Ga naar de teampagina van HOC 5

HOC 5 - Weiteveense Boys 3

Het leek erop of de regen niet meer zou stoppen dit weekend, ik ging naar bed met de druppels tikkend op het raam en werd er deze zondagochtend weer mee wakker.

Enkele Allstars maakten zich al grote zorgen dat hun wekelijkse ontspanningsuitje zou worden afgeblazen. En in plaats daarvan, men misschien wel mee moest helpen met het optuigen van de kerstboom….

Maar gelukkig kwam Jans met de verlossende woorden; “ IT GIET OAN ! “

Blij dat we het kerstboom scenario nog even konden uitstellen maakten we ons allen klaar voor de wedstrijd, nou ja allemaal,  ergens in Stadskanaal werd er iemand om 9:00 uur wakker met het besef dat hij op de verkeerde plaats was op het verkeerde moment.

Ik zal niet zeggen dat jij diegene was Remko… 😉

Wonder boven wonder stond hij toch eerder aangekleed klaar op het veld dan enkele  andere spelers. Na een ontbijt bestaande uit 2 volle bidons koud water was dan daar ook de geest van Remko present.  

Door de vele regen was het veld wat drassig en dit komt ons lichtvoetige loopwerk niet ten goede, maar door goed prikwerk van de groenploeg was het toch nog goed te doen.

Nu was het aan ons om te gaan prikken in het doel van Weiteveen, de wedstrijd was begonnen en met aftastende passes werd er gekeken waar de zwakke punten van de tegenstander zaten.

Henri kapt 2 man uit en legt de bal klaar voor Dirk die vervolgens verwoestend uithaalt en binnen 10 minuten is het 1-0.

We proberen door te drukken maar ook Weiteveen begint steeds meer in zijn spel te komen. Gerjan Eding had duidelijk wat moeite met het snelle spel van “ut viefde” , met knap kunst en vliegwerk kon hij zijn tegenstander toch de baas.

En lukte het een keer niet dan kreeg hij rugdekking van Olaf en Remko en daarachter de geest van Remko.

Toch lukte het Weiteveen om de 1-1 te maken en dit was niet geheel onverdiend.

De regen was inmiddels verdwenen en ik kreeg zelfs een kleine zonnestraal in mijn gezicht. Deze zonnestraal gaf mij een aangenaam gevoel, een gevoel dat ik weer bruine wangen had.  Integratie oke maar witte wangen dan zeg ik toch nee.

Nu weer over naar de wedstrijd, stand 1-1 en een kwartier tot de rust.

Het is algemeen bekend dat een bakkie thee lekkerder smaakt met een voorsprong in de rust dan een achterstand. Blij dat Dirk een grote liefhebber is van thee want hij maakte met overtuiging de 2-1.     

In de kleedkamer werden de wissels besproken en probeerde ik iedereen scherp te krijgen d.m.v. het zwaaien met de MOTM bokaal. Je zag de helende werking van het zien van deze bokaal, verzwikte enkels werden vergeten, blauwe plekken verdwenen en iedereen zag er weer fit uit om de overwinning over de streep te gaan trekken.

De 2de helft gingen we verder op dezelfde voet maar ondanks het goede combinatie werk werd het helaas toch 2-2.

De zon verdween en de regen kwam weer met bakken uit de lucht.  We werden wat onnauwkeuriger in de passes en hadden af en toe wat simpel balverlies.

Toch wist Remko die steeds meer 1 werd met zijn geest een goede pass te geven aan Dirk die er op zijn beurt weer een schitterende goal van maakte en zijn 3de binnenschoot 3-1. De regen bleef maar vallen en helaas viel ook snel de 3-3,het werd na een penalty zelfs 3-4 en keken we voor het eerst tegen een achterstand aan.

Met nog een kwartier te gaan mocht Age een corner nemen en weer was het Dirk die via een kopbal de gelijkmaker scoorde.  

Het was opgehouden met de regen maar helaas niet met de tegenstander , ze maakten 4-5 en dit keer konden we hier niets meer tegenover zetten,dit was dan ook helaas de eindstand.

Nu zou je denken als je 4x scoort word je automatisch MOTM, maar niets is minder waar, je kan het immers niet alleen. Enkele voorbeelden kennen we ; Bert en Ernie, Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten, Kerstman en Rendieren enz enz.

Deze buddy  rol werd vandaag prachtig vervuld door niemand minder dan Henri van Klinken, met zwaar rop en scheurwerk, positie overname en tikkie breed maakte hij de weg vrij voor Dirk. En daarom kon ik niet anders dan de bokaal aan hem te geven.

We hebben vele lichtpuntjes gezien vandaag maar voorlopig kijken we eerst maar eens of de lichtpuntjes van de kersverlichting nog werken…….

Supporter (Schuilenburg) bedankt voor je steun en tot de volgende keer !

Met sportieve groet ,

Jarno