HOC – Weiteveense boys

HOC 2

Teampagina

Wedstrijd drie van de competitie staat op het programma. Op een zonnige maar koude zondagmorgen verzamelen de spelers van HOC zich bij de kantine. 09:00 was de aanvangstijd voor de spelers van HOC 2. Tot nu toe is het gebleken dat op tijd zijn voor de wedstrijd nog niet zo’n simpele opdracht is als het lijkt. Ook vandaag bleek dat nog maar eens. Vedette Sven kwam namelijk om 09:03 het Harm Kuiper Sportpark op gefietst. Enkele minuten later werd er omgekleed in kleedkamer 2. Er is gekozen om kleedkamer 2 te gebruiken, zodat het eerste ‘s middags ook een schone en droge kleedkamer heeft. Na het omkleden werd de opstelling bekend gemaakt en toverde Tonnie een tactische bespreking uit de hoge hoed. Tonnie kent het team van Weiteveen een weet dus hoe ze voetballen. We moeten in een hoog baltempo de tegenstander kapotspelen. 

Om 09:27 lopen de spelers het veld op voor de warming-up. Zelfs bij het eerste zijn ze niet zo vroeg op het veld. Na een goede warming-up werd begonnen met de volgende opstelling:

                        Marnik

            Sander         Bas        Jasper        Martijn 

            Joep        Stefan        Sven        Hans

                    Luuc        Alessandro

Bank: Alwin, Vince, Jesper, Martijn Gordt

Nadat aanvoerder Jasper vorige week niet aanwezig was, werden er gelijk 2 punten verspeeld. Nu Jasper terug is, is er goede hoop dat er vandaag weer een overwinning gepakt wordt. Toch wordt er niet super goed begonnen aan de wedstrijd. HOC is een beetje statisch en reactief. Toch ontstaat er al snel een grote kans. Na een goede diepe bal gaat Luuc ervan door en heeft een geweldige voorzet voor Alessandro, maar die weet de bal er niet in te koppen. Na een kwartier gaat HOC geconcentreerder voetballen en komt Weiteveen er niet meer aan te pas. Dit resulteert ook snel in een voorsprong. Sven is het de 1-0 op het bord zet, waarna HOC makkelijker kan voetballen. Dit gebeurd ook. HOC is veel aan de bal en speelt veel op de helft van de tegenstander. Achterin wordt eigenlijk niets weggegeven, dus is het wachten op een comfortabele voorsprong. Deze comfortabele voorsprong werd nog comfortabeler doordat Stefan een vrijebal tegen de touwen schoot. De muur van Weiteveen stond niet helemaal lekker, dus krulde Stefan de bal keurig om de muur het doel in, 2-0. Niet veel later wisten Bas Niezing en Alessandro Bijkerk ervoor te zorgen dat er met een 4-0 voorsprong gerust kon worden. 

In de rust werden Hans de Poel en Stefan van der Laan gewisseld. Alwin Monteban en Jesper de Graaf kwamen voor hen in het veld. 

De tweede helft begon een zoals de eerste helft. De scherpte was er een beetje vanaf en er werd iets minder geconcentreerd gevoetbald. Toch bleef HOC kansen creëren en achterin werd nog steeds niets weggegeven. Het was dus wel duidelijk dat de wedstrijd gewonnen zou worden, de vraag was alleen: Hoeveel doelpunten kan HOC er nog bij maken? Na een kwartiertje voetballen in de tweede helft valt de 5e HOC-goal. Het is Luuc Kimmel die de goal maakt. Uiteindelijk zorgen Alwin Monteban en een eigen doelpunt ervoor dat HOC een 7-0 overwinning kan bijschrijven. Vijf minuten voortijd vindt er nog een publiekswissel plaats. Meestal wordt dit georganiseerd voor de speler die het veld verlaat, maar ditmaal was het voor de speler die het veld betrad. Martijn Gordt mocht nog even vijf minuten meedoen en hield voor het eerst sinds lange tijd weer een keer de nul bij het tweede.

Na afloop van de wedstrijd wordt de brunchdienst georganiseerd in de kleedkamer. Marnik had een Airfryer meegenomen om het team te trakteren op heerlijke snacks. Ook wordt er nog een brunchdienst ingehaald van leider René met appelflappen van de plaatselijke supermarkt. De stemming kwam er zo nog goed in. In de kleedkamer werd naast de airfryer ook de muziekbox aangezet met een paar meezingers. En passant werd Sander nog gehuldigd als Man of the match. Zo wordt in dit verslag nog even en passant gemeld dat Luuc vier assists had. Het zou de fans van HOC sieren om Luuc een appje te sturen met de felicitatie van dit mijlpaal, Luuc was er zelf super trots op namelijk.

Tot slot moeten we helaas meedelen dat er volgende week geen voetbalshow is. HOC 2 heeft een week vrij en hoeft pas weer aan te treden op 24 oktober in Steenwijksmoer tegen Protos 2. We zien u graag dan weer!

Groet,

Parel van de pers