Valthermond-HOC Mo17 1- BDE Mo17 1

St Valthermond/HOC MO17-1

Teampagina

Vandaag stond voor de meiden de wedstrijd bekerwedstrijd tegen BDE op papier.

Nu is dit niet de eerste keer dat beide teams elkaar ontmoeten en de teams zijn ook altijd aardig aan elkaar gewaagd. Maar de laatste wedstrijd was een lelijke uitschieter voor onze meiden, dus deze wedstrijd wilden ze zeker wat recht zetten.

Om de dag als team goed te beginnen hebben de meiden gezellig samen in de kantine gegeten. Dat dit voor de team spirit goed was zo later blijken.

Om 10:00 uur was de aftrap op de meent. Zowel op het veld als bij de trainsters en op de tribune was de spanning voelbaar.

Ons wat uitgedund team voor vandaag. Op de goal Kim

Vedediging: eline, kaja, Claudia, Tessa/Esmee G

Middenveld: Guusje, Anna, Roos

Voorin: Marit, Lonneke en Jorja.

Onze blessurebank: Carmen, Esmee en Sanne zorgen vandaag naast coaches Mariska en Sanne samen met onze eveneens geblesseerde vlagster Tessa maar voor de nodige support.

BDE begon sterk aan de wedstrijd, maar gelukkig stond onze verdediging sterk. Toen de spanning er wat uit leek gevoetbald gingen ook onze meiden los.. en zo ging het heen en weer.

Na zo n 20 minuten spanning, weet Jorja na een mooie pass van Lonneke de openingstreffer te maken.

De opluchting is groot, maar helaas weet ook BDE voor de rust het net nog een keer te vinden.

De spanning op de Meent duurt nog  even voort. Wat er in de kleedkamer besproken is, blijft voor ons supporters altijd een vraag, maar nog meer als voor rust gaan de meiden ervoor en zien we ze hard werken voor elkaar. Heel jammer is dan ook dat BDE weet door te breken en er een overtreding wordt gemaakt. De bal gaat op de stip. Onze invalkeep Kim, die het verder super doet, staat hier tegenover helaas kansloos. Zo komt BDE op voorsprong. Er moet dus een tandje bij.. nog harder wordt er gewerkt en Jorja wil er vandoor, er onstaat een valpartij. De tegenstandster van Jorja denkt dit met slaan op te moeten lossen, waarop de scheids besluit dat het meisje van BDE met rood het veld mag verlaten.

Nu gaan onze meiden echt vol gas..Kaja gaat wat meer mee naar voren, waardoor Esmee en Claudia samen met Eline de verdediging onder controle moeten houden. Dit gaat prima en het doel van de tegenstanders komt meer en meer onder druk. Maar eerlijk is eerlijk daar staat een dame ook goed te keepen…

En eindelijk beland de bal goed bij Lonneke en deze weet de 2 -2 te scoren.. Het kan nog.

Dan een kleine 10 minuten voor het einde weet Anna door te breken.. de blijdschap is erg groot als deze de 3 -2 maakt.. en nu vasthouden.. er volgen nog enkele spannende minuten, maar onze meiden strijden tot het laatst voor elke bal. Wat een blijdschap als dan het eindsignaal klinkt.

Het was mooi om te zien hoe deze meiden voor en met elkaar gestreden hebben voor deze overwinning. Gefeliciteerd ..een ronde verder in de beker.

Een supporter