Ga naar de teampagina van HOC 3

HOC 3 - Schoonebeek 3

2-12-2018

HOC wint dankzij een PRACHT goal van Eleveld.

Op een druilige zondag in december stond er een kraker op het programma tussen HOC 3 en Schoonebeek 3. U denkt kraker ja dat klopt zowel HOC als Schoonebeek hadden nog amper punten gehaald dus er stond voor beide teams wel wat op het spel.

Nadat alle spelers van HOC keurig om kwart over 9 aanwezig waren. Iedereen had z’n bak koffie geregeld en toen liepen wij samen de naar de kleedkamer. Daar hadden onze Leiders Leo en Arjan twee belangrijke mededelingen. Nou eigenlijk 3 maar dat komt zo wel.

De eerste mededeling was de Opstelling.

We begonnen met de volgende 11 tegen Schoonebeek

Op goal onze top Keeper Jostein.

De verdediging bestond uit Jacco Brain Laurens en Jorn

Het middenveld bestond uit Jaap Gerrit Gerjan en Martijn L.

En de aanvallers waren Mike en Jesper.

We hadden twee wissels en dat waren Wouter en Teun.

 

Mededeling 2 was dat Arjan Hadders na wat omstandigheden zich niet meer langer beschikbaar stelt voor Hoc 3. Arjan bedankt.

Mededeling 3 was dat we deze wedstrijd maar met 1 Eleveld aan traden. We dachten eerst komt dit wel goed. Aangezien Mart met het tweede mee mocht doen. Maar naarmate de wedstrijd vorderde plek het toch een goeie zet te zijn geweest van onze leiders om mart met het tweede mee te laten doen.

Nu na de wedstrijd.

Waar de wij al een aardige warming up achter de kiezen hadden kwamen de spelers van Schoonebeek 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd nog even aanlopen. Wij dachten komt dit wel goed. Maar om klokslag 10 uur floot onze dienstdoende scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd en stonden er 22 mannen in het veld.

Hoc begon afwachten aan de wedstrijd. Het was vooral even naar elkaar zoeken en ook hoe Schoonebeek stond. Maar al snel hadden wij de wedstrijd onder controle en wist Hoc een paar aardige kansen te creëren. Maar helaas wou de bal er nog niet. Ook werd Schoonebeek een klein beetje gevaarlijk maar daar was HOC niet van onder de indruk. De linksback van HOC 3 is normaal Mart Eleveld maar helaas mocht hij zijn kunsten vertonen bij het tweede.  Dus hadden we z’n Breur Jorn “Henk”Eleveld op deze positie neer gezet. En dit Henk met verve. Iedereen was zo onder de indruk van Henk dat de leiding besloten heeft om Mart maar bij het tweede te laten.

Henk was zo op dreef dat hij zelf een aanval door het midden op zetten met  Gerrit en Gerjan dat hij met een verwoestend Hard schot de keeper van Schoonebeek verraste door de bal in de winkel haak te knallen. Wij waren na dit geweldig doelpunt nog een klein beetje van slag en dit resulteerde er in dat Schoonebeek een vrij grote kans kreeg op de gelijkmaker.  Maar de goed keeperswerk van Jostein hield hij zijn doel schoon.

Zo ging HOC  de rust in met een 1-0 voorsprong. In de rust kregen wij mee dat het tweede ook al met een riante 5-0 voor stond tegen hun tegenstander. Waar wij als spelers nog het meeste toen van schrokken was dat Henk z’n breurtje Martjeland ook al twee in het netje had gelegd.  

Na dat wij met z’n allen in de kleedkamer zaten. Deed onze leider Arjan een paar tactische Wissels. Teun kwam er in voor Martijn en Wouter was halverwege de eerste helft al in gevallen voor Mike.

Zo gingen we weer met frisse speler de tweede helft beginnen.

In de tweede helft zat Schoonebeek er wat feller op dan de eerste helft en daar had HOC in het begin wat moeite mee. Zo kreeg Schoonebeek de eerste grote kans van de tweede helft. Maar onze keeper had een super dag en hield zijn doel weer schoon.  Na een dik kwartier spelen in de 2de helft wist HOC de score te verdubbelen. Een voorzet vanaf rechts werd door iedereen over heen gemaaid beval door Teun die na de bal goed aan en als een vakkundige spits werkt hij de bal achter de keeper van Schoonebeek. De wedstrijd was toen gespeeld. Schoonebeek had zich neer gelegd bij weer een nederlaag en HOC was zeer blij met deze uitslag. Onze dienstdoende scheidsrechter had het 90 minuten op z’n horloge staan en floot toen af voor de wedstrijd.

Wij willen de Scheidsrechter bedanken voor zijn uitstekende optreden.

Verder alle supporters bedankt die kwamen kijken ondanks dat het weer niet best was.

Wij hopen dat iedereen volgende week uit naar Protos ook weer langs de kant staat om ons aan te moedigen.