Verslag JO11-1

ST HOC/Valther Boys JO11-1

Teampagina

HOC JO11-1 NIET ‘EMMENS BESTE’, MAAR WEL VOETBALERVARING RIJKER

Woensdag 20 februari deed HOC JO11-1 mee aan het boardingtoernooi ‘Emmens Beste’ in de Emmer Soccer Temple aan de Nijbracht. Het leuke aan dit concept is dat de bal dankzij de boarding rondom altijd in het spel blijft. De potjes duurden dan ook maar 10 minuten. Nikia, Bram, Jeen, Jesper en Pascal hebben met veel plezier aan dit zaaltoernooi meegedaan en haalden knap de kwartfinales.

Er werd in twee poules van vijf teams gespeeld en de beste vier van elke poule mochten door naar de kwartfinales en knock-outronde. We zaten in een pittige poule met titelverdediger DZOH, hoofdklassers LEO en vv Emmen en het derde JO11-team van Bargeres. In de eerste pot moesten we meteen aan de bak tegen hoofdklasser DZOH, het groen-gele keurkorps van oud FC Emmen-aanvaller Roy Stroeve. Die ploeg had het boardingspel goed onder de knie terwijl wij duidelijk nog een beetje moesten wennen aan het snelle spelletje. Toch gaven we prima partij en verloren we uiteindelijk maar met 3-1. De tweede ontmoeting was die tegen LEO uit Loon en omstreken. We kwamen twee keer op achterstand, maar onze toppers gaven niet op en kwamen sterk terug. Jepser maakte de 1-1 en 2-2 en Pascal knalde vlak voor tijd zelfs de 3-2 tegen de touwen. De eerste zege was binnen! In de derde pot tegen Bargeres had HOC de smaak helemaal te pakken. Jeen was onnavolgbaar en scoorde maar liefst vier keer (!) en Jesper en Pascal voerden de eindscore verder op naar 8-0. De laatste poulewedstrijd was die tegen vv Emmen, weer een tegenstander van formaat. Het werd een spannende pot waarin de rood-witten uit de Vlinderstad ondanks geweldig keeperswerk van Nikia uiteindelijk toch nipt met 1-0 aan het langste eind trokken.

Dit betekende dat we toch knap als derde in de poule waren geëindigd en in de kwartfinale aan mochten treden tegen de nummer twee uit poule B. Weer een hoofdklasser, te weten VKW uit Westerbork. Deze ploeg bleek uiteindelijk zowel letterlijk als figuurlijk net een maatje te groot voor HOC. Het werd al vrij snel 2-0, waarna Jesper behendig de 2-1 binnen tikte. Het werd toch weer 3-1, maar nog steeds gaf HOC de strijd niet op. Het was opnieuw Jesper die de spanning in de wedstrijd terug bracht met een mooie treffer. Het kon nog alle kanten op, maar met een harde uithaal die zelfs Bram en Nikia te machtig was, maakte de lange VKW-aanvoerder aan alle onzekerheid een einde en eindigde de leuke pot in 4-2 voor de blauwhemden uit Westerbork. Voor HOC zat het boardingtoernooi er op, de supporters hebben weer genoten van jullie inzet en spel!