Verslag Hoc jo12-1 -Zwartemeerse Boys jo12-1G

ST HOC/Valther Boys JO12

Teampagina

JO12-1 blijft ongeslagen

Na drie wedstrijden te hebben gewonnen stond zaterdag 26-9 de wedstrijd tegen Zwartemeerse Boys JO12-1G op het programma. De 1e krachtmeting met een ploeg uit de top 3. Een mooie graadmeter dus om te zien waar het team van Stefan staat. Door de terugkeer van Jaron na een blessure en Stijn wegens ziekte was het team weer op volle oorlogssterkte. 

De jongens beginnen sterk aan de wedstrijd. Een soepele combinatie van Jaron via Kyano en Hessel levert de 1e corner op. Het gevaarlijke schot vanuit de corner levert niks op. De jongens houden Zwartemeer goed onder druk. Deze druk levert een kansje op voor Thijs. De 1e uitbraak van Zwartemeer levert een ongelukkig doelpunt op vanuit de kluts. 0-1. Wat volgt is een stevige strijd op het middenveld. De eerstvolgende kans is wel weer voor HOC. Sepp en daarna Yvo krijgen de bal er door goed keeperswerk echter niet in. De druk van HOC blijft wel. Een hoge bal van Thijs op Kyano levert een corner op. Hessel legt vanuit de corner aan voor zijn 1e schot van afstand. Het levert wederom een corner op. Door goed druk zetten van Sepp en Melchior verovert Yvo de bal waarna  Kyano vanuit de voorzet de verdiende gelijkmaker kan scoren. 1-1. 

Vanuit de aftrap houden de jongens van Stefan druk op Zwartemeer. Dit resulteert in een schot van Kyano en een goede redding van de keeper. Vanuit een goede pass van Hessel krijgt Sepp op rechts de kans om op doel te schieten. Wederom staat de keeper een goal in de weg. Zo blijft HOC de druk op de tegenstander opvoeren. De corners en schoten op doel volgen elkaar in rap tempo op. Maar zoals zo vaak gaat ook hier de aloude voetbalwet gelden dat als je zelf de kansen niet maakt de tegenstander scoort. Uit een zeldzame uitbraak van Zwartemeer volgt, na een redding van Stijn, een afstandsschot welke helaas de 1-2 oplevert. Jaron en Jochem konden hier, ondanks hun uitstekende verdedigende optreden in de 1e helft, niet veel tegen beginnen. Al snel pakt HOC de draad weer op en trekt vol goede moed weer ten aanval. Melchior heeft een perfecte pass in huis op Sepp die nog op de keeper stuit. Uit de kluts scoort de alerte Thijs de 2-2. Na nog een poging van afstand door Kyano volgt al snel de 3-2. Vanuit een doeltrap van Stijn, een geweldige pass van Melchior op de diepgaande Sepp krijgt Thijs voor de 2e keer de bal voor de voeten en scoort. Een verdiende voorsprong op basis van het vertoonde spel. Doordrukken is nu het devies. En dat doen de jongens. Vanuit een voorzet van Hessel volleert Kyano de bal keurig door de benen van de keeper in het net. Vlak voor rust is de stand 4-2. 

Hoc start de 2e helft waarmee ze de 1e helft zijn geëindigd. Druk zetten op de tegenstander…. Na goed doorzetten van Sepp en Melchior krijgt Kyano de kans om te scoren. 5-2.  De druk blijft erop bij Zwartemeer. HOC schuift steeds verder op naar de helft van de tegenstander. Zelfs zover dat Hessel weer zijn kansje krijgt voor 1 van zijn befaamde afstandsschoten. Hij laat de keeper nu volledig kansloos. 6-2. Deze stand is blijkbaar nog niet genoeg voor de mannen in het geel. Sepp blijft gas geven en neemt nog maar weer eens de goal van de tegenstanders onder vuur. De keeper redt en ook de rebound van Yvo kan deze goede keeper nog verwerken tot corner. Vanuit de corner haalt Kyano 2x verwoestend uit. Het 1e  schot wordt geblokt maar 2e jaagt hij zowat door het net heen. 7-2. Dit lijkt het moment dat Zwartemeer het genoeg vindt. Ze gaan feller voetballen en HOC wordt iets gemakzuchtiger. Er volgt een fase van grote kansen voor Zwartemeer. Na een redding van Stijn, een schot op de lat en opnieuw een redding van Stijn volgt er voor Zwartemeer loon naar werken. Een afstandsschot gaat via de kluts ongelukkig in het doel. 7-3 De verdediging krijgt het lastiger tegen de felle aanvallers van de gasten. Er volgen meerdere schoten van afstand maar Stijn kan met behulp van Jochem en Jaron nog standhouden. 1 van de afstandsschoten komt ietwat ongelukkig op de hand van Jochem. De perfect fluitende scheidsrechter Rutger kan niet anders dan een penalty toekennen. Stijn komt als winnaar uit de tweestrijd door de bal met een katachtige reflex uit het doel te houden. Aan het spelbeeld verandert echter niet heel veel. HOC komt er niet goed meer uit via de counter, en Zwartemeer blijft jagen op meer. Uiteindelijk is 1 van de schoten van afstand ook Stijn te machtig. 7-4. Het spel golft daarna op en neer. HOC heeft via snelle aanvallen met Yvo en Sepp nog de kans op meer, maar de keeper van Zwartemeer laat zich ook van zijn beste kant zien. Verdedigend doet HOC er ook een schepje bovenop. Melchior, Thijs, en Kyano zakken iets meer in en zorgen voor wat meer controle. Zwartemeer kan nog 1 goede aanval op de mat leggen. Dit levert de 7-5 eindstand op. Een geweldig spektakel met mooie doelpunten en veel strijd met uiteindelijk een verdiende winnaar. 4 gespeeld 4x winst.