Ga naar de teampagina van HOC 2

HOC 2 - Sc Erica 4

Rond half 9 op de zondagmorgen gaan er veel wekkers af in Odoorn en omstreken. De spelers van HOC 2 worden gewekt voor een ‘super Sunday’. Uiteraard moet er eerst nog gevoetbalt worden. SC Erica 4 heeft een goede reputatie opgebouwd tegen HOC. In de beker wist het HOC 4 te verslaan met dubbele cijfers en in de heenwedstrijd wist SC Erica ook een punt te pakken tegen HOC 2. Het was dan de taak om nu eens SC Erica met een nederlaag naar huis te sturen.

Dinsdag 5 maart heeft trainer Martijn Kaspers veel druk uitgeoefend op hoofdtrainer Johan Sikkes. HOC 2 heeft een belangrijke wedstrijd op het programma en Martijn Kaspers probeert een paar selectiespelers mee te krijgen. Dit is gelukt en zo stond er een goed team op de zondagmorgen. Ook was er een oude bekende terug in shirt van HOC 2; Sander Zikken. Uiteindelijk beschikt Martijn Kaspers over een 13 koppige selectie.

In de kleedkamer, voorafgaand aan de wedstrijd, laat Martijn Kaspers merken dat het een belangrijke wedstrijd is. De spelers beseffen dit en trekken met trost het kanariegele HOC tenue aan. Terwijl de spelers bezig zijn met de warming-up, zijn Grietus en Erik druk bezig met het vullen van de bidons. Rond half 10 komt scheidsrechts Sieme Kok het sportpark oplopen, waarna Martijn met een rustig gevoel de warming-up van de spelers kan bekijken.

 

Sieme had geen muntje mee en besloot dat SC Erica de aftrap mocht nemen om de wedstrijd te beginnen. Er was geen protest van de HOC kant. SC Erica trapt af en de wedstrijd begint. HOC begint onwennig en heeft moeite met Erica. Vooral de verdediging heeft problemen, doordat Erica veel aanvallende spelers op het veld heeft staan. Hierdoor mist er wat organisatie, maar dit leid niet tot grote kansen. De wedstrijd gaat aardig gelijk op. De meeste dreiging van de HOC kant komt via Hans de Poel die linksback staat. Deze tactische zet van de trainer pakt goed uit. Ook de andere back, Jaap Jelsma, zorgt voor gevaar. Met een goede voorzet wordt Sander Zikken bereikt, maar die kopt over. De minuten verstrijken en er zijn weinig hoogtepunten in de eerste helft. Aan het eind van de helft heeft Koen Kinds nog een goede actie in huis. Hij speelt een spelers van SC Erica uit, maar moet zijn actie bekopen met een harde tackle. HOC krijgt hiervoor een vrije bal op de rand van het 16-metergebied. Martijn Enting en Stefan van der Laan staan achter de bal. We lijken nu een echte profclub, want ook bij grote clubs staan er altijd twee personen achter de bal. Uiteindelijk neemt Stefan de vrije trap en schiet hem in de verre hoek. De keepers kan er niet bij dus komt er op het scorebord: ‘1-0’ te staan. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het eind van de eerste helft.

In de rust heeft Martijn een goede speech voorbereid. Iedereen luistert aandachtig of doet alsof. De speech was van goede kwaliteit en er zaten ook maar weinig stottermomenten in. De conclusie van Martijn was: We moeten het veld breder houden en proberen simpel te voetballen. Tijdens het drinken van ons kopje thee lieten we de woorden van Martijn op ons inwerken. Ook wordt er een wissel doorgevoerd in de rust. Wouter Lanting komt erin en mag samen met Jasper Pomp centraal achterin staan.  Guus Heinen gaat eruit. Martijn Enting komt nu op linksback te voetballen.

 

In de tweede helft heeft HOC aftrap. We proberen ons spel te verbeteren ten opzichte van de eerste helft en de aanwijzingen van Martijn op te volgen. Het veld wordt nu breder gehouden, maar voetballend gaat het nog niet altijd even goed. Toch creëren we verschillende kansen, maar een doelpunt wordt er niet gescoord. Ook krijgt SC Erica een grote kans uit een vrij trap, maar keeper Martijn Gordt houdt de bal knap tegen. Martijn keept in een blauw tenue, precies de zelfde kleur als de scheidsrechter. Vermoedelijk is dit vooraf afgesproken. De keeper van de tegenstander speelt in het rood. Onze vaste supporter heeft dezelfde haarkleur, maar was deze ochtend niet op het voetbalveld te vinden. Erg jammer dat dat soort mensen alleen naar het voetbalveld komen na de wedstrijd, als er kan worden meegelift op het succes van het sterrenteam HOC 2. De wedstrijd gaat door en Martijn voert een tweede wissel door. Hans de Poel wordt vervangen en Gerjan Eding komt in het veld. Ondanks dat het voetbal niet altijd even goed is, wordt er wel gevochten als een team. SC Erica heeft veel dreiging, maar komt niet veel verder dat enkele afstandsschoten. Met Bakkie op de goal is dat niet iets om zenuwachtig van de worden. Bakkie heeft afgelopen week zijn contractverlenging getekend en zal ook volgend seizoen nog te zien zin in HOC 2.

In de laatste minuut van de wedstrijd valt er nog een doelpunt. Na goed doorzetten van Sander Zikken wordt Gerjan Eding bereikt. Gerjan loopt alleen op de keeper af en ziet dat zowel de linker als rechterhoek helemaal vrij zijn. Gerjan schiet de bal via de keeper het doel in: 2-0! Hierna fluit de scheidsrechter af en is het tijd voor super Sunday! Om deze super Sunday  goed te beginnen, heeft Jordy Heum brunchdienst geregeld. Het team en de supporters worden getrakteerd op piccolinis. Ook HOC 3 heeft gewonnen en dus beloofd het een leuke dag te gaan worden. Jordy Heum heeft de man of the match bokaal uitgereikt aan Sander Zikken, die de taak heeft om voor volgende week brunchdienst te regelen.

Tijdens het eten van de piccolinis komt de tegenstander van HOC 1, SPW, al op het Harm Kuiper Sportpark gelopen. Niet veel later gaat de organisator van de super Sunday ook alweer naar huis. Bedankt voor je korte aanwezigheid Mart Eleveld!

Tot slot doet HOC 2 goede zaken op de ranglijst. HOC 2 staat 3 punten achter koploper EMMS en SC Erica is nu op 4 punten gezet. Volgende week volgt een belangrijke derby tegen KSC.

Supporters bedankt en hopelijk tot volgende week!

Groet,

Bas Niezing.