HOC JO11-1 – Dalen-DSC JO11-1

ST HOC/Valther Boys JO11-1

Teampagina

GEELHEMDEN JO11-1 HEBBEN EERSTE SEIZOENSZEGE TE PAKKEN!

Donderdagavond 20 september om 18.15 uur stond voor onze toppers het inhaalduel voor de beker tegen Dalen/DSC JO11-1 op het programma. Het werd weer een bijzonder leuke en spannende wedstrijd op sportpark Harm Kuiper waarin HOC na ruim 60 minuten voetbal met 3-2 aan het langste eind trok.

Net als zaterdag waren we ook nu weer compleet. Daan en Sem begonnen even aan de kant en dus begonnen we met Nikia, Pascal, Bram, Jeen, Jesper, Jasper, Luna en Danny in de basis. En die basis had er op deze zwoele nazomeravond weer duidelijk zin in, want de rood-witten uit Dalen en Dalerveen werden meteen op de eigen helft teruggedrongen. De geel-zwarten legden een paar mooie aanvallen op de mat, maar in de afronding ontbrak het aanvankelijk nog even aan de nauwkeurigheid. Totdat Sem met een waar ‘Tagliaficootje’ de ban voor HOC brak met een onwaarschijnlijke treffer. Was het een voorzet of een schot? Hoe dan ook, de bal zeilde prachtig over de sterke doelvrouw van Dalen in de verre hoek. De bezoekers hadden ook een paar behendige voetballers in de gelederen en kwamer er een aantal keer snel en gevaarlijk uit. Nikia was echter weer zeer alert aan het keepen en de tandem Bram en Pascal greep adequaat in indien nodig. Op het middenveld hadden de drie J’s de touwtjes stevig in handen zodat we met een terechte 1-0 voorsprong de rust in gingen.

Na een korte pauze pakte HOC de draad meteen weer op. Het leek een kwestie van tijd tot de 2-0 zou vallen en die viel dan ook. Was de eerste treffer al mooi, deze mocht er ook zijn. Daan passte op Danny en die plukte de bal in een keer uit de lucht en liet de goalie van Dalen met een fraaie volley kansloos. Sem en Luna kregen mooie kansen op de 3-0, maar SJO Dalen/DSC liet zich ook gelden en halverwege de tweede helft kwamen de gasten verdiend op 2-1. HOC was even de regie kwijt en de bezoekers waren zelfs een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Voorin kwam er wel meer ruimte voor HOC en die ruimte werd optimaal benut in de vorm van een razendsnelle counter. Jesper zette Danny met een splijtende pass vrij voor de keeper en de ‘blonde pijl van Boermastreek’ wist wel raad met dit buitenkansje: 3-1 voor HOC! Met nog zo’n tien minuten te spelen leek het pleit beslecht, maar de taaie rood-witten stroopten nog een keer de mouwen op. De gevaarlijke spits van Dalen maakte er 3-2 van en dus werd het toch nog weer even nagelbijten voor de trouwe HOC-aanhang. De thuisclub liet echter niets meer aanbranden in de laatste minuten van dit sportieve voetbalduel zodat de eerste overwinning voor JO11-1 een feit was. Super gespeeld boys & girls!