Sweel 2- HOC 2

HOC 2

Teampagina

Op de zondag 12 september gaan de wekkers van spelers van HOC 2 de op tijd af, er moet weer gevoetbald worden vandaag! Echter, zo vroeg gaan de wekkers ook weer niet. De wedstrijd staat geplant om 11:00, dus de jongens van Menke kunnen een uurtje langer blijven liggen. De spelers en staf hebben dus een uurtje extra om topfit op het sportcomplex in Odoorn te arriveren. 

De jonge jongens zagen er ook allemaal topfit uit, eenmaal aangekomen op het Harm Kuiper sportpark. De groep leeft echt voor de sport en is de avond voorafgaand aan de wedstrijd op tijd naar bed gegaan. Wanneer de klok 09:30 aangeeft, worden de koppen geteld. 13 spelers zijn aanwezig, net als leider René Katuin. Er staan alleen 14 spelers op lijst, wat inhoudt dat er nog iemand ontbreekt. Al snel wordt duidelijk dat het hier gaat om een prestigestrijd. In het ‘te laat kom klassement’ is namelijk een gedeelde 1e plaats voor Jorrit Oosterdijk en Joep Meertens. Joep Meertens heeft besloten om alles te geven om dit klassement te beheersen. Joep Meertens heeft geen wekker gezet, werd niet wakker en wanneer het team bij hem aanbelt voelt hij zich nog brakker. Toch kan Joep Meertens ook met enige trots het de auto instappen, de koppositie is nu volledig in handen van Joep in het ‘te laat kom klassement’. De daarbij horende goedmaakpremie is nog niet ingelost. Het team wacht met grote spanning af wanneer dit zal plaatsvinden. Eenmaal onderweg heeft Joep Meertens ook nog het bijkomende geluk dat enkel bij Jordy Hoving en Mart Eleveld een plekje vrij is. Nu Joep Meertens al zoveel aan zijn hoofd heeft, lult Mart Eleveld ook nog de oren van zijn kop. Veel slechter kan je het ook niet treffen…

Aangekomen in Zweeloo staan Sander Kor en Tonnie Menke al te wachten. Vanwege de opgelopen vertraging lopen de spelers gelijk de kleedkamer in om zich om te kleden. Er is vrijwel geen tijd meer om een bakje koffie te drinken in de kantine. Het enige geluk deze ochtend voor Joep Meertens is, is dat onze parttime grensrechter Ivar Schorer aanwezig is om de scheidsrechter te assisteren. Na een tactische bespreking en een goede warming-up begint de wedstrijd met de opstelling:

                        Marnik

                Jorrit    William        Jasper    Jesper

                Alwin    Stefan        Bas    Mart

                    Alessandro    Sander

Op de bank zitten: Vince, Guus en Joep

Al snel wordt duidelijk in de wedstrijd dat Sweel een goede ploeg heeft met slimme spelers die veel bewegen. HOC moet vol aan de bak wil het hier een resultaat halen. Al na een paar minuten voetballen is de eerste kans al daar. Na een scherpe vrijetrap wordt de bal op de paal gekopt en beland de bal daarna in de handen van keeper Marnik Nieborg. Ondanks dat Sweel net iets beter is aan de bal, speelt HOC een goede eerste helft. Het heeft de intentie om rustig te blijven aan de bal en voetballend mee te komen met de tegenstander. Ook wordt er gevochten voor elke bal, maar aanvallend komt HOC eigenlijk tot niets. Af en toe is er wat dreiging, maar een schot of kans blijft uit. Dit geldt niet voor Sweel. Na een goede voorzet is de tweede grote kopkans daar voor Sweel. Een hoge kopbal dwingt Marnik Nieborg tot een hele mooie showduik. Marnik Nieborg zit nu in grote spanning af te wachten of deze artistiek goed uitgevoerde duik ook is vastgelegd door clubfotograaf Rianne van der Laan. Er lijkt aan het eind van de eerste helft nog een kans te komen voor HOC. Mart Eleveld loopt aan de linkerkant van het veld met de bal, maar wordt gevloerd. De tegenstander valt bovenop Mart Eleveld, waarna Mart Eleveld concludeert dat de tegenstander geen 60kg weegt. De bank van Sweel kan de opmerking waarderen en lacht. Voor Mart Eleveld is dit ook nieuw, dat er iemand lacht om een opmerking van hem. Niet veel later is het rust.

