC begint het tweede deel van de Sander Zikken Show. Met twee goals en 1 assist was het al drie keer BAM voor Sander Zikken. Het duurde ook niet lang, voordat Sander Zikken zijn derde doelpunt in het mandje had liggen, 2-4. Naast doelpunten maken, ging Sander Zikken ook verder met coaching in het veld. Nadat Sander Zikken de bal teruglegt voor Arjan Tewis, weet Arjan Tewis de score op 2-5 te brengen. Sander Zikken verteld het team dat dat de manier van ‘makkelijk voetballen’ is. ‘Je speelt me in, ik leg hem terug en je schiet hem erin’. Bij de 2-5 werkte het, was het totaal van Sander Zikken op 3 goals en 2 assists brengt. Sander Zikken staat nu op gelijke hoogte met zijn idool Wout Weghorst, maar er is nog lang te voetballen in Schoonoord. Sander Zikken is zaterdagavond vroeg op bed gegaan en dat beloont zich. Sander Zikken is ook verantwoordelijk voor de 2-6! Sander Zikken krijgt nog veel kansen om er meer te maken, maar weet het net niet meer te vinden. Toch is er ook een kritiekpuntje voor Sander Zikken, die een weergaloze pass van Arjan Tewis niet weet te verzilveren tot doelpunt. De aanval erop is Sander Zikken toch weer belangrijk. Er wordt ‘makkelijk gevoetbalt’ bij HOC. Sander Zikken wordt ingespeelt, Sander Zikken legt de bal terug en Wouter Lanting schiet de bal feilloos het doel in met zijn linkerbeen en zet de 2-7 op het spreekwoordelijke scorebord. Er volgen nu nog twee doelpunten. De eerste is van Guus Heinen, die de bal in het doel tikt nadat Sander Zikken de bal tegen de keeper aanschiet, 2-8. Stijn Westra levert in de laatste minuut een perfecte, niet-te-missen, voorzet af aan Guus Heinen, 2-9! Oh nee, Guus Heinen weet te missen. Het blijft dus toch 2-8.

Ondanks het slechte weer waren er weer veel supporters aan de zijlijn. Bedankt voor de steun en hopelijk tot volgende week. Er staat dan wederom een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Zuidwolde, de nummer 5 van de competitie.

Wout Weghorst fan Sander Zikken kon na de wedstijd zijn geluk niet op. Met maar liefst 4 goals en 4 assits was hij de onbetwiste man of the match. Hij haalde voor het hele team bier, een kratje. Omdat Sander Zikken vorige al man of the match geworden was, reikte Sander Zikken deze week de man of the match bokaal uit naar Arjan Tewis die ook een goede wedstrijd speelde. Heel HOC speelde een goede wedstrijd en mocht HOC deze vorm kunnen behouden ligt er een mooi seizoenseinde in het verschiet.

Groet,

Jasper Pomp