HOC JO11-1 – Twedo JO11-2

ST HOC/Valther Boys JO11-1

Teampagina

JO11-1 NIPT ONDERUIT IN DOELPUNTRIJK EN ATTRACTIEF BEKERDUEL

Na een weekje extra rust vanwege de te droge velden mochten onze boys en girls zaterdag 15 september voor het eerst thuis hun voetbalkunsten weer vertonen. Tegenstander was Twedo JO11-2 en om 10.00 uur trapten beide teams af op het hoofdveld van Odoorn. Na een leuke pot bekervoetbal waarin het spel op en neer golfde was Twedo uiteindelijk de gelukkigste en werd het 3-4.

Bram en Daan waren dit keer ook weer van de partij en dus konden we op volle oorlogssterkte starten. Het weer was perfect en onze geelhemden hadden er duidelijk zin in. Met bij vlagen fraai combinatievoetbal van HOC werd de defensie van de blauw-witten herhaaldelijk getest. Deze bleek bijzoner taai, maar op een bekeken punter van Jesper hadden de bezoekers geen antwoord.: 1-0 voor HOC!

Twedo ging echter niet bij de pakken neerzitten en kwam er een paar keer erg gevaarlijk uit. De HOC-defensie met Nikia, Bram en Pascal weerde zich kranig en wist de gelijkmaker lang te voorkomen. Die viel echter alsnog en even later werd het zelfs 2-1 voor Twedo. HOC ging vol vuur op zoek naar de meer dan verdiende gelijkmaker en Sem en Luna waren er een paar keer dicht bij. Vlak voor rust leek Jasper met zijn verfijnde linker de 2-2 te maken, maar zijn schot spatte uiteen op de dwarsligger boven de Twedo-goalie.

Ook na de verfrissende ranja op het veld bleven beide achttallen zeer aan elkaar gewaagd. Jeen en Danny hadden een paar mooie acties in huis op het middenveld en Daan haalde nog een keer fraai uit met links, maar zijn schot ging rakelings naast. HOC bleef vol op de aanval spelen en dat betaalde zich uiteindelijk uit: een laag schot van Pascal caramboleerde via de paal en de keeper in het doel van Twedo. Kort daarna werd het ook nog 3-2 voor HOC. Opnieuw was het Pascal die een imposante rush vanaf de eigen helft bekwaam afrondde met een flitsend schot. HOC was de bovenliggende partij in deze fase en Jesper had via een indribbelcorner de 4-2 op zijn schoen. Het doelpunt viel echter toch weer aan de andere kant en nu was het Twedo dat op zoek ging naar opnieuw een voorsprong. Die kwam er ook, maar voor HOC was er nog genoeg tijd om er alsnog 4-4 van te maken. Vele kansen volgden en Jasper teisterde nog een keer het aluminium met zijn linker, maar het mocht niet meer zo zijn voor onze toppers die toch weer een geweldige wedstrijd hebben gespeeld!