Ga naar de teampagina van HOC 3

VIOS 2 - HOC 3

Na een geslaagde zaterdagavond bij de plaatselijke Fc Zwetser moest er op zondag weer gevoetbald worden. De wedstijd ging tussen Vios & Hoc. Bij het verzamelen bij het sportpark Harm-kuipers was de fc Zwetser nog aanwezig. Door een miscommunicatie tussen de gebroeders Grillworst ( Taci & BJ) en de familie Eleveld, waren de gebroeders wat later dan de afgesproken tijd  van 09:00 uur aanwezig. Na de tocht naar Oosterhesselen kwamen we bij het sportpark van Vios aan.

Toen wij de kleedkamer inliepen om ons om te kleden stonden de eerste van Vios al op het veld.
Duidelijk hadden hun iets meer slaap gehad dan de net gearriveerde Fc. Maar je weet het nooit 11 tegen 11, de bal is rond met die gedachten en vol inspiratie gingen we het veld op. De opstelling was niet helemaal zeker door de miscommunicatie vond de technisch staf Leo & Arjan dat de gebroeders gewoon in de basis konden beginnen.  

Na het eerste fluitsignaal zaten we er boven op de eerste 10 minuten waren zeker de onze, met goed positiespel en aanvalsspel kwamen we tot een paar schot kansen maar het doelpunt bleef uit. Door veel druk naar voren en de slechte omschakeling kwam er steeds meer ruimte voor Vios om te voetballen. We zakten steeds dieper terug naar onze eigen helft en kwamen er niet uit.
Na persoonlijke fouten van onze kant strafte Vios ons af met een 1-0 achterstand.  Door de 1-0 kwamen wij steeds minder fel in onze duels en dus verloren we vaak de bal. Al snel kwam onze rechtsback met een de zaag van de week (Taci) de links buiten (Jeroen) was net te snel en Taci moest aan de handrem trekken. Door niet scherp te zijn en weinig inzet krijg je al snel na het eerste tegendoelpunt  de 2-0 om de oren. Door onszelf goed te herpakken en een counter uit het boekje konden we Mikie die vandaag in de punt speelde naast Olly weg sturen en die maakte er knap 2-1 van.

Rust eindstand 2-1

Na de rust ging het spel eigenlijk maar 1 kant op en niet onze kant na een overtreding ( vond de scheidrechter) in het 16 meter gebied van Jostein kregen we een penalty tegen 3-1. Tijdens de wedstijd waren er nog steeds kleine opstootjes aan onze rechterkant, tussen ja wel Jeroen en Taci. Die na de 1e helft ook weer de 2e helt tegen over elkaar stonden. Na een sliding van Taci op Jeroen de scheidsrechter floot voor een vrijebal voor Vios, Maar Jeroen vond het niet genoeg en vrijebal en vond dat Taci een klap in zijn gezicht verdiende. De scheidsrechter had het gezien en stuurde ze beide naar de kant 5 minuten dus 10 tegen 10. Wij begonnen weer meer te voetballen en kwamen ook kansen voor Hoc alleen werd er niets gescoord door 2 counters waren we achterin  kansloos en scoorde Vios de 4-1 en 5-1. We hebben nog wel gescoord door een goede steekbal door Toin op Joop maar de grensrechter vond het buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd.
Eindstand Vios-Hoc 5-1.

Op naar volgende week thuis tegen WKE 3.

Teun van Larsdonk