HOC JO11-1 – Valthermond JO11-1

ST HOC/Valther Boys JO11-1

Teampagina

GEELHEMDEN HOC BINDEN OOK VALTHERMOND AAN DE ZEGEKAR

De pupillen van HOC JO11-1 zijn de laatste weken lekker bezig. Na drie zeges op rij werd er ook zaterdagochtend in Odoorn weer gewonnen. In een windrijke voetbalderby tegen de boys van Valthermond werd het na een spannende eerste helft uiteindelijk 5-0 voor HOC.

In de eerste helft moesten we tegen de wind in spelen en Valthermond had dus de wind in de rug. Door de harde wind was het best lastig om het spel te maken en Valthermond had bovendien een paar leuke spelers in de gelederen. De strijd ging dan ook behoorlijk gelijk op al waren de eerste doelkansjes toch voor de thuisploeg. Uit een paar corners waren Sem en Luna dicht bij de 1-0, maar de bal viel steeds net niet helemaal goed. Achterin moesten Bram, Jeen en Pascal ook scherp blijven om de snelle aanvallers van Valthermond van scoren af te houden. De gasten waren ook een keer dicht bij een treffer, maar dankzij de vingertoppen van Nikia en een beetje hulp van de paal bleef het vooralsnog 0-0. Na de eerste time-out kreeg HOC wat meer vat op de ploeg uit Valthermond. En na een splijtende dieptepass ‘over de hele’ van Pascal kon Sem zomaar alleen op het doel van Valtermond aflopen. Met een droge knal in de kruising maakte hij er fraai 1-0 voor HOC van. Het middenveld met Jesper, Daan en Jasper moest soms flink aan de bak tegen de fysiek sterk spelende bezoekers en zagen tot hun opluchting dat een hard schot van een oude bekende uiteenspatte op de lat boven Nikia. Zo bleef het bij 1-0 voor HOC en dat was ook meteen de ruststand.

In de tweede helft hadden we de wind mee en dat scheelde een flinke slok op een borrel. HOC zette vroeg druk op de verdediging van Valthermond en die tactiek bleek prima te werken. Nadat we al een aantal mogelijkheden hadden gehad rolde een schot van Danny zomaar over de doellijn van Valthermond en stonden we met 2-0 voor. Even later maakte Jasper er met een intikker zelfs 3-0 van en daarmee leek de buit wel binnen. De technische staf zette onze boys & girls nog een keer op scherp in de laatste time out en zo begonnen we aan het laatste kwart van deze derby. Laatste man Bram haalde weer de nodige ballen weg en zorgde samen met Jeen en Pascal voor een goede opbouw. Valthermond kreeg nog wel een paar kansjes, maar Nikia redde steeds bekwaam en hield haar doel voor de tweede keer dit seizoen schoon. Zo’n tien minuten voor tijd viel de definitieve beslissing. Jesper kwam goed door op rechts en verschalkte de goalie van Valthermond met een laag schot in de verre hoek. Het slotakkoord was echter voor Pascal die met een daverende knal van zo’n dertig meter de 5-0 tegen de touwen aanjoeg. Allemaal weer super gedaan toppers, nu op naar de pot tegen DZOH in Emmen.