Ga naar de teampagina van HOC 3

HOC 3 - Valthermond 3

Op zondag 7 oktober mocht HOC 3 zich opmaken voor een thuiswedstrijd tegen Valthermond 3. Een paar dagen eerder ging HOC 3 hard onderuit in Valthermond met 6-1 in de beker. Dus iedereen wist dat we defensief sterk en scherp moesten zijn.

Dat lukte, de zwarte-gele brigade wist zich goed te verweren tegen het aanvallende Valthermond. En er ontstonden zelfs kansen voor HOC. Helaas bleven deze kansen onbenut. Maar het was een wereld van verschil met de vorige wedstrijd tegen Valthermond in de beker. HOC toonde passie, strijd en vechtlust. Beide teams scoorden in de eerste helft niet, waardoor men aan de thee ging met een ruststand van 0-0. Een stand waarmee beide teams konden leven.

In de 2e helft bracht HOC drie verse krachten in, hiermee moest vooral in aanvallend opzicht net dat beetje extra gebracht worden. Helaas kon dit idee na een kwartier al de prullenbak in door een oliedomme rode kaart aan de kant van HOC. Het evenwicht in de wedstrijd was totaal weg en Valthermond kreeg de overhand in de wedstrijd. Dit resulteerde in vele kansen voor de bezoekers. Echter bleef de verdediging van HOC sterk en kreeg het op de counter nog 1 à 2 mogelijkheden met de eenzame spits voorop. Met nog ongeveer 10 minuten te spelen leek het af te gaan op een bloedeloos gelijkspel. Toch mocht Valthermond zich als gelukkige winnaar kronen van dit duel. Na zwak verdedigend werk van HOC kreeg een middenvelder van Valthermond de bal voor zijn voeten en schoot onberispelijk binnen. De eindstand stond hiermee gelijk op het scorebord. HOC probeerde het nog wel in de slotfase maar veel energie zat er niet meer in.

Een vermakende wedstrijd voor de neutrale kijker. Maar voor HOC een teleurstellende resultaat. Er kon meer uitgehaald en een 0-1 eindstand was niet echt terecht gezien het spelbeeld van de 1e helft. De 2e helft werd helaas een andere verhaal door de rode kaart aan de kant van HOC. Koppies omhoog en op naar de eerste drie punten.