In de rust volgt een tactische omzetting. Guus Heinen komt samen met Alessandro Bijkerk voorin te staan, zodat er wat meer snelheid in de aanval komt. Sander Kor komt op de plek van Alwin Monteban, die vanaf de bank mag toekijken. De uitstekend voetballende Jorrit Oosterdijk en William Hoogerkamp krijgen van de staf en vedetten van het team welverdiende complimenten over het vertoonde spel. Van William Hoogerkamp werd dit eigenlijk ook wel een beetje verwacht. Als enige Man Of The Match van het gehele voetbalseizoen 2021-2022 van HOC 2, mogen de verwachtingen ook wel wat bijgesteld worden. Extra knap dat deze verwachtingen dan ook waargemaakt worden!

Na de tactische meesterzet van de leiding begint HOC ook sterk aan de tweede helft. Voetballend komt HOC beter in het spel en ook aanvallend is er meer dreiging. HOC komt tot aan het 16-metergebied van Sweel, maar een schot blijft uit. Totdat.. Mart Eleveld stoomt op aan de linkerkant na goed doorkoppen van Alessandro Bijkerk. Hij heeft alle ruimte op de rand van het 16-metergebied en ziet Guus Heinen helemaal vrij naast hem staan. Er volgt een schot. De scheidsrechter roept naar de zijlijn en maakt een gebaar van een rondje. Hij doelt op een nieuwe bal. De bal na het schot van Mart Eleveld was te ver over en naast, dat het te lang zou duren om de bal op te halen. Een goed voorbeeld doet volgen, volgens een bekend spreekwoord. Sweel doet namelijk ook meerdere pogingen om de bal net zo ver over te schieten als Mart Eleveld. Ze slagen hier goed in. 

Na een kwartier voetballen en toenemende dreiging van beide teams, is het HOC dat als eerst een doelpunt kan maken. Na een goede aanval over de rechterkant is het uiteindelijk Bas Niezing die de bal tegen de touwen schiet, 0-1. Een knappe prestatie, omdat iedereen het gevoel heeft dat Sweel toch net iets beter is de hele wedstrijd. Sweel zet na de 0-1 ook nog een keer extra aan en de druk op HOC bouwt langzaam aan steeds verder op. Een grote kans volgt na een weergaloze steekbal van de middenvelder van Sweel. De 1 op 1 kans wordt niet benut, omdat HOC beschikt over een zeer alerte keeper. HOC komt steeds minder aan voetballen toe en doet er alles aan om de 0-1 over de streep te trekken. De net ingevallen Vince Bouma geeft werkelijk alles, als de spits van Sweel voorbij de keeper loopt en de bal het doel in wil schieten. Vince Bouma gooit alles ervoor wat hij heeft en voorkomt zo een doelpunt. Helaas moet Vince Bouma dit wel bekopen met een blessure aan zijn enkel, waardoor hij weer gewisseld moet worden. Joep Meertens mag het laatste kwartiertje nog meedoen. Het is doorbijten voor HOC, maar de spelers blijven vechten. Met nog 2 minuten op de klok, kan de ploeg de overwinning al ruiken. Maar Sweel weet in de laatste 2 minuten toch nog een doelpunt te maken na een grote kluts-situatie in het strafschopgebied, 1-1. De baalkreet van HOC was net zo luid als de juichkreet van Sweel. Het zei genoeg over de wedstrijd, de beleving van de spelers en de strijd die er geleverd werd door beide teams. Niet veel later werd er door de scheidsrechter afgefloten. 

Ondanks de late tegengoal was HOC erg tevreden. Er was goed gevoetbald en de inzet was uitstekend. Er zat gewoon niet meer in dan een 1-1 eindstand. Ook de leiding was trots op de teamprestatie. De spelers hebben ook genoten van de intense, maar zeer sportieve wedstrijd. Hiervoor verdient ook Sweel 2 een groot compliment. Voor de supporters was het mogelijk een iets minder leuke wedstrijd om naar te kijken, maar wederom bedankt voor de steun tijdens de wedstrijd!

Tot slot was er natuurlijk nog een enorm spannend moment na de wedstrijd. Met 14 goede voetballers was het een zware taak om daar een Man Of The Match uit te kiezen. Tijdens de brunchdienst van William Hoogerkamp, die een paar gratis broodjes mocht meenemen van dorpsbakker Jesper Oosterdijk, werd de bokaal overhandig aan Jorrit Oosterdijk. Er is een licht vermoeden van een omkoopsituatie, waarbij de gratis broodjes werden vergeven voor een Man Of The Matchbokaal aan een familielid. Echter is het bewijs hiervoor flinterdun, dus verdient Jorrit Oosterdijk terecht de felicitaties na een geweldige pot voetbal.

Volgende week zondag staat de laatste bekerwedstrijd op het programma tegen vv Beilen 2. Aanvang is om 10:00 in Odoorn. Kan HOC 2 volgende de eerste overwinning van het seizoen pakken? Graag tot volgende week!

Groeten,

Parel van de Pers