TWEDO JO11-2 – HOC JO11-1

ST HOC/Valther Boys JO11-1

Teampagina

STORMACHTIGE WIND SPEELT HOC JO11-1 PARTEN IN VEENOORD

Na de zeer succesvolle campagne in de zaalcompetitie van de KNVB mochten onze JO11-toppers zaterdag 9 februari al weer aan de bak op het veld. Plaats van handeling was sportpark Veenoord in de gelijknamige plaats en we namen het op tegen het tweede JO11-team van Twedo.

Omdat pechvogel Danny op de zaaltraining zijn pols had gebroken en Sem niet nog niet wedstrijdfit was, hadden we Gijs mee als achtste man. Na een korte warming up begonnen we aan de pot tegen de blauw-witten uit Veenoord en omstreken. Al snel bleek dat het niet makkelijk voetbalen was vanwege de soms zeer harde windvlagen. Zelfs de scheids had soms moeite om overeind te blijven. Gelukkig zat de trouwe, harde HOC-kern ‘lekker warm’ in de dug-out, terwijl Jan Willem en Olaf boven de wind uit probeerden te komen om hun acht spelers van de nodige aanwijzingen te voorzien. Beide teams deden weinig voor elkaar onder en het was Twedo dat als eerste scoorde met een laag diagonaal schot. HOC was geenszins van slag en had snel een antwoord paraat. Spits Luna brak goed door en punterde snoeihard de 1-1 tegen de touwen. Na de eerste time-out werd het zelfs 2-1 voor de geelhemden. Een mooie aanval werd op bijzonder fraaie wijze afgerond door Daan die de bal schitterend over de goalie van Twedo krulde. Dit was ook meteen de ruststand.

 

In de tweede helft speelden we schuin tegen de vlagerige wind in, dus dat was even wennen en omschakelen. Nikia, Gijs, Bram en Pascal hadden de zaakjes achterin prima op orde, maar door de harde wind werd het wel steeds lastiger om de bal goed weg te werken of uit te trappen. Na een snelle HOC-counter via Jesper en Jeen had Luna de 3-1 op de schoen, maar haar schot ging helaas net voorlangs. Twedo werd sterker en had soms letterlijk de wind in de zeilen. Nikia had al een paar goede reddingen verricht, maar tegen de 2-2 en 3-2 van Twedo was geen kruid gewassen. Even later waaide een corner van de thuisploeg ook nog binnen en dus moest HOC vol in de achtervolging. We kregen kansjes, maar de bal wilde er niet meer in. Vlak voor tijd maakte Twedo er ietwat geflatteerd ook nog 5-2 van waarna de prima leidende scheids na 60 minuten stormachtig voetbal floot voor het eind van deze eerste, leuke pot in de voorjaarscompetitie.