HOC/Valther Boys JO13-1 HAALT IN ODOORN FORS UIT IN DE REGIOCUP

ST HOC/Valther Boys JO13

Teampagina

Het heeft lang geduurd, maar zaterdagochtend 19 juni mochten de geel-zwarten van HOC/Valther Boys JO13-1 eindelijk weer eens een wedstrijd ‘om het echie’ spelen tegen een andere voetbalvereniging. DZOH JO13-4 kwam op bezoek in Odoorn voor de tweede pot in de Regiocup. De eerste wedstrijd in een broeierig Sleen was ondanks een Duitse pikstart jammerlijk met 7-1 de mist in gegaan, maar op het hoofdveld in Odoorn stelden de jongens en meiden van JO13-1 orde op zaken. DZOH kwam nog wel snel op een 1-0 voorsprong, maar daarna was het toch vooral eenrichtingsverkeer richting het doel van de ‘kanaries uit de Rietlanden’.

Na een snelle counter moest onze goalie Marick al snel een doelpunt slikken, maar de thuisploeg ging stug door met het aanvallende spel en werd al vrij snel beloond. Na een mooie combinatie schoof Jesper via binnenkantje paal de 1-1 binnen en even later was het Sem die voor de 2-1 tekende. De 3-1 was een ‘beauty’ van Sam, die de bal vanaf randje zestien boven in de verre hoek knalde. En achterin hadden Bram, Jente, John en Chantal de zaakjes na de snelle 1-0 inmiddels goed op orde. De geel-zwarte trein onder leiding van captain Danny kwam nu echt op stoom en Sam en Sem verdubbelden de marge en zorgden voor een geruststellende 5-1 ruststand.

Na rust kwam Chantal op doel en Marick op het middenveld. Bij de gasten lukte steeds minder en de thuisploeg rook bloed. Nina was al een paar keer dicht bij een 6e treffer voor de geelhemden. Jesper slalomde even later door de DZOH-defensie en schoot beheerst de 6-1 binnen en binnen een paar minuten tilden Marick, Sem en nog een keer Marick de score naar 9-1. Jesper zorgde voor dubbele cijfers op het scorebord waarna de geel-zwarten even gas terug namen. DZOH kwam er een paar gevaarlijk uit en had zeker nog wel een doelpuntje verdiend, maar zover kwam het helaas niet voor de bezoekers. Marick tekende voor de 11-1 en Jesper bracht zijn dagtotaal op vijf treffers. Daan zorgde voor een passend slotakkoord door op bijzonder fraaie wijze de 14-1 tegen de touwen te jagen.

Zaterdag 26 juni gaat JO13-1 om 9.00 uur op bezoek bij JO13-2 van Twedo in Veenoord. Dit keer mag er eindelijk ook weer publiek mee. Hopelijk weten zij ons met hun support naar de tweede overwinning in de Regiocup te leiden!