Ga naar de teampagina van HOC 3

SVV’04 3 – HOC 3

Op deze mooie zondag morgen stond het sterrenensemble van trainersduo Meursing en Oost klaar om richting Schoonebeek te vertrekken. Het was een andere zondag dan normaal, door de tentamen weken van het hbo was de jeugd niet op stap geweest, met als gevolg dat iedereen fris en fruitig uit keek. Taci die de laatste paar wedstrijd op de bank begon omdat hij zijn verslag niet ingeleverd had, vond het tijd voor verandering: het verslag werd ingeleverd en hiermee hoopt hij dat hij weer in de basis mocht starten. Alleen toen de voetballers om 9 uur op het punt stonden om te vertrekken ontbrak Taci, hij had geen rekening gehouden met de vorst met als gevolg dat zijn ruit niet op tijd schoon was en dus te laat op het voetbalveld aan kwam. De sancties van te laten komen zijn bekend: eerste helft vlaggen en een kratje bier na de wedstrijd (Taci bedankt hiervoor!). Na een mooie toeristische route uit gekozen door onze top keeper Jostein kwamen we aan in Schoonebeek en was er nog maar amper tijd voor een kop koffie. Terwijl de spelers zich in het tenue aan het hijsen waren werd de opstelling bekend gemaakt:

Jostein

Henk        Heino & Vlekkie        Martje

Elmo        Dekker & Elly         Joop

Olly & Lanting jr

Taci begon als grensrechter en toin mocht plaats nemen op de bank bij Leo en Arjan. Als vrij snel blijkt dat SVV erop gebrand is om te winnen en ze zijn dan ook sterker en feller in de duels. Toch wordt er door HOC geprobeerd te voetballen, maar door slordige passing en weinig beleving werd hier niks mee bereikt. Na pakweg 20 minuten spelen krijg SVV een vrijetrap halverwege de helft van HOC, de bal wordt voorgezet en kan vervolgens niet goed worden weggewerkt door de verdediging en beland zo bij de spits van SVV in de voeten die van dichtbij kan intikken, 1-0. De koppen gaan bij HOC wat hangen, maar langzaam maar zeker komt het team terug in de wedstrijd. Grote kansen krijgt HOC echter niet. Het hoogtepunt aan de kant van HOC is de werklust van Olly die blijft strijden voor elke bal.  Aan het einde van de tweede helft krijgt SVV een corner, ook hierbij wordt de bal niet goed weggewerkt en dit levert een soort gelijke situatie op als bij de eerste goal, 2-0. Dit was ook direct de ruststand.

In de rust gaat het trainersduo wisselen, in de hoop dat dit de wedstrijd kan keren. Martje en Lanting gaan eruit, Joop gaat het spitsenduo vormen met Olly, Toin komt linksmidden te voetballen en Taci komt op linksback. Al vrij snel in de tweede helft wordt HOC verrast door een goed uitgevoerde counter met als gevolg een doelpunt, 3-0. De inzet aan de kant van HOC is enorm, maar door slordigheid wordt HOC niet beloond. Halverwege de tweede helft krijgt Elly een trap na en blijkt dat de stervende zwaan ook aanwezig was in Schoonebeek. Het gerucht gaat zelfs dat ze in Duitsland op zoek zijn naar een onbekende zwanensoort die bekend staat om zijn kenmerkende lokroep. Er wordt nog wat over en weer gevoetbald, maar tot echte grote kansen komen er ook niet meer. De eindstand van de wedstrijd is 3-0.

Het hoogtepunt van de dag komt in de kantine van SVV’04, de gehaktbal. De gehaktbal is door onze eigen kenner Olly beoordeeld met een 9.0. Na de goede gehaktbal hebben we het sportpark met opgeheven hoofd verlaten, volgende week staat VIOS 2 op het programma in Oosterhesselen. Misschien moet de jeugd toch weer op stap gaan om te kijken of dit de prestaties op het veld op een positieve manier kan beïnvloeden.

Met vriendelijke groeten Martje.