Ga naar de teampagina van HOC 3

HOC 3 - Wacker 2

Na de verlate zomerborrel van de Stakkers moest er weer gevoetbald worden. Om kwart over negen diende het sterrenensemble van leidersduo Meursing en Oost aanwezig te zijn. Wonder boven wonder heeft er niemand last gehad van het ingaan van de wintertijd dus het voltallige viertiental talenten kon zich na de koffie in het geel-zwarte kostuum hijsen.

Het leidersduo heeft na een aantal wedstrijden nog altijd moeite met de bijnamen van de verschillende spelers. Daarom zal hieronder een lijst met bijnamen van de spelers van afgelopen zondag volgen. Zodat het leidersduo geen verkeerde bijnamen bij de verkeerde persoon zal noemen, wat als onaangenaam ervaren zal kunnen worden door enkele spelers.

Naam

Bijnaam

Jostein Kolk

Josti

Gerrit Dekker

Dekker

Martijn Lanting

Lanting (jr.)

Teun van Larsdonk

Toin

Gerjan Eding

Elly

Wouter Heinen

Heino

Jacco Talens

Taci, Slacco

Basjan Kooistra

BJK, Knooistra

Jorn Eleveld

Henk(ie)

Brian Venema

Vlekkie, Jansie

Guus Heinen

Bambi

Laurens Meijering

Meijer

Jordi Hoving

Heuvm

Mart Eleveld

Martje, Witte Keniaan

Er zal verder niet worden ingegaan op het ontstaan van deze namen, dit mag het volgende talent doen.

Nu weer terug naar de wedstrijd die deze ochtend gespeeld moest worden. Het veld was nog wit beslagen van de eerste grondvorst van dit seizoen, het was voor ons dus zaak om het veld te ontdooien met ons vlammende voetbal. Na 10 minuten voetballen was het voor ons bekend dat wij het vandaag moesten doen, de eerste drie punten binnen slepen. Het elftal van leidersduo Meursing en Oost was daarom ook veel op de helft van onze collega’s uit Wacker te vinden. Na ongeveer een half uur voetballen werd er eindelijk een kans verzilverd tot een doelpunt, gescoord door onze Martje, deze keer zelfs nog met het rechterbeen. Vervolgens kon de volgende stakker deze stand verdubbelen naar een 2-0, Heuvm was de gelukkige en voelde zich ook erg thuis in het derde elftal van de plaatselijke voetbalvereniging. Vervolgens kreeg Elly een opgelegde kans die werd afgespeeld op Heuvm, alleen werd deze bal te hard gespeeld. Elly ging daarom als een stervende zwaan ten onder.

Wist u dat? De tegenstanders van het eerste elftal, Bareveld 1, de stervende zwaan in hun woonplaats hebben gehoord.

In de rust werd van vlaggenist gewisseld, Taci gekleed in z’n bijpassende shirt gaf de vlag over aan KNVB arbiter Elly Eding, hij was erg bescheiden en gunde anderen ook de kans om te vlaggen. De andere jongens waren zo verstandig om dit karwei over te laten aan de heer Eding aangezien dit een van zijn specialiteiten is.

In de tweede helft werd er in het eerste kwartier gevoetbald, na dit kwartier werd door beide teams de poot van het gas gehaald. Toch wist HOC nog op een 3-0 voorsprong te komen. Basjan die zaterdagavond ook al gescoord had, kreeg het voor elkaar om op de zondagmorgen nogmaals te scoren. Na dit doelpunt werden onze vrienden van Wacker toch nog eenmaal wakker en ze wisten de doelman van HOC te passeren om een eindstand van 3-1 op het scorebord te noteren.

Na de wedstrijd heb ik een goed gesprek gehad met Elly Eding. Hij heeft besloten om zijn voetbalcarrière af te sluiten en zich volledig te concentreren op de taak van assistent scheidsrechter. Als team hebben we natuurlijk alle respect voor de keuze van dhr. Eding. Wanneer Elly goedkeuring krijgt van zijn  lieftallige vriendin, zal het contract ondertekend worden en zal hij de officiële titel: grensrechter HOC 3 krijgen.

Aankomende zondag zullen we ons richting de jaknikkers van Schoonebeek begeven om de drie punten daar weg te halen.

Groetjes van Henk(ie)

PS: In dit verslag zal Wouter Heinen verder niet in een negatief daglicht worden gezet omdat het verslag anders niet op facebook wordt geplaatst.