HOC JO11-1 – Dalen/DSC JO11-1

ST HOC/Valther Boys JO11-1

Teampagina

HOC JO11-1 ZET ZEGEREEKS VOORT MET 4-2 WINST OP DALEN/DSC

 

Een week na de klinkende 11-0 uitzege op CEC mochten onze toppers van JO11-1 zaterdag 3 november thuis weer hun voetbalkunsten vertonen in Odoorn. Op een zonovergoten, maar wel fris sportpark Harm Kuiper stond de wedstrijd tegen Dalen/DSC JO11-1 op de rol. Het werd een bijzonder leuke en spannende pot voetbal waarin HOC uiteindelijk met 4-2 aan het langste eind trok.

 

De aanhang die iets na tienen arriveerde had het eerste HOC-doelpunt al gemist. Na amper een minuut spelen knalde Pascal namelijk de 1-0 al tegen de touwen met een snoeiharde pegel. Een droomstart dus voor de geel-zwarten, die ook daarna aanvankelijk het betere van het spel hadden. Het middenveld met Daan, Jesper en Danny was lekker aan het voetballen en achterin hadden Jeen, Pascal, Bram en Nikia de zaakjes weer goed op orde. HOC kreeg via Sem en Luna kansen om de score op te voeren, maar de doelman van de gasten hield zijn doel tot aan de rust verder knap schoon. Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht. Nikia hoefde in de eerste helft slechts een paar keer handelend op te treden en had waarschijnlijk nog het meeste last van de laagstaande zon.

 

Ook in de tweede helft bleven beide achttallen erg aan elkaar gewaagd. Nikia had nu duidelijk meer te doen en had een paar schitterende reddingen in petto. Zo voorkwam ze samen met laatste man Bram dat het 1-1 werd en uit een snelle counter maakte spits Luna er na een voorzet van Sem 2-0 van voor HOC. Even later viel zelfs de 3-0 voor HOC na een ziedend schot van Pascal dat hoog tegen de touwen ging. De winst leek dus in de knip, maar de rood-witten uit Dalen en Dalerveen gaven zich niet zomaar gewonnen en maakten de verdiende 3-1 na een mooie aanval. Toch was het opnieuw goaltjesdief Luna die de marge weer op drie bracht met een echte spitsengoal. Doelvrouw Nikia bleek ook in het slot van de wedstrijd een echte sta-in-de-weg voor de gasten en samen met de hechte HOC-defensie bestaande uit Danny, Jeen en Pascal werden de aanvallers van Dalen/DSC van scoren afgehouden. Vlak voor tijd viel nog wel de 4-2, maar de derde HOC-overwinning op rij kwam niet meer in gevaar. Top gespeeld weer!

Volgende week zaterdag 10 november staat de streekderby tegen Valthermond op de kalender en ook dan spelen we weer om 10.00 uur thuis.