Dalen/DSC JO11-1 – HOC JO11-1

ST HOC/Valther Boys JO11-1

Teampagina

SNELLE SPITS VAN DALEN/DSC DOET GEELHEMDEN HOC DE DAS OM

Na een voetbalpauze van drie weken mochten de boys & girls van HOC JO11-1 zaterdag 9 maart weer de wei in. Op het fraaie voetbalcomplex in Dalen waren de kids van Dalen/DSC JO11-1 de tegenstander. Een oude bekende, want in de najaars- en bekercompetitie hadden we al twee keer tegen ze gespeeld en beide keren ging de winst toen naar HOC. Dit keer liep het echter anders en gingen de roodhemden verdiend met de 4-1 zege aan de haal.

Wij moesten het nog steeds zonder Danny doen en dus reisden we met precies acht spelers af naar Dalen. Er stond weer een flink briesje, maar het was in elk geval wel droog en goed voetbalweer. Bovendien lag de grasmat er ook puik bij. Het begin was voor de thuisploeg, die het onze defensie met Bram, Jeen en Pascal met snel combinatievoetbal knap lastig maakte. De eerste schoten waren nog een prooi voor Nikia, maar vlak voor de eerste time-out werd het toch 1-0 voor Dalen/DSC. HOC kwam daarna wat beter in de wedstrijd en Daan en Sem zorgden voor het eerste gevaar. Het was echter Jesper die na goed doorzetten de 1-1 binnenprikte. Vlak daarna had Sem zelfs de 2-1 op de schoen, maar zijn schot bleek net te zacht en waaide voorlangs. Vlak voor rust werd het toch weer 2-1 voor de thuisploeg; uit een Dalense corner werd de bal knap binnengewerkt. Dit was ook meteen de ruststand.

Helaas bleek er pas na de wedstrijd ranja voor ons klaar te staan in de kleedkamer en na een korte pauze op het veld begonnen we dus zonder ‘nieuwe brandstof’ aan het tweede bedrijf. We hadden de wind nu schuin mee en de 2-2 hing even in de lucht. Luna kwam een paar keer goed door aan de rechterkant, maar haar schoten gingen net naast. Aan de andere kant zorgde de ‘Miedema’ van Dalen voor de beslissing in de wedstrijd. Met een bekeken schot werd Nikia verschalkt en uit een corner kopte ze ook nog de 4-1 binnen. HOC probeerde het daarna nog wel en had zeker ook nog een goaltje verdiend, maar daarvoor was het spel van de geel-zwarten deze ochtend net even niet zuiver genoeg.

Zaterdag 16 maart weer nieuwe kansen, dan spelen we om 10.15 uur in en tegen Bargeres JO11-1.