ST HOC/ Valtherboys 4 – VKW 3

ST HOC/Valther Boys 4

Teampagina

Het begon allemaal op een regenachtige zondagochtend. De spelers van het 4e werden om 9:15 verwacht op sportpark Harm Kuiper in Odoorn. Het resultaat van vorige week (1-6)  de blamage tegen Beilen zat nog diep. De spelers van coach Winnie waren uit op een revanche en willen de titel van de 4e klasse nog niet uit handen geven. Er stond een ‘fit’ elftal paraat bij de kantine. Met de definitie van fit bedoelen wij dat de zaterdagavond redelijk rustig was verlopen en de effecten hiervan niet merkbaar zijn op de zondag. Als ik het woordenboek moet geloven staat de definitie ‘fit’ voor het in een goede lichamelijke conditie verkeren, maar bij menig speler kan er nog wel een kilo’tje van af. Het hoofdveld zag er nog redelijk bespeelbaar uit dus na een bak koffie konden we richting de kleedkamer

Eenmaal in de kleedkamer konden we ons opmaken voor de wedstrijd tegen het 3e van VKW. Dit VKW is een stug team wat ook meedoet aan het gevecht om de titel. Het was dus een gewaagde tegenstander. Coach Winnie heeft de afgelopen dagen flink lopen piekeren over de selectie en zag een meerwaarde in het 4-4-2 systeem. De basis 11 van het strijdplan werden bekendgemaakt en konden zich klaarmaken voor de warming up. De poncho’s konden aan want het water kwam met bakken uit de hemel vallen. We wisten dat geel al niet goed afkleedde maar nat geel al helemaal niet.

De scheidsrechter kwam velen van onze selectie al bekend voor het was namelijk de succesvolle ondernemer/zanger Jan Stavast. Bij een winst partij was livemuziek dus misschien een opties maar eerst moeten er nog 90 minuten gevoetbald worden. De scheidsrechter werd ondersteund door de altijd scherpe grensrechter Robin van der Laan. Die had al een vermoeden dat het eerste team van HOC vrij zou zijn en wilde graag nog zijn sportieve meters maken op de vroege morgen.

Het is 10:00 stipt als scheidsrechter J. Stavast fluit en de bal begon te rollen. Gelijk nam VKW de overhand en domineerde op het middenveld. HOC wist de bal niet lang in de ploeg te houden en was slordig in het balbezit. De lange haal naar voren werd meerdere keren geprobeerd maar helaas zonder succes. Daarna probeerde het team van Winnie rustig op te bouwen om zo de bal langer onder controle te houden. Maar helaas ging dit verkeerd bij een opbouw vanuit het midden. VKW gaf druk en hierdoor kwamen ze snel aan de bal op een riskante plek en hierdoor ontstond er een grote kans. Helaas was dit gelijk de 0-1 voor de uitploeg. Ondanks de tussenstand bleef HOC gretig en probeerden ze de wedstrijd om te draaien. Maar VKW was niet van plan om de voorsprong weg te geven en bleef de wedstrijd redelijk domineren. HOC was gevaarlijk met enkele uitbraken maar de 1-1 stond nog niet op het scorebord. Ondertussen was het de 44e min en HOC kreeg een inworp op de helft van de tegenstander. De spelers van VKW wilden de inworp claimen maar hier zat Elmer niet op te wachten en gooide de bal snel de hoek in. Door de snelle worp was de achterhoede van VKW het even kwijt en was de linksachter genoodzaakt de aanval van HOC af te remmen met een overtreding. Hierdoor ontstond er een vrije bal op een mooie en gevaarlijke plek. Aron de specialist voor deze klus gooide de bal voor de pot en deze viel in het net. De geruchten gaan dat Mark Hofman deze bal hard inkopte maar door de zware regenval kon het publiek dat niet goed zien aan de kant van het veld. Na de treffer was het gelijk tijd om de kleedkamer in te gaan.

Rust 1-1 

De sfeer in de kleedkamer was prima mede door de gelijkmaker net voor de rust aan. Wel wist het team dat VKW de betere partij was. Coach Winnie was van plan om verse krachten ertegenaan te gooien zodat HOC de 2e helft de overhand kon nemen. De wissels konden de shirtjes even natlopen terwijl de andere spelers de thee opdronken. HOC begon de helft wat ongelukkig en was erg slordig en had weinig diepgang meer in de 2e helft. VKW domineerde de wedstrijd compleet en begon de 2e helft gelijk met een doelpunt. De stand 1-2 voor VKW. De verwachting was dat HOC de rug weer ging rechten en zich ging herstellen. Maar helaas zat dat er niet in en scoorde VKW als snel hierna de 1-3, 1-4 en 1-5. De enige lichtpuntjes waren dat onze Jostein nog vele ballen wist te stoppen en dat HOC nog 1 doelpuntje wist te maken. 

De uiteindelijke uitslag was 2-6.

Wij willen alle supporters bedanken die ons kwamen steunen zelfs in dit weer. Natuurlijk bedankt HOC 4 ook grensrechter Robin voor zijn sterke optreden van vandaag. Het arendsoog was scherp afgesteld. De kaarten voor de wedstrijd op 10-10-21 tegen Gieten zijn nu in de verkoop gegaan en vliegen als warme broodjes over de balie. Het uitvak is bijna uitverkocht, Voor meer informatie over de kaartverkoop kunt u terecht bij Jorn Eleveld.