Ga naar de teampagina van HOC 3

Beilen 4 - HOC 3

Het is vandaag zondag 3 februari, de winterstop is voorbij en alle spelers zijn goed uitgerust. De sneeuw van de afgelopen dagen trekt weg en er komt weer een voetbalveld tevoorschijn.

De eerste wedstrijd van 2019 is tegen Beilen 4. Met man en macht vetrokken we naar het altijd zonnige Beilen. Onderweg was het nog rond het vriespunt maar de zon kwam er al langzaam door. We hadden nog een korte bespreking in de kantine, we staan momenteel op de 9e plek, maar zijn van plan om hier verandering in te brengen. Om op de ranglijst te klimmen heb je natuurlijk punten nodig en die komen wij vandaag ophalen uit Beilen. Na de koffie gingen we ons klaarmaken voor de wedstrijd. De warming up was kort maar krachtig.

Het fluitsignaal klonk en we zijn begonnen met voetballen. In de eerste minuten ging de bal mooi rond en ontstonden er aan beide kanten meerdere kansen. Toch was Beilen wat scherper aan de wedstrijd begonnen en dat zag je terug in het spel. Al snel viel de 1-0 voor de thuisclub. Pas na dit doelpunt werden we wakker. We gingen opzoek naar de gelijkmaker en voor we het wisten was de stand alweer gelijk 1-1.  Na een geweldige dribbel van Jacco stuurde hij de verdedigers van Beilen het bos in. Hij kwam naar binnen toe en werkte de bal keurig achter de doelman. En dit allemaal met zijn gouden linkerbeen, het was net Ronaldo.

Na de 1-1 gingen we natuurlijk opzoek naar meer. Hoc speelde af en toe slordig en leed veel balverlies. Beilen maakte hier gebruik van en kreeg een kans op de 2-1. Deze kans werd benut en we konden weer opnieuw beginnen. Opnieuw opzoek naar de gelijkmaker. Het rust signaal kwam steeds dichterbij en we deden er alles aan om met een gelijke stand te rusten. We speelden aanvallend en kregen veel kansen. Er kwam een prachtige bal van achter en de aanvallers gingen achter de bal aan. De doelman van Beilen kwam uit en gebruikte zijn handen buiten de 16 meter. We kregen een vrije bal, en wie anders dan Mark Drent prikt hem geweldig door de benen van de doelman. De stand was weer gelijk.

Het rustsignaal klonk en we gingen aan de thee. Binnen werden de wissels bekendgemaakt Tom en Martin kwamen het team versterken.

De 2e helft ging van start en HOC wist dat er meer in zat en ging op jacht naar 3 punten. We speelden offensief en waren de bovenliggende partij. Helaas kon je dat niet terugzien in de stand want Beilen scoorde de 3-2. Toch zakte ons de moed niet in de schoenen en gingen we mooi door met ons spel. Soms waren we wat slordig in de passing maar over het algemeen maakten wij het spel. Door de constante druk wist Beilen niet wat ze er mee aan moesten en raakten ze in paniek. Een verdediger van Beilen wilde de bal binnen houden en gaf de bal voor zijn eigen doel langs. Dit was een geweldige voorzet op Martin en die maakte de voorzet netjes af 3-3.

In de laatste minuut kregen we nog een corner. Mark trapt de bal voor en de doelman heeft het er lastig mee en laat de bal los. Tom kon de bal bijna binnenwerken maar verloor zijn balans door een duw in zijn rug. De bal vloog over en de scheidsrechter maakte een einde aan de pot voetbal.

We hebben toch nog een punt gepakt maar er had wellicht meer in gezeten. We delen de punten met Beilen en gaan weer op huis aan. Wel hebben we nog prachtige muziek ontdekt door Henk. Voor de mensen thuis zeker een aanrader, Maria Isabel van Los Vastos.

Mart ook nog bedankt voor de support!

Tot volgende week, dan gaan we weer op jacht naar 3 punten tegen DVC

Jaap Schutrups