Ga naar de teampagina van HOC 3

PROTOS 3 – HOC 3

Hoc 3  blijft ongeslagen na de winterstop. Na de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen svbo winnen de geel zwarte hemden weer. Ditmaal waren de mannen van Leo Meursing en Arjan Oost ( die een weekje op wintersport is) te sterk voor Protos.

Zondagmorgen om 9 uur vertrokken de spelers van HOC naar Steenwijksmoer een klein dorpje achter Coevorden met z’n 900 inwoners. We dronken nog een lekker bakje koffie voor sommige mensen was dat nodig, want die zaten weer tot 5 uur in de zwetser. Na het bakje koffie ging we omkleden het leek wel of er iemand  voor het omkleden heeft lopen loeften.

De wedstrijd begon en de ploegen moesten beiden aan elkaar wennen. De eerste 20 minuten waren niet echt spectaculair. Maar na een goede aanval van HOC krijgen we een corner. Teun die alle hoekschoppen van rechts neemt geeft de bal voor en word met de schouder van Koen Kinds binnengetikt. Echter een minuut later staat het alweer 1-1 door een zeer slaperige verdediging. Hierna krijgen de mannen uit Exloo en Odoorn een paar zeer gevaarlijke aanvallen die steeds beginnen vanaf Tewis en Westra helaas komen hier geen grote kansen uit. En zo uit het niets komt Protos op een onverdiende voorsprong. Op slag van rust wil de rechtsback van Protos terug spelen naar zijn keeper maar raakt de bal helemaal verkeerd en komt de bal in de voeten van Olly  die de bal de rechterhoek in krult. Zo gaan we toch met een goed gevoel de rust in.

Na een paar tactische wissels van  meursing in de rust moeten we proberen hier de volle winst te pakken. Hoc is weer erg dreigend voor het doel van Protos en pakt nu ook de 2-3 voorsprong een belangrijke goal van koen kinds. Na deze zeer belangrijke goal word protos sterker en willen ze weer een snelle gelijkmaker maken. Maar de slaperige verdediging  van de eerste helft is nu een blok beton geworden en komt protos er niet door. Op 1x na toen stond Henk goed opgesteld op de doellijn. Uit een heerlijke counter van Hoc schiet Heino de bevrijdende 2-4 binnen.

Door deze 4-2 overwinning stijgen de geel zwarte hemden weer een paar plekken op de ranglijst. Over 2 weken spelen we de derby tegen Oosterhesselen die een plekje onder ons staan. U bent van hartelijk welkom op het harm kuiper sportpark.

Jesper Oosterdijk