HOC JO11-1 – Klazienaveen JO11-2

ST HOC/Valther Boys JO11-1

Teampagina

SPANNENDE TOPPER TUSSEN HOC EN KLAZIENAVEEN EINDIGT ONBESLIST

Een week na de overtuigende 5-0 zege in een ijzig koud Emmen op DZOH stond voor onze geelhemden de topper tegen koploper Klazienaveen JO11-2 op de rol.

Beide JO11-teams hadden hetzelfde aantal verliespunten, dus het beloofde een spannende pot te worden op sportpark Harm Kuiper. En dat werd het zeker! Klazienaveen was de betere in de eerste helft, maar HOC kwam in het tweede bedrijf sterk terug zodat het sportieve en leuke duel uiteindelijk in een terechte puntendeling eindigde: 1-1.

Bij HOC was iedereen weer van de partij. In een waterkoud Odoorn kwamen de gasten als beste uit de startblokken. Vooral op het middenveld werd er snel en goed gecombineerd door Klazienaveen en het was vooral aan de hechte defensie (Bram, Jeen, Pascal en uiteraard onze betrouwbare sluitpost Nikia) van HOC te danken dat het lang 0-0 bleef. Toch kwam Klazienaveen zo’n tien minuten voor rust op 1-0 met een laag schot in de hoek. Langzaam maar zeker begon HOC wat meer van zich af te bijten. Het middenveld met Jasper, Jesper en Danny wist de spitsen Luna en Sem wat beter te bereiken, maar tot echte doelkansen leidde dit nog niet. Pascal probeerde het een paar keer met zijn gevreesde afstandsschoten, maar zijn vizier stond nog niet helemaal op scherp. En achterin moesten Bram en Jeen nog een paar keer handelen optreden om de 2-0 te voorkomen. Dat deden ze met verve zodat we bij een 1-0 stand voor Klazienaveen even de warme kleedkamers mochten opzoeken.

 

In de tweede helft kwam HOC als herboren uit de kleedkamer. De eerste kans was nog voor Klazienaveen, maar daarna was het toch vooral HOC wat de klok sloeg. Daan had een paar mooie passeeracties in huis en Pascal was zoals altijd onvermoeibaar op de linkerflank samen met Jasper. Nadat Jesper de keeper al een keer had getest was het spits Danny die de bevrijdende gelijkmaker maakte. Na goed voorbereidend werk van HOC kreeg hij de bal voor zijn voeten en met dat buitenkansje wist hij wel raad: 1-1! Het spel golfde nu op en neer, want beide teams gingen vol voor de winst. Na een misverstandje in de HOC-defensie leek Klazienaveen de 2-1 te maken, maar Nikia wierp zich heldhaftig voor de bal zodat deze via haar voet langs de paal scheerde. Even later was ook HOC heel dicht bij een goal. Jesper speelde Danny met een slim passje vrij en die haalde meteen verwoestend uit. Het schot spatte uiteen op de paal en nu was het dus Klazienaveen dat aan een achterstand ontsnapte. In de spannende slotminuten kregen beide teams nog wat kansjes, maar gescoord werd er niet meer zodat deze topper na ruim zestig minuten voetbal terecht in een gelijkspel eindigde.

Al met al een prachtige pot voetbal waarin beide teams zich van hun beste kant lieten zien.