Zaalvoetbal JO11

ST HOC/Valther Boys JO11-1

Teampagina

VLIEGENDE START VOOR ZAALVOETBALTEAMS HOC JO11

Een week na de laatste thuiswedstrijd tegen Germanicus/CSVC op het veld mochten we zaterdag 15 december meteen al weer aan de bak voor de KNVB-zaalcompetitie. We doen deze winterstop met twee zaalteams mee en na de eerste wedstrijddag in Musselkanaal staan we voorlopig op een 100% score!

Voor zaalteam 1 (Nikia, Bram, Pascal, Jesper en Luna) stonden er maar liefst drie wedstrijden op het programma, terwijl voor zaalteam 2 (Nikia, Jeen, Daan, Danny en Sem) de derby tegen Borger 1 op het menu stond. Zaalteam 1 beet het spits af tegen Valthermond en schoot meteen met scherp. Met name Pascal en Jesper waren op schot zodat deze eerste pot ruim met 5-0 werd gewonnen. Daarna was zaalteam 2 aan de beurt voor de wedstrijd tegen Borger 1. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd en de keepers hadden dan ook genoeg te doen. Nikia hield haar doel weer knap schoon, maar HOC wist via spits Sem wel te scoren en won deze pot zodoende nipt met 1-0.

Daarna was zaalteam 1 weer twee maal aan zet. Wildervank 1 bleek een taaie tegenstander, maar HOC had toch het betere van het spel. Nadat Pascal de 1-0 had gemaakt, zorgde Luna met een intikker voor 2-0 en even later werd het zelfs 3-0 voor de geel-zwarten. Vlak voor tijd maakte Wildervank er nog wel 3-1 van, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Na een korte pauze van 20 minuten moest zaal 1 al weer aan de bak voor de laatste wesdtrijd tegen Borger 1. Onze boys & girls stroopten nog een keer de mouwen op en dat was nodig ook, want Borger liet een paar mooie aanvallen zien en kreeg ook grote kansen. Nikia en Bram zaten er echter steeds met een voetje of hand tussen en aan de andere kant was Pascal wel succesvol met een schot uit de tweede lijn. Met het nodige kunst- en vliegwerk en ondanks de steeds zwaarder wordende benen werd de 1-0 zege uiteindelijk knap over de streep getrokken!

Zaterdag 22 december gaan we weer vrolijk verder met de tweede speelronde. Beide teams spelen dan twee wedstrijden, opnieuw in Musselkanaal.