Hoc Jo13-1 – Nieuw Buinen Jo13-1

ST HOC/Valther Boys JO13

Teampagina

Eindelijk was het weer zover. Een prachtige dag voor de 1e officiële wedstrijd van dit seizoen. Een groot veld en 11 tegen 11. Gelukkig is het team uitgebreid met een aantal nieuwe speelsters… Naast PSG heeft ook J013 zijn eigen MNM… Mette, Nienke en Mila. Welkom dames..

Na het maken van de teamfoto door onze vaste fotografe (waarvoor dank) en een lange warming-up kon de wedstrijd beginnen. Nieuw-Buinen begon fel en fanatiek en hoc kwam al snel onder druk te staan. De 1e kans voor de oranjehemden volgde al snel. Een schot van afstand werd door Stijn met de vingertoppen tot corner verwerkt. Uit de corner volgde de volgende kans die via de keeper en de lat wederom niet tot een doelpunt leidde. De druk van NW. Buinen houdt aan, maar in de counter is Mila na een lange rush heel dicht bij de openingstreffer. Kort daarna krijgt Sepp de kans op een schot van afstand. Helaas mistte deze nog de juiste richting. Nu is het weer de beurt aan NW. Buinen. Er wordt door Hoc met veel inzet verdedigd, maar Stijn moet er met 2 hele goede reddingen aan te pas komen om de pegels van aanvallers uit het doel te houden. In de tegenaanval over rechts via de ijzersterk verdedigende Hessel en de hardwerkende Nienke wordt Mila bereikt die iedereen eruit loopt en de kans ook nog eens koel en beheerst afmaakt. 1-0. Nieuw-Buinen is toch wat geschrokken en gaan nog wat fysieker voetballen. De jongens en meiden van Stefan geven echter goed partij en laten zich niet zomaar afbluffen. De linkerkant met Mette, Thijs en Yvo en het centrum met Jaron en Jochem houden goed stand. 1 echte kans volgt nog voor Nieuw-Buinen via hun snelle rechtsbuiten. Zijn schot wordt wederom door, de vandaag niet te passeren, Stijn gekeerd. Aanvallend gaat het steeds beter lopen bij Hoc. Sepp en Kyano strooien met passjes. Mila blijft maar lopen. En Melchior houdt elke keer de bal keurig vast voor de opkomende mensen. Mette gaat steeds de strijd aan met de fysiek grotere tegenstanders, maar laat zich niet zomaar aan de kant zetten. Nieuw-Buinen krijgt het moeilijk. De druk van Hoc wordt dan ook beloond met een mooie 2-0 door Sepp, die de bal mooi over de keeper krult. Het verzet van Nieuw-Buinen is nu wel gebroken. Na goed doorzetten van Thijs op de achterlijn komt de bal via Sepp voor de voeten van Kyano. Die twijfelt niet en schiet de bal hard langs de keeper. 3-0. Een mooie ruststand.

De 2e helft staat Jochem op doel. Stijn verhuist naar het centrum van de verdediging naast Jaron. Op rechtsachter komt Jente de verdediging versterken en verhuist Hessel wat verder naar voren.  Nieuw-Buinen heeft in de rust besloten zich er toch nog niet bij neer te leggen en begint weer fel aan de wedstrijd. De snelle rechtsbuiten ziet kans om de verdediging te verrassen en schiet vanuit de 1e aanval de 3-1 binnen. Hoc toont echter veerkracht en weerstaat de storm van de 1e minuten van de 2e helft. Verdedigend draagt iedereen zijn steentje bij en via sterke loopacties op de flanken van Jente, Mila en Hessel wordt Hoc steeds gevaarlijker. Nieuw-Buinen schiet nog 2x op doel waarbij Jochem toont ook zijn mannetje te staan in het doel en waarbij de paal via Stijn 1x redding brengt. Vanaf dat moment komt Hoc eigenlijk niet meer in de problemen. Met veel inzet en concentratie houden ze de verdediging dicht. Yvo loopt de gaten dicht, Jente heeft de linksbuiten onder controle en Jaron en Stijn zijn een goed slot op de deur voor de goed keepende Jochem. Dit geeft de aanvallers meer mogelijkheden om vooruit te voetballen. Mila breekt op links weer door en is dicht bij een 2e treffer. Op rechts zet Hessel goed door en maakt de mooiste goal van de dag. De verslaggever houdt het op een perfect schot in de kruising, maar er wordt gezegd dat het eigenlijk een voorzet was. De bal vloog er in ieder geval mooi in. 4-1. Conditioneel is Hoc op de goede weg. De druk op de moegestreden verdedigers van Nieuw-Buinen wordt zo groot dat het uitverdedigen mislukt. De bal wordt door de keeper en verdediger niet goed verwerkt en belandt keurig voor de voeten van Kyano die over deze kans niet te veel nadenkt en de bal in 1x keurig in het doel schiet van een mtr of 20. Hiermee is de eindstand bereikt. 5-1 voor Hoc. Een mooie verdiende overwinning met mooie goals, veel inzet, hard werken en een heel mooi debuut van de nieuwe speelsters in dit team…