NWVV/titan JO11-1 - HOC JO11-1

ST HOC/Valther Boys JO11-1

Teampagina

JO11-1 TOONT KARAKTER MAAR MOET WINST AAN THUISCLUB LATEN

Een week na de spannende en onbesliste kraker tegen Klazienaveen in Odoorn mochten onze boys & girls het zaterdagochtend 1 december opnemen tegen de ‘tricolores’ van Nieuw-Weerdinge. Ook nu werd het weer een spannende, leuke pot voetbal waarin HOC vaak het initiatief had. NWVV/Titan bleek echter zeer effectief en ging ondanks een fanatiek stormend HOC in de tweede helft toch met de 4-2 zege aan de haal.

Jeen en Jan Willem konden er deze ochtend helaas niet bij zijn en dus reisden we met negen spelers af naar het Drentse pompoendorp. Bram zat nog even aan de verkeerde kant van de sporthal, maar al snel had ook hij zijn teamgenoten weer gevonden. Onze geelhemden begonnen bijzonder sterk aan het duel en met name Pascal was op dreef op de linker flank. Na vijf minuten spelen had het al wel 3-0 voor HOC kunnen staan, maar de vele schoten op doel van ons misten vaak net even de precisie. Bovendien hadden de Nieuw-Weerdingers een prima doelman die veel van onze doelpogingen wist te keren. Een treffer kon niet lang uitblijven, maar die viel voor ons wel aan de verkeerde kant. Met een laag schot van de spits van NWVV/Titan werd de HOC-defensie met Bram, Danny en Pascal en doelvrouw Nikia verrast. HOC ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker en onze spitsen Luna en Sem waren er ook een paar keer dicht bij. Daan, Jesper en Jasper zetten hun beste beentje voor op het middenveld en lieten soms mooi combinatievoetbal zien. Maar de bal wilde er maar niet in en na de eerste time-out was het bij de tweede kans voor de thuisploeg wel meteen raak en stonden we opeens met 2-0 achter. Vlak voor rust werd het zelfs ook nog 3-0 en dat betekende dus dat we in het tweede bedrijf vol aan de bak moesten.

HOC stroopte na de ranja de mouwen nog eens goed op en zette de verdediging van de thuisclub goed onder druk. Nadat de keeper nog een paar keer redding had gebracht was het Pascal die de meer dan verdiende 3-1 maakte. De geel-zwarte trein draaide nu op volle toeren en kreeg kans op kans om de marge te verkleinen. Uit een snelle counter maakte de spits van NWVV/Titan er echter toch weer 4-1 van. Nikia kon de bal ondanks een dappere poging net niet meer genoeg keren. Voor HOC was het nu alles of niets. Danny liet zich gelden aan de rechter kant en haalde een paar keer hard uit, maar steeds had de keeper een antwoord en anders stond de paal of lat wel in de weg. Een vlammend schot van Pascal scheerde langs de kruising en ook Jesper haalde een keer mooi uit. Aan de andere kant kregen we zelf soms ook wat hulp van de paal of lat en het spel golfde weer op en neer. Na goed doorzetten van Pascal kon Jasper de 4-2 achter de doelman frommelen en werd het toch weer even spannend. We kregen ook kansen om de 4-3 te maken, maar het geluk was deze keer niet aan onze zijde. Er werd niet meer gescoord zodat we met genoegen moesten nemen met een 4-2 eindstand. HOC kan echter weer trots zijn op het vertoonde spel en de tomeloze inzet.