Ga naar de teampagina van HOC 3

HOC 3 – VIOS 2

Op een druilerige zondagmorgen stond de return tegen VIOS 2 op het programma. Het verlies in de uitwedstrijd was volgens ons vooral te wijten aan een paar promille teveel bij aanvang van de wedstrijd. Helaas beginnen de wedstrijden nog steeds om 10.00 dus moest de nacht wat eerder worden afgebroken om nog een beetje te kunnen presteren op de zondagmorgen.

Het begin van de wedstrijd was weinig enerverend, vol fouten van beide zijden ging het wat gelijk op. Vios kwam er een paar keer door maar ook Milenco wist wel tot aan het doel van de tegenstander te komen. Toch slaagden beide partijen er niet in om de bal achter het net te laten verdwijnen. Er moest eerst weer een verdediger aan te pas komen om de 0-0 te doorbreken. Wouter Heinen speelde sterk mee naar voren en gaf de bal strak voor aan Jesper Oosterdijk die er vervolgens alleen nog maar tegen aan hoefde te lopen om de 1-0 te maken. Zo gingen we met een terechte voorsprong de kleedkamer in.

Ruststand 1-0

De tweede helft werd er begonnen met 3 verse spelers. HOC kreeg meer grip op de wedstrijd en Vios kwam nog maar met moeite vooruit. Goed doorzetten van Wouter Heijnen werd beloond met balbezit en hij werkte de bal met links over de doelman van Vios heen. Een volkomen verdiend doelpunt gezien het spelbeeld.

Met nog 20 minuten te spelen mochten we dit eigenlijk niet meer weggeven. Vios kwam er alleen nog maar uit via de lange bal en het enige gevaar kwam uit een paar corners die ze er nog uit wisten te slepen.

Om de wedstrijd dan toch maar te beslissen besloot Brian Venema het voorbeeld van schieten met links dan maar over te nemen. Het schot mocht eigenlijk geen naam hebben en het was maar goed dat er geen molshopen in de weg lagen maar tergend langzaam rolde bal in de linkerhoek en stonden we op een riante 3-0 voorsprong.

Dit was tevens de eindstand. Al met al een terecht gewonnen wedstrijd. Omdat Wouter Heinen er vandaag niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk boven uit stak hebben we besloten om hem tot man van de wedstrijd te kronen.

Laurens Meijering