SWINGEND JO13-1 BOEKT MONSTERZEGE IN ‘HONDSRUGDERBY’

ST HOC/Valther Boys JO13

Teampagina

Zaterdag 5 september stond voor de boys & girls van JO13-1 om 10.00 uur de tweede bekerpot op de rol. JO13-3 van SV Borger kwam op bezoek in Odoorn. De grasmat van het hoofdveld lag er bijzonder fraai bij en het was bovendien een perfect voetbalweertje. De thuisploeg had er dan ook duidelijk zin in en liet het net van de voetbalburen uit Borger maar liefst 13 keer bollen zodat ook de tweede bekerwedstrijd ruim gewonnen werd. 

Daan was helaas nog niet topfit en ontbrak dus, maar daar stond tegenover dat kerverse aanwinst Marin haar voetbaldebuut maakte. En dat ging haar prima af. HOC/Valther Boys liet er geen gras over groeien en zocht meteen veelvuldig het doel van de groen-witten op. Onze doelman Sem had in de eerste helft weinig te doen en zag hoe Jesper de score voor de geelhemden opende. Niet veel later stoomde voorstopper Raoul mee op en hij verdubbelde de voorsprong voor de thuisploeg op kundige wijze. De fris spelende geelhemden lieten bij vlagen leuk combinatievoetbal zien. Sam en Jesper tilden de score naar 4-0 waarna rechtsback Jente het publiek trakteerde op een schitterende pegel in de linkerbovenhoek. Chantal en nogmaals Jente bepaalden de ruststand op 7-0. Bijna had ook Marick zijn goaltje voor rust meegepikt, maar zijn doelpunt viel net na het rustsignaal van de scheidsrechter. 

In de tweede helft trok Sam het keeperstenue aan en verhuisde Sem naar de spits. Het spelbeeld veranderde weinig. Borger kwam er wel een paar keer uit, maar wist het doel van de thuisclub niet echt onder vuur te nemen. Chantal en aanvoerder Danny zorgden voor de achtste en negende treffer van de geel-zwarten en Jesper maakte het tiental zelfs vol. Ook Ruben kreeg een mooie kans op de 11-0, maar zijn schot ging net naast. Op de andere flank speelde ook Nina een prima partij als linksvoor. En achterin hadden Bram en John de zaakjes weer op orde zodat onze middenvelders hun vizier vooral op de aanval konden richten. Chantal wist het net nog twee keer te vinden en tussendoor kon ook Jesper zijn vierde van de dag maken. Vlak voor tijd schoot Marick van buiten de zestien nog een keertje hard sop de kruising zodat de eindstand 13-0 bleef. 

Zaterdag 12 september gaan we om 12.30 uur op bezoek bij de JO13-1 van Valthermond. De winnaar van dit duel gaat verder in de bekercompetitie, beide jeugdteams zijn namelijk nog ongeslagen in hun bekerpoule